OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009

2 Zdroje informací Prováděcí dokument OPVK z Příručka pro žadatele OPVK ze (verze 5) Příručka pro příjemce OP VK Výzva Ústeckého kraje Dokumenty jsou ke stažení na webu OPVK Ústeckého kraje:

3 Globální granty - Prioritní osa – Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, 1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

4 3. Výzva Vyhlášení výzvy: 2. února 2009 Konec výzvy: 13. března 2009 Realizace projektů : –nejdříve od –ukončení nejpozději do 30. dubna 2012 Příjem žádostí: od do do 12 hod na podatelnu KÚ od 2. do se NEPOSKYTUJÍ osobní konzultace Benefit 7 – online žádost

5 Oblast podpory 1.1 Alokace na 3. výzvu v oblasti podpory 1.1 je ,00 Kč Minimální výše podpory je ,00Kč Maximální výše podpory je ,00 Kč

6 Specifická kritéria Aktivity projektu reflektují specifika různých oblastí kraje Aktivity projektu podporují provázanost základního i středního školství Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje Synergie aktivit projektu s ostatními operačními programy zejména s Regionálním operačním programem NUTS 2 Severozápad

7 Vyhlašované aktivity Vyhlášeny nejsou tyto aktivity: –Rozvoj partnerství a síťování –Rozvoj kariérového poradenství –Podpora škol v oblasti evaulace –Rozvoj podnikatelských znalostí Ostatní vyhlašované aktivity jsou uvedeny v textu výzvy

8 Cílové skupiny žáci škol a školských zařízení pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání v oblasti volného času dětí a mládeže

9 Příjemci podpory školy a školská zařízení vysoké školy sdružení a asociace škol právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství města, obce a svazky obcí odborové organizace a organizace zaměstnavatelů, profesní a oborová sdružení hospodářská komora zaměstnavatelé, pokud v souladu s předmětem své činnosti poskytují plnění v souvislosti s aktivitami, které mohou být předmětem podpory OP VK, nebo s vytvářením nezbytných podmínek pro takové aktivity nestátní neziskové organizace

10 Povinné přílohy Příloha číslo 1 – Doklad o právní subjektivitě žadatele Příloha číslo 2 – Stanovisko zřizovatele (pouze PO kraje, měst a obcí) Příloha číslo 3 – Analýza/šetření potřebnosti realizace projektu – není dána povinná forma

11 Oblast podpory 1.2 Alokace na 3. výzvu v oblasti podpory 1.2 je ,00 Kč Minimální výše podpory je ,00Kč Maximální výše podpory je ,00 Kč Vyhlašované aktivity jsou uvedeny v textu výzvy

12 Specifická kritéria Cíle projektu reflektují lokální specifika na území kraje Zaměření projektu na různé typy vzdělávacích institucí/zařízení Zkušenosti žadatele s prací s danou cílovou skupinou na území Ústeckého kraje Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje Synergie aktivit projektu s ostatními operačními programy zejména s Regionálním operačním programem NUTS 2 Severozápad

13 Cílová skupina děti se speciálními vzdělávacími potřebami z mateřských škol a přípravných tříd základních škol děti a mladiství (do 18 let), kteří předčasně opustili systém počátečního vzdělávání žáci základních a středních škol se speciálními vzdělávacími potřebami a ti žáci, kteří jsou ohroženi předčasným odchodem ze vzdělávání děti a žáci pokud jsou aktivity realizovaného projektu zaměřeny na vytváření inkluzivního prostředí ve škole a třídě nebo na prevenci sociálně patologických jevů rodiče dětí a žáků děti a žáci mimořádně nadaní pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti volného času dětí a mládeže

14 Příjemci podpory školy a školská zařízení vysoké školy sdružení a asociace škol právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže města, obce a svazky obcí nestátní neziskové organizace

15 Povinné přílohy Příloha číslo 1 – Doklad o právní subjektivitě žadatele Příloha číslo 2 – Stanovisko zřizovatele Příloha číslo 3 – Analýza/ šetření potřebnosti realizace projektu

16 Oblast podpory 1.3 Alokace na 3. výzvu v oblasti podpory 1.3 je ,00 Kč Minimální výše podpory je ,00Kč Maximální výše podpory je ,00 Kč Vyhlašované aktivity jsou uvedeny v textu výzvy

17 Specifická kritéria Cíle projektu reflektují lokální specifika na území kraje Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje Podrobné rozpracování obsahu metodických dokumentů a nástrojů k realizovanému DVPP Synergie aktivit projektu s ostatními operačními programy zejména s Regionálním operačním programem NUTS 2 Severozápad

18 Cílové skupiny pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení

19 Příjemci podpory školy a školská zařízení vysoké školy sdružení a asociace škol ostatní vzdělávací instituce (tj. ostatní právnické osoby s předmětem činnosti v oblasti vzdělávání) města, obce a svazky obcí nestátní neziskové organizace

20 Povinné přílohy Příloha číslo 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele Příloha číslo 2 - Stanovisko zřizovatele Příloha číslo 3 - Analýza/šetření potřebnosti realizace projektu Příloha číslo 4 - Podrobné rozpracování obsahu metodických dokumentů a nástrojů k realizovanému DVPP

21 Oprávněnost žadatele Právnická osoba se sídlem v ČR Podnikající subjekty a NNO –více než 2letá historie společnosti –zřízeny nebo založeny za účelem vzdělávání nebo vědecké a výzkumné činnosti v hlavní činnosti

22 Oprávněnost žadatele –vzdělávání zapsáno ve vedlejší činnosti Odvětvové klasifikace ekonomických činností (OKEČ) – např. M 80 Klasifikace ekonomických činností (CZ- NACE) Sekce P, 85 – Vzdělávání živností volnou obor činnosti č Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti (s platností od ) obory živnosti č. 100 – Poradenská činnost v oblasti společenských věd a rozvoje osobnosti, č. 114 – Mimoškolní výchova a vzdělávání č. 112 – Pořádání odborných kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti podle přílohy k nařízení vlády č. 140/2000 Sb., kterým se stanoví seznam oborů živností volných.

23 Partnerství Partnerství je definováno v žádosti –podílejí se na zpracování projektové žádosti, a realizaci aktivit –musí společně realizovat nejméně 51% aktivit –partneři se podílejí na plnění cílů a indikátorů projektu, –partneři nesmí být dodavateli Typy partnerství: –s finančním příspěvkem –bez finančního příspěvku

24 Výdaje na klíčové aktivity projektu Výdaje spojené přímo s klíčovými aktivitami – minimálně 70 % celkových způsobilých výdajů projektu Mzdové výdaje spojené s aktivitou Výdaje na exkurze, Přímá podpora cílové skupiny, Výdaje na materiál pro cílovou skupinu (učebnice atd.), Výdaje nesouvisející přímo s klíčovými aktivitami – max. 30 % z celkových způsobilých výdajů projektu Výdaje spojené s řízením projektu, administrativní náklady (atd.).

25 Udržitelnost projektu Aktivity a výstupy udrženy 5 let po ukončení realizace Specifikace aktivit a výstupů bude uvedena v žádosti o dotaci Vytvořený produkt měl by být zachován a užíván v souladu s aktivitami Zakoupené zařízení a vybavení hmotné povahy z křížového financování (stavební úpravy) musí být udrženo v souladu s projektem. Udržované zařízení by mělo být uvedeno v žádosti. Udržení zařízení nenahrazuje udržení aktivit a výstupů Udržitelností také není samovolné rozšiřování aktivit a výstupů projektu

26 Křížové financování výdaje musí být v souladu s cíly a aktivitami projektu, maximální výše 15 % z celkových vyúčtovaných způsobilých výdajů. Veřejné zakázky Postupovat dle zákona č. 137/2006 Sb. (nad 2 mil. bez DPH) Pod 2 mil. postupovat dle platných pokynů OP VK (zakázky malého rozsahu), Limitní částky se počítají za celou organizaci za dané zdaňovací období

27 Monitorovací indikátory Popis v příloze č. 2 textu výzvy, uvádět reálná čísla, velké sankce při nedodržení jakéhokoliv indikátoru: 50% a více = vrácení 100% dotace 15% - 50% = vrácení 25% dotace 5% - 15% = vrácení 5% dotace nastavit MI optimálně k rozpočtu projektu

28 Hodnocení žádostí Hodnocení formálních náležitostí – opravitelné Hodnocení přijatelnosti – neopravitelné Věcné hodnocení minimálně 2 hodnocení, pro další hodnocení minimálně 65 a více bodů Výběrová komise Rada Ústeckého kraje Zastupitelstvo kraje –Do 30 dní smlouva o realizaci GP, –Do dalších 30 dnů od podpisu smlouvy bude poskytnuta záloha

29 Povinné přílohy a jejich řazení příloha č. 1 – Doklad o právní subjektivitě, příloha č. 2 - Stanovisko zřizovatele (není nutný souhlas Rady, ale pověřené osoby), ostatní dle textu výzvy všechny přílohy v originálu či ověřené kopii žádost musí být pevně pojena, např. provázkem, přelepena páskou a podepsána statutárním zástupcem V případě partnerství podepisují partneři se žadatelem Čestné prohlášení v žádosti –tiskne se až z finálně uložené žádosti!!! (není vyžadována samostatná příloha Prohlášení o partnerství) LISTY NESMĚJÍ BÝT VOLNĚ VYJÍMATELNÉ Předložení žádosti

30 Publicita projektu V žádosti specifikovat způsob zajištění publicity, kapitola č. 8.2 rozpočtu, dodržovat správná loga ke stažení na

31 Zprostředkujícím subjektem je Ústecký kraj Výkon ZS vykonává: Odbor strategie, přípravy a realizace projektů Oddělení grantů EU pro vzdělávání 5. patro budova A KÚ

32 DĚKUJI ZA POZORNOST Miroslav Vít ,