HOMEWORKING v praxi (aneb opravdu to jde) Autorka: Ing. Michaela Mudrochová projektová manažerka Asista s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Monitorovací systém Asistent
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Správa firemních mobilních zařízení. Proč si pořídit Cortado Corporate Server? Komplexní správa a monitoring firemních mobilních zařízení, včetně zabezpečení.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Představujeme službu Samepage
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Krajský úřad Libereckého kraje
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
SIMPLY CLEVER Roční řízená praxe ve Škoda Auto v oblasti IT Ing. Jan Drtil, ŠKODA AUTO a. s.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
SOFTWARE Operační systémy.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Sociální podnik s příběhem
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Remote control, využití v teleKonzultaci
NÁKUPČÍ NEVÝROBNÍHO MATERIÁLU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Flexi Work Komerční banka, a.s. Martina Maričová, Human Resources
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

HOMEWORKING v praxi (aneb opravdu to jde) Autorka: Ing. Michaela Mudrochová projektová manažerka Asista s.r.o.

Definice Homeworking (dle IUS WIKI, ius-wiki.eu) - umožňuje zaměstnancům pracovat část týdne nebo celou pracovní dobu z domova Alternativou nebo kombinací je Teleworking: -práce mimo pracoviště, kdy výměna pokynů i výsledků práce probíhá prostřednictvím telekomunikačního kontaktu, ačkoliv zaměstnanec v téže době nepracuje na pracovišti zaměstnavatele, ale v terénu.

Důvody? Globální nutnost pružné reakce firmy na pracovním trhu hledání optimálních řešení pracovních problémů Benefity pro zaměstnance – HomeOffice? Individuální časová volnost, pocit svobody flexibilita, vlastní organizace práce

Výhody Pro zaměstnavatele Úspora nákladů na provoz a vybavení kanceláře (režie) Zvýšená produktivita práce (pracujeme neustále, tedy i přesčas  Levnější pracovníci? Nižší fluktuace zaměstnanců Pro zaměstnance Úspora času Úspora cestovních nákladů Flexibilní plánování Nenáročné domácí práce a děti Vlastní pracovní místo

Nevýhody Pro zaměstnavatele Motivace? Kontrola pracovních výkonů? „Ztráta“ vlivu šéfa Zvýšené náklady na IT, telefony, síťové prostředí (mail, VPN, dálková správa – zabezpečení dat) Právní aspekty – pracovní úrazy, ochrana os. údajů Pro zaměstnance Vlastní motivace, disciplína (až extrémně!) Vytvoření pracovního místa (vlastní PC, net, stůl, židle, místo v bytě) Náklady na provoz (teplo, světlo, elektřina, káva ) Komunikace s kolegy? Sociální kontakty?

Zastoupení vedení (realizátora projektu), dodržování směrnic, norem a legislativy Řízení projektu dle harmonogramu aktivit, evidence změn Jednání s vyhlašovateli výzvy (MŠMT, krajské úřady), dohled nad projektovou dokumentací a administativou Organizace a koordinace projektových partnerů, vedení týmu, delegace práce, motivace a podpora členů týmu Úprava rozpočtu dle reálných potřeb, dohled nad čerpáním financí Smluvní zajištění spolupráce, objednávky, relevantní náklady Vytváření Monitorovacích zpráv, reakce na připomínky Sledování cílů a vyhodnocení projektu Náplň práce - projektová manažerka

Projektová manažerkaod roku 2009 Technická konzultantka (lektorka a tutorka v oblasti IT – prezenční a eLearningové kurzy od roku 2002 Obě pozice realizované formou kombinovaného homeworkingu. Počet dětí: 2(2005 a 2009) Pracovní historie ve firmě Asista

Subjektivní posouzení homeworkingu Výhody Motivace zajímavou a nestereotypní prací Uspokojení z dobře vykonané práce Časová flexibilita, vlastní organizace práce Úspora času a PHM dojížděním Vlastní pracoviště Nevýhody Silná osobní disciplína!!! „Neustálá“ práce Práce doma = peru, vařím, uklízím, starám se o děti Kolegové (+ informace) jsou „daleko“, dostupné přes síť, icq, skype, mail Vlastní pracoviště (režie)

Subjektivní posouzení z pozice projektové manažerky Pozitiva Opravdu velký respekt k zaměstnavateli Víra ve své schopnosti Naučení se disciplíny (multitasking ) Organizační schopnosti Negativa Přibírání činností mimo náplň práce Hasím, co nejvíce hoří… Nereflektování lehčích onemocnění

Homeworking v praxi Najdete jednoduchou činnost, se kterou mohou pomoci ostatní členové domácnosti?

Technické předpoklady Znalosti IT na velmi dobré úrovni (nikdo vám neopraví pc, nepomůže s něčím, co nefunguje, firemní IT technik je dostupný pouze na tel.) Technické zázemí instalace funkčních komunikačních programů (ICQ, Skype, mail) VPN, nebo jiný způsob zabezpečeného přístupu k firemním datům (nejlépe na firemním serveru) Výkonný PC + spolehlivé připojení k internetu

Sdílení firemních dokumentů VPN – virtuální privátní síť (nejčastěji používaný formát sdílení – bezpečný) Vzdálená plocha – VNC (pro případ sdílení softwaru instalovaného pouze na firemní síti) Maily, komerční sw (icq, skype) Maily by měly být dostupné i přes webové rozhraní, využití MS Exchange (Kdo uloží odeslané/přijaté dokumenty na síť?)

Sdílení vlastních (pracovních) dokumentů Ne všechny doma vytvořené dokumenty chceme ukládat na firemní síť, ale všechny je chceme mít v kanceláři k dispozici. Řešením je CLOUD (webové úložiště) sdílení souborů a složek pomocí automatické synchronizace souborů

Úložiště zdarma - systém od pc po mobilní aplikace (MS Windows, OS, Linux, Android, iPhone, iPad, BlackBerry) Sdílení souborů a složek pomocí softwaru pro automatické synchronizace souborů – jeden účet, jeden přístup k datům. Kapacita: 2GB volného prostoru Bonus: každý doporučený nový uživatel + 0,5 GB

Registrace na Instalace sw na PC, nb, nebo mobil 1.Okamžitý přístup k souborům z „domácího“ PC odkudkoliv (stačí odkaz). 2.Přístup k souborům pomocí účtu – nutnost instalovat sw na další pc (možnost synchronu). DROPBOX for Team (5 uživatelů – 1GB dat)

DĚKUJI ZA POZORNOST Dotazy prosím směrujte na adresu Asista s.r.o. J.Ressla 1793, Most Realizované projekty: