Integrace nových členských zemí EU a ostatních evropských zemí do výzkumného prostoru EU Central European Research in Transport Infrastructure.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Celostátní síť pro venkov
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Přestože trh s fototermálními systémy neustále vzrůstá, cíle stanovené Evropskou komisí k roku 2010 nebude jednoduché splnit (White Paper, 2003: přechod.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Závěrečná konference projektu
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Integrace nových členských zemí EU a ostatních evropských zemí do výzkumného prostoru EU Central European Research in Transport Infrastructure

Začlenění nových členských zemí EU do evropského dopravního výzkumného prostoru Udržitelné vozovky v nových členských zemích EU Hodnocení a renovace mostů se zaměřením na nové členské země EU 1 Tři VaV projekty nových členských zemí EU

Cíle tří projektů Zredukovat rozdíly v úrovni dopravní infrastruktury v nových členských zemích (NČZ) EU a zemích EU15 6. rámcový program EU6. rámcový program EU (2009) (2009) 22 partnerů ze 16 zemí22 partnerů ze 16 zemí všechny projekty jsou koordinovány NČZvšechny projekty jsou koordinovány NČZ 2 nová členská země EU ostatní evropské země země EU15 koordinátor C CERTAIN partneři C C

Impulz pro návrh 3 projektů Velmi nízké zapojení NČZ a jejich malý podíl na řešení evropských projektů v rámci prvních dvou výzev 6. rámcového programu v oblasti Dopravní infrastruktury (Sustainable Surface Transport) 3 podíl na řešenízapojení

Jazyková bariéra 4 procentuální zastoupení anglicky mluvící populace v jednotlivých zemích (jako cizího jazyka)

STREP, 2.6 M€STREP, 2.6 M€ Koordinátor ZAG (SI)Koordinátor ZAG (SI) SPENS Diagnostika a správa vozovekDiagnostika a správa vozovek Zdokonalení konstrukcí vozovekZdokonalení konstrukcí vozovek Hodnocení nových materiálů a jejich vlastnostíHodnocení nových materiálů a jejich vlastností Dopady na životní prostředíDopady na životní prostředí 5 Cíl: vyvinout nástroje a procedury pro rychlou a ekonomickou údržbu a rekonstrukce vozovek v NČZ

STREP, 3.6 M€STREP, 3.6 M€ Koordinátor IBDiM (PL)Koordinátor IBDiM (PL) ARCHES Monitorování a hodnocení konstrukcí mostůMonitorování a hodnocení konstrukcí mostů Prevence korozePrevence koroze Zesilování pomocí vlákny vyztužených polymerů ( FRP - Fibre Reinforced Polymer )Zesilování pomocí vlákny vyztužených polymerů ( FRP - Fibre Reinforced Polymer ) Použití vysoce hodnotných vlákny vyztužených betonů ( UHPFRC - Ultra High Performance Fibre Reinforced Concretes)Použití vysoce hodnotných vlákny vyztužených betonů ( UHPFRC - Ultra High Performance Fibre Reinforced Concretes) 6 Cíl: vyvinout procedury pro rychlou a ekonomickou renovaci nevyhovujících a potencionálně nebezpečných mostů

CERTAIN CA, 0.75 M€CA, 0.75 M€ Koordinátor ZAG (SI)Koordinátor ZAG (SI) Cíle:Cíle:  poskytnutí platformy pro koordinovanou diseminaci výsledků evropských projektů SPENS, ARCHES …  organizace seminářů a překlad klíčových dokumentů do jazyků jednotlivých NČZ  pořádání kurzů pro budoucí managery evropských výzkumných projektů 7 WP 1 Řízení WP2 Workshopy 2.1 národní semináře 2.2 workshopy na TRA 2.3 FeRRM semináře WP 3 Pořádání kurzů 3.1 výukový modul 3.2 kurzy vedoucích WP 4 Diseminace 4.1 WEB služby 4.2 překlady 4.3 konzultace, FEHRL pobyty 4.4 diseminace

CERTAIN rámec 8 Klíčové oblasti Návrh a Výroba Mobilita, Doprava a Infrastruktura Bezpečnost Životní prostředí, Energie a Zdroje NR2CINTRO ARCHESSPENS Heavyroute Národní semináře Diseminace +N TRA 2006 TRA 2008 akce Nové projekty -NSAMARIS Ukončené projekty Probíhající a nové projekty

9 Organizace seminářů Slovinsko/Chorvatsko /Srbsko/BaH seminář Maďarsko seminář Maďarsko seminář Česká Republika/ Slovensko seminář Česká Republika/ Slovensko seminář Polsko seminář Polsko seminář pobaltské země workshop CERTAIN TRA 2008 Ljubljana (SI) TRA 2010 Brussels (BE) FERRM 2007 FERRM 2009

Národní semináře 10 Rozšířit povědomí o výzkumných projektech FP Oblast dopravní infrastrukturyOblast dopravní infrastruktury Zvýšit implementaci výsledků v NČZZvýšit implementaci výsledků v NČZ Zaměření na koncové uživatele:Zaměření na koncové uživatele:  nízká znalost angličtiny  nízká účast na mezinárodních konferencích 2008: PL, HU, CZ2008: PL, HU, CZ 2009: SI, Ukrajina2009: SI, Ukrajina

Transport Research Arena 2008 duben 2008, Ljubljana – blok věnovaný NČZ:duben 2008, Ljubljana – blok věnovaný NČZ:  CERTAIN, SPENS, ARCHES, TransSLO  vystoupení CDV Zkušenosti se zapojením NČZ:Zkušenosti se zapojením NČZ:  vysoký zájem  nízká národní podpora  problémy se spolufinancováním  potřeba budování vzájemných vazeb 11 Prezentovat výzkum v NČZ na mezinárodním fóru

WP 3 – Školení managerů 2 kurzy, rozdělené do 2 částí, učení se osvědčeným procesům vedoucím k dosažení vytyčených cílů2 kurzy, rozdělené do 2 částí, učení se osvědčeným procesům vedoucím k dosažení vytyčených cílů min. 50 % z NČZ/CEECmin. 50 % z NČZ/CEEC min. 50 % ženmin. 50 % žen 12 Školení nových a potencionálních vedoucích evropských projektů

WP 3 – Školení managerů lektoři z TRL, BRRC, FEHRL, EK, zástupců průmyslu, …lektoři z TRL, BRRC, FEHRL, EK, zástupců průmyslu, … vytvoření skupin pracujících na konkrétních úkolech (č. 1)vytvoření skupin pracujících na konkrétních úkolech (č. 1) spolupráce v rámci skupiny na dálkuspolupráce v rámci skupiny na dálku prezentace dosažených výsledků (č. 2)prezentace dosažených výsledků (č. 2) certifikátycertifikáty ohlas - bude pokračovatohlas - bude pokračovat 13

WP 4 - Diseminace zprovoznění webové aplikacezprovoznění webové aplikace překlad a tisk vybraných závěrečných zpráv projektůpřeklad a tisk vybraných závěrečných zpráv projektů koordinace diseminačních aktivit v rámci pořádaných konferencí a seminářůkoordinace diseminačních aktivit v rámci pořádaných konferencí a seminářů 14 Zřízení nástrojů pro lepší diseminaci výstupů FP projektů

WP 4 – FEHRLOPEDIA - databáze správcem je FEHRLsprávcem je FEHRL využití existujících informací/databázívyužití existujících informací/databází nástroj na vytvoření národní mutace uvedených informacínástroj na vytvoření národní mutace uvedených informací obsahuje odkazy na výstupy jednotlivých projektůobsahuje odkazy na výstupy jednotlivých projektů možnost hledání dle kitérií:možnost hledání dle kitérií:  typ projektu(COST, FP6, FEHRL, národní, …)  oblast zaměření(telematika, hluk, vozidla, mosty, tunely, …)  typ uživatele (správce, výzkumný pracovník, výrobci, …) 15

FEHRLOPEDIA 16

Kontaktní informace Mr. Aleš Žnidarič 17 Mr. Tomasz Wierzbicki Mrs. Mojca Ravnikar Turk

18 Děkuji za pozornost!