Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN vznik – 3. října 2001 proč vznik: společné řešení problémů nadobecního charakteru oblast.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Základní informace o poskytovateli
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Evropský návratový fond (ENF)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NÁZORY, POTŘEBY A OČEKÁVÁNÍ MAS PRO OBDOBÍ
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Agroturistika a podnikání na venkově
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/ Brno, 26. září 2017.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Program na podporu lesních ekosystémů
„Budujeme region se společnou budoucností“
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí i na území větší části Středního Pojizeří. Členy společnosti jsou obce, mikroregiony, ale i podnikatelé a to nejen v zemědělství, či službách, nebo v cestovním ruchu. Dále jsou členy zástupci místních spolků i neziskové organizace – všichni, kteří se zajímají o budoucnost místa, kde žijí.

Rozloha území MAS: 397,4 km² Počet obyvatel k v MAS: obyvatel Obecně prospěšná společnost pro Český ráj – MAS Český ráj a Střední Pojizeří působí na území 40 obcí, které leží na 3 krajích: Královéhradecký (okres Jičín) – 6 obcí Liberecký (okres Semily) – 10 obcí a Středočeský (okres Mladá Boleslav) – 24 obcí Počet členů MAS je 54, z toho 2 mikroregiony a 9 samostatných obcí. Ostatní členové jsou z řad podnikatelů, zástupců neziskových organizací a místních spolků, ale také pouze FO, které mají zájem se podílet a přispět k rozvoji tohoto regionu. OPS pro Český ráj má 2 zaměstnance na celkem 1 a 1/2 úvazku.

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj získala v rámci evropského programu Leader dotace na rozvoj regionu v letech 2009 – Tyto dotace jsou rozdělovány úspěšným žadatelům – autorům projektů v tematických okruzích: Modernizace zemědělských podniků, Rozvoj podniků, Lesy, Cestovní ruch, Vesnice, Krajina, Vzhled obcí a Spolkový život Zpracování na farmě

Úspěchy Obecně prospěšné společnosti pro Český ráj stojí na nápadech, aktivitě a spolupráci lidí, kteří se tu scházejí a přispívají k rozvoji a rozkvětu Českého ráje a Středního Pojizeří, tohoto jedinečného území v České republice. Na větší části zájmového území se nachází přírodní bohatství, které je zapsáno na seznamu UNESCO, jako Evropský geopark a je v ČR jedinný.

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj byla vybrána k financování z Programu rozvoje venkova v roce 2009 a od té doby bylo v 8 výzvách podáno celkem 143 žádostí a z toho bylo podpořeno 87 žadatelů, což je téměř 61%. Do území bylo v tomto období rozděleno cca 35 Mil. Kč.

Mimo realizaci SPL se každoročně účastníme některých veletrhů a kulturně společenských akcí, kde propagujeme naše území a naši činnost. Dále pořádáme několik akcí pro různé zájmové skupiny i u nás v území. Jedná se o různé besedy, zájezdy s ukázkami realizovaných projektů u našich spřátelených MAS a nebo také ve spolupráci s místními školami například úklid Českého ráje, který je spojen s odborným výkladem pracovníků Správy CHKO. V minulém roce jsme realizovali mezinárodní projekt s Italskými partnery, zaměřený na propagaci geoparku Český ráj a na tento projekt navazuje i další mezinárodní projekt se Švédskými partnery, který realizujeme v současnosti.

V součastné době máme získané prostředky pro toto období již rozděleny a kontrolujeme realizaci projektů podpořených ve výzvách 5, 6, 7, a 8, což je ještě cca 57 projektů. Těmto žadatelům pomáháme se zdárným ukončením realizace a bezproblémovým proplacením dotace. Další naše činnost je zaměřena na přípravu společnosti a zájmového území na další plánovací období EU 2014 až Jedná se o práce na novém strategickém dokumentu (Integrovaná strategie rozvoje území) a na certifikaci naší společnosti Ministerstvem zemědělství České republiky, abychom splnili všechny náležitosti a mohli být úspěšnými příjemci dotací z EU i v letech 2014 až 2020.

Místní akční skupina Český ráj a Střední Pojizeří Sídlo: Předměstská Sobotka IČ: tel:

Děkuji za pozornost. Vlasta Špačková předseda Správní rady o.p.s. a předseda Programového výboru MAS Tel: