Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Advertisements

Pojištění firemní flotily
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Novinky ve zdravotnickém právu?
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
Od č in ě ní nemajetkové újmy v p ř ípad ě zásahu do osobnostního práva Problematika náhrady nemajetkové újmy © Vladimír Plecitý, 2013.
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Činnost právní kanceláře ČLK
Pojištění právní ochrany - změny 2006
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Komerční a nekomerční pojištění
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Personalistika a odměňování pracovníků
Komplexní služby v oblasti pojištění a risk managementu
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Právní aspekty podnikání pojišťoven.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 6. dubna 2016.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti © Barbora Francová 2006.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
1 Naše Odpovědnost pojištění odpovědnosti občanů a zaměstnanců 1.14 Masarykovo náměstí 1458, Pardubice.
VY_32_INOVACE_LID_18 VY_32_INOVACE_LID_18 Pracovně-právní vztahy.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění a kritéria pro výběr pojišťovny Jan Svoboda, Radka Čermáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Odpovědnost za škodu ve.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě.
Právní aspekty provozování nestátního zdravotnického zařízení.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Základy pracovněprávních vztahů
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Základy pracovněprávních vztahů
Komerční pojišťovna.
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
SMLUVNÍ LÉKAŘ S platností od
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Transkript prezentace:

Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ

2 K Rámcová dohoda č o poskytování zvýhodněných podmínek pojištění poskytovatele zdravotních služeb pro členy UNIFY ČR Rámcová dohoda koresponduje s Novým občanským zákoníkem !!! Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb (= profesní pojištění)

Pouze pro poskytovatele zdravotních služeb = fyzioterapeut podnikatel  pouze pro držitele: rozhodnutí o oprávnění k poskytování zdravotních služeb nebo rozhodnutí o registraci nestátního zdravotnického zařízení  povinné pojištění  pro poskytovatele – fyzické osoby - právnické osoby (s.r.o.), pouze pokud alespoň 1 společník je člen UNIFY + odborný zaměstnanec je člen UNIFY Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Jak postupovat při sjednání nových pojistných smluv či aktualizaci stávajících pojistných smluv

Základní pojištění lze sjednat v rozsahu:  Profesní odpovědnost a odpovědnost za výrobek  Profesní odpovědnost, odpovědnost za výrobek a obecní odpovědnost  Územní platnost pojištění: Česká republika Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Profesní odpovědnost:  újma vzniklá jinému v souvislosti s poskytováním zdravotní péče  kryto jakékoliv neúmyslné pochybení fyzioterapeuta, byť by šlo o závažnou odbornou chybu  zahrnuje újmy způsobené vadou použité věci ( diagnostického materiálu) při poskytování zdravotní péče Kryty zásadně všechny případy nedbalostního způsobení škody včetně tzv. „hrubé nedbalosti“  vyloučen úmysl nebo vliv návykových látek Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Odpovědnost za výrobek spojena s profesní odpovědností bez navýšení pojistného  Odpovědnost za škodu způsobenou jinému vadou výrobku, který byl uveden na trh v době trvání pojištění (diagnostického matriálu)  Nelze pojistit samostatně  Limit plnění shodný s limitem pro profesní odpovědnost Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Obecná odpovědnost:  škoda vzniklá v souvislosti s provozem zdravotnického zařízení včetně  odpovědnosti z vlastnictví nebo držby nemovitosti  škody na odložených věcech pacientů  úraz pacienta (uklouznutí na mokré podlaze,..)  škody na sousedních prostorách / objektech (voda, požár…)  škody na pronajatých nemovitostech (prostorách) „Limit plnění : Kč“ ze všech pojistných událostí nastalých v průběhu jednoho pojistného roku Vyšší limit lze sjednat v pojištění „ORDINACE“ Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Nemajetková újma (dříve známé spíše jako „ochrana osobnosti“):  újma způsobená ublížením na zdraví /usmrcením a) bolestné b) ztížení společenského uplatnění c) duševní útrapy blízkých v případě usmrcení poškozeného nebo zvlášť závažném ublížení na zdraví „v základním rozsahu pojistného krytí – do plné výše limitu poj. plnění“  nemajetková újma v jiných případech, než jsou uvedeny v předchozí odrážce a) mylná informace o zdravotním stavu (vyděšení → pacient ale nemá újmu na zdraví) b) únik dat (osobní údaje pacientů) c) zásah do soukromí d) nedostatek soukromí při vyšetření „v rámci sublimitu poj. plnění“ max. 5 milionů Kč

Základní rozsah pojistného krytí obsahuje : retroaktivní krytí pro příčiny nastalé až 3 roky zpětně náhradu nemajetkové újmy způsobné ublížením na zdraví nebo usmrcením poškozenému nebo osobám jemu blízkým do výše základního limitu náhradu nemajetkové újmy v jiných případech, až do výše 5mil.Kč jeden odborný fyzioterapeut v ceně základního pojištění každý další odborný fyzioterapeut nebo fyzioterapeut způsobilý k výkonu bez odborného dohledu za variantu profesní odpovědnost + odpovědnost za výrobek 160Kč, za variantu profesní odpovědnost + odpovědnost za výrobek + obecná odpovědnost 180Kč každý fyzioterapeut způsobilý k výkonu povolání pod odborným dohledem za variantu profesní odpovědnost + odpovědnost za výrobek + obecná odpovědnost 60Kč, za variantu profesní odpovědnost + odpovědnost za výrobek 40Kč Obchodní sleva Pro pojištění bude uplatněna sleva z celkového ročního pojistného v konečné výši 30 % V případě pololetního placení pojistného (půlročního pojistného období) v konečné výši 32 % V případě ročního placení pojistného (ročního pojistného období) v konečné výši 35 %. Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Nadstandardní krytí (připojištění):  přenos viru HIV  zavlečení nebo rozšíření nakažlivé choroby lidí˜  péče na základě smlouvy s jiným zdravotnickým zařízením  náklady zdravotních pojišťoven / regresy nemocenských dávek u zaměstnanců pojištěného  věci převzaté a užívané, např. ordinace užívaná na základě nájemní nebo leasingové smlouvy, převzetí cenností pacienta do úschovy Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Příklad výpočtu pojistného jeden odborný fyzioterapeut v ceně základního pojištění Odpovědnost Roční pojistné při limitu pojistného plnění a spoluúčasti 2 500Kč 1 mil. Kč3 mil. Kč Profesní + výrobek (PV)1 495Kč1 689kč Profesní + obecná + výrobek (PVO) 1 723Kč1 946Kč Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Udržovací pojištění : Udržovací pojištění se sjednává pro případ právním předpisem stanovené povinnosti pojištěného nahradit újmu způsobenou v souvislosti s poskytováním zdravotních služeb v době před ukončením činnosti pojištěného jako poskytovatele zdravotních služeb. počátek udržovacího pojištění musí bezprostředně navazovat na zánik pojištění odpovědnosti přihláška k udržovacímu pojištění musí být Kooperativě doručena nejpozději do 2 měsíců od zániku pojištění udržovací pojištění nemůže být sjednáno v rozsahu širším, než v jakém bylo sjednáno pojištění před ukončením poskytování zdravotních služeb Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Podklady ke zatažení na : fyzioterapeutů /  rámcová dohoda  formuláře (dotazník k pojištění, oznámení škodní události)  postup pro sjednání pojištění  kontakty  pojistné podmínky Pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb

Nepřemýšlejte nad riziky ohrožujícími Vaši ordinaci a raději se soustřeďte na své pacienty. Pravě pro Vás Kooperativa připravila unikátní a finančně výhodné pojištění Ordinace.  Je zaměřené na rizika spojená s provozem soukromé lékařské praxe – od živelních pohrom až po odpovědnost za škodu. Sleva % Pojištění „ORDINACE “

Co budete mít pojištěné?  Pojištění nemovitého majetku sloužící k provozu lékařské praxe (budovy a jiné stavby, stavební úpravy provedené Vámi v pronajatých prostorách)  Vybavení ordinace (nábytek, zásoby léků, věci vypůjčené nebo pronajaté, dokumentaci, software,finanční prostředky)  Přístroje a elektroniku  Skla ( okna, výlohy, vitríny, světelné reklamy) – platí pro případ rozbití z jakékoliv příčiny  Obecná odpovědnost vyplývající z provozní činnosti ( např. odložené věci pacientů a zaměstnanců, úraz pacienta,….. )  Pojištění přerušení provozu z důvodu buď Vaší pracovní neschopnosti nebo živelní škody Vám bude vyplacena sjednaná denní částka ( Kč)

Děkuji za pozornost Renata Pacnerová Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group