Co chceme (dělat) v letech 2014-2020 Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Setkání mikroregionů, 25. června 2013, Dřevohostice
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
CLLD v MAS Bohumínsko Lumír Macura, předseda programového výboru
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
III. Společné setkání starostů Svazku obcí Jestřebí hory a Společenství obcí Podkrkonoší - zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. 25. září.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
2. jednání řídícího výboru
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová

Co nás čeká Úvod, vysvětlení MAS a SCLLD (kdo jsme a co děláme) Představení dosavadních výsledků: – z projednání v první vlně (jak to viděj´ v D. Dvořišti) – seznam problémů – strategický rámec (co chceme v MASce celkově) Co by se dalo dělat (a podpořit dotací) v Rožmberku a okolí Podle čeho vybírat projekty k podpoře (horizontální témata)

Co je to MAS Sdružení Růže Místní akční skupina: spolek od r. 2004, 37 členů, předseda Malík, manažerka Guthová. Území MAS: 22 obcí z. s. p. o. Sdružení Růže + 3 další (Srubec, H. Dvořiště a Rožmberk n. Vlt.), vbrzku i D. Voda u ČB) Co dělá: – Rozděluje peníze (dosud z části Programu rozvoje venkova), „grantová agenturka“ – Vlastní projekty: Venkovská tržnice (web nástěnky, katalog), sociální podnikání, renesance ovocnářství…

Strategie čili SCLLD Česky asi SKVMR. Hm. SCLLD MAS SR = Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území Místní akční skupiny Sdružení Růže pro programové období Jaká je SCLLD: pro území MAS, pro rozvoj jako celek (různé zdroje!), participativně čili „zdola“. Obecně z fondů EU: jednak individuální projekty, jednak integrované nástroje (např. CLLD, v okolí ČB asi nějaký přesah tamního IPRÚ, velké aglomerace mají ITI).

: ISÚ SR od KP Projekt + Strategický plán LEADER MAS SR (vlastními silami); ca 42 mil. Kč pro 107 zájemců : SCLLD a čtyři programové rámce; 90 – 133 mil. Kč

Programové rámce a operační programy – Programové rámce: 1) Integrovaný regionální OP – MMR, 9 mil.Kč/MAS, rok 2) Program rozvoje venkova 2014–2020 – MZe, 3,5 mil.Kč 3) Zaměstnanost – MPSV, 6 mil. Kč 4) Mezinárodní spolupráce (OP přeshraniční s Rakous- kem, nadnárodní a meziregionální) – operační program Životní prostředí – MŽP – operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání – MŠMT – operační program Podnikání a inovace pro konkurence- schopnost – MPO

OP Zaměstnanost a CLLD Investiční priorita 2.3 Komunitně vedené strategie místního rozvoje cíl: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti a sociálního začleňování ve venkovských oblastech vytváření nových pracovních míst, zjišťování potřeb lokálních zaměstnavatelů a spolupráce aktérů; vznik a rozvoj sociálních podniků; vzdělávání a poradenství pro zvýšení lokální zaměstnanosti; začleňování osob sociálně vyloučených a znevýhodněných (= ohrožených sociálním vyloučením); prevence a řešení problémů v sociálně vyloučených lokalitách (zohledňující rovněž kriminalitu a veřejný pořádek); prorodinná opatření.

Kdo Obyvatelé Starostové a jiní zastupitelé, členové MAS Pracovní skupiny (4) Pracovníci MAS (4) a oponentní skupina Orgány MAS (výbor a valná hromada) Zastupitelstva všech obcí

Kdy Schválení hlavních prvků koncepce – VH MAS SR Popis a rozbory – od března (jednání pracovních skupin) Veřejná projednání I. – druhá dekáda dubna Návrh strategického rámce – květen Aktualizace od obcí a veřejná projednání II. – první polovina června Společné pracovní jednání – třetí dekáda června Návrhy operačních programů – vláda ČR do Úplný návrh SCLLD a zveřejnění – do konce července Sběr a vypořádání připomínek – první polovina srpna Finalizace – druhá dekáda srpna Projednání v zastupitelstvech obcí – během září Schválení SCLLD valnou hromadou MAS – do konce října 2014

mas.sdruzeniruze.cz