Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Nadané děti. Nadané děti, jejich identifikace a zařazení do vzdělávacího programu Definice nadání: Nadaní jsou identifikováni profesionálně kvalifikovanými.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
MAP – Místní akční plán ORP RK
„Okna technickým oborům dokořán“
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Nadané děti.
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
Studijní program Ošetřovatelství
Název operačního programu:
Mgr. et Mgr. Veronika Víchová Mgr. Hana Navrátilová
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
Š A B L O N Y II.
Věková struktura pedagogů středních škol V Jihočeském kraji
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky částkou 5,8 milionu Kč (OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Projekt má za cíl podporovat a rozvíjet znalosti a dovednosti nadaných žáků z Plzeňského kraje v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových a uměleckých (a jejich pedagogů). CÍLOVÁ SKUPINA Žáci mimořádně nadaní - umístění na nejvyšších místech v krajských kolech předmětových a uměleckých soutěží v 38 kategoriích (matematika, fyzika, chemie, biologie, programování, český jazyk, zeměpis, dějepis, cizí jazyky - angličtina, němčina, francouzština) a soutěže pro žáky ZUŠ. Pedagogičtí pracovníci, kteří připravují žáky na soutěže.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FORMA PODPORY TÝDENNÍ KEMPY PRO TALENTY A JEJICH PEDAGOGY PROGRAM  celodenní dle svého zaměření  přednášky, praktická cvičení a měření, terénní šetření, exkurze  doprovodný program – deskové a psychologické hry  testování žáků klinickými psycholožkami (IQ a další)  zhodnocení kvality formou dotazníků

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji ČASOVÁ A MÍSTNÍ REALIZACE AKTIVIT  Ubytování a stravování (polopenze) na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole elektrotechnické (VOŠ a SPŠE Plzeň), Plzeň, Koterovská 85  obědy v místě výuky  výjezdy – exkurze, terénní šetření (Plzeňský a Karlovarský kraj, Praha)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PODPOŘENÉ OSOBY – 2010, 2011  Kemp přírodovědných oborů – celkem 120 žáků ZŠ a SŠ a 30 pedagogů  Kemp společenskovědních oborů - 42 žáků ZŠ a SŠ a 25 pedagogů  Jazykový kemp - 66 žáků ZŠ a SŠ a 25 pedagogů  Letní hudební kurzy - 60 žáků ZUŠ a 20 pedagogů (2011) CELKEM: OSOB

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FINANČNÍ NÁKLADY  Ubytování a celodenní stravování žáků, pedagogů  Pronájmy výukových prostor  Doprava na doprovodné akce, vstupné  Jízdné žáků a pedagogů  Mzdové příspěvky pedagogickým pracovníkům – 600 Kč/den  Profil nadaného žáka  Lektorné + tvorba sborníků z kempů  Pojištění žáků

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PROFIL NADANÉHO ŽÁKA Testování klinickými psycholožkami: VROZENÝ INTELEKT (49 % IQ nad 130, 35 % ke 130) VERBÁLNÍ INTELIGENCE (CHÁPÁNÍ SMYSLU VĚT) TVOŘIVÉ MYŠLENÍ PROŽITKY OSOBNÍ DOTAZNÍK rozšíření písemné individuální zprávy o výsledcích s doporučením rozvoje každého testovaného žáka

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PROFIL NADANÉHO ŽÁKA OSOBNÍ DOTAZNÍK – rodina, škola, vliv, motivace, sebehodnocení Pomáhá ti učitel rozvíjet tvůj zájem o obor? Výsledky mohou být pro učitele povzbuzující – 71 % žáků odpovědělo ano a spíše ano – můj učitel mi pomáhá rozvíjet můj zájem o obor. AnoSpíše anonevímSpíše nene 34 %37 %9 %16 %4 %

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Nejlepší žák Extrémně nadprůměrného výkonu v testu tvořivosti, zároveň i vysoce nadprůměrného intelektového výkonu i nadprůměrného výkonu v doplňování vět dosáhl pouze 1 žák, a to 15-letý matematik z Chlumčan. Svou rodinu popsal jako normální, má jednoho sourozence a je prvorozený. Prospěchový průměr 1,0. Matka lékařka, otec softwarový architekt. Ke studiu oboru matematika jej přivedl otec. Chlapcův zájem o obor podporuje úspěch v soutěžích, radost z věnování se oboru samotnému a členové rodiny. Neví, zda se považuje za úspěšného ve svém oboru. Jeho škola má rozšířenou výuku matematiky. Mimo školu se věnuje svému oboru 1 – 5 hodin týdně. Matematiku by chtěl (spíše ano) studovat dál a mít ji jako povolání. Neví, zda mu jeho učitel pomáhá rozvíjet jeho zájem o obor. Sport, počítače a „poflakování“ jsou zájmy, které ho spojují s jeho vrstevníky. Myslí si, že polužáci by ho popsali jako normálního kluka. V životě se cítí spíše spokojený.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PODPOŘENÉ OSOBY 2010  Přírodovědné kempy: 73 účastníků (58 žáků, 15 PP)  Společenskovědní obory: 28 účastníků (17 žáků, 11 PP)  Cizojazyčné obory: 25 účastníků (19 žáků, 6 PP) CELKEM: 126 ÚČASTNÍKŮ ( ), 69 lektorů

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji HODNOCENÍ 2010 KEMPŮ, PŘEDNÁŠEK, VÝKONŮ LEKTORŮ, EXKURZÍ, DOPROVODNÉHO PROGRAMU, UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ VZNIK SBORNÍKŮ Z KEMPŮ PROFILU NADANÉHO ŽÁKA - přístupné na webu

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji MEDIALIZACE REPORTÁŽ R1 – ZAK ČRO DENÍKY ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE OPVK

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Odborné kempy 2011 CELKEM: 262 ÚČASTNÍKŮ ( ) 22. – 26. srpna (umělecké směry do 27. srpna) VOŠ a SPŠE, výuka: ZČU – FPE, GYMIK, KCVJŠ, Dům hudby Automatický nárok na účast mají první tři soutěžící z krajských kol jedenácti předmětových olympiád, 15 vybraných vítězů soutěží ZUŠ a pedagogové vítězných žáků. zahájení: od 9,15 hod. (předmětové) a 10,00 hod. (umělecké)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Realizační tým Hlavní manažer – Ing. Tomáš Vlášek, ředitel SSŠP Odborný manažer přírodovědných oborů (M, F, PC) – PaedDr. Josef Kepka, CSc., ZČU v Plzni Odborný manažer přírodovědných oborů (B, CH) – RNDr. Jiří Cais, ředitel KCVJŠ Odborný manažer společenskovědních oborů (Z, D, JČ) – Mgr. Ludmila Novotná Odborný manažer cizích jazyků (AJ, NJ, FJ) – PaedDr. Ladislav Voldřich, KCVJŠ Odborný manažer uměleckých oborů - Bc. Václava Zelenková Finanční manažer – Zdeňka Stehlíková, SSŠP

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Ludmila Novotná „Nadané a talentované jsou ty děti, které jsou identifikovány kvalifikovanou osobou, a které jsou díky výrazným předpokladům schopny podávat vynikající výkony. Tyto děti potřebují diferencované vzdělávací programy a služby nad rámec běžných služeb, poskytovaných běžnou třídou, aby tak mohly přinést příspěvek sobě i společnosti.“ (cit. Passow, 1993)