HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 94
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava drůbeže vařením, dušením
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Kuracie prsia so zemiakmi a zeleninou
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana

HKATENKWAN (MUSTAFA) Hkatenkwan nebo také nkatenkwan je recept na burákový "guláš" rozšířený po celé západní Africe, kde jsou burákové oříšky oblíbenou součástí mnoha pokrmů. Vedle burákového másla je další netradiční přísadou našeho receptu okra, plod ibišku jedlého, zvaná také gumbo a v anglicky mluvících zemích “ladies´ fingers” (dámské prsty). My jsme tu naši sehnali v pražské tržnici SAPA.pražské tržnici SAPA Podle libosti si hkatenkwan okořeňte chili papričkami (kayenským pepřem). Nejlépe chutná s rýží nebo chlebem - ovšem fantazii se při volbě přílohy meze nekladou a můžete zkusit i kynutý knedlík jak s pravým českým gulášem! Doba přípravy: 40 minut Nasytí: 4 osoby

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 600G KUŘECÍCH PRSOU 1 ČAJOVÁ LŽIČKA BURÁKOVÉHO OLEJE (NEBO JINÉHO LEHKÉHO OLEJE KOUSEK ZÁZVORU (CCA 2.5 CM) NA VAŘENÍ) 1/2 CIBULE 2/3 HRNKU BURÁKOVÉHO MÁSLA 2 HRNKY VODY 2 ČAJOVÉ LŽIČKY SOLI 2 ČAJOVÉ LŽIČKY RAJČATOVÉHO PROTLAKU 2 NADRCENÉ PÁLIVÉ CHILI PAPRIČKY NEBO 1 POLÉVKOVÁ LŽIČKA 1 HRNEK NASEKANÉ CIBULE KAYENSKÉHO PEPŘE 1 HRNEK ZRALÝCH RAJČAT 1 STŘEDNĚ VELKÝ LILEK 2 HRNKY OKER (ČERSTVÝCH NEBO MRAŽENÝCH) Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a povaříme je spolu se dvěma hrnky vody, nastrouhaným zázvorem a polovinou cibule ve větším hrnci. Mezitím v dalším velkém hrnci na oleji na nízkém plameni osmažíme rajčatový protlak. Asi po 5 minutách přidáme hrnek nasekané cibule a na kostičky nasekaná rajčata. Za občasného míchání smažíme, dokud cibulka nezesklovatí. Poté přidáme zčásti uvařené kousky kuřete a asi polovinu kuřecího vývaru z prvního hrnce. Vmícháme burákové máslo, osolíme a okořeníme chilli papričkami nebo kajenským pepřem. Po 5 minutách vaření přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený lilek a okry s odřezanými konci. Vaříme, dokud maso a zelenina nejsou křehké. Pokud je váš guláš příliš hustý, přidejte kuřecího vývaru. A Hkatenkwan je hotový!

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016