Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Advertisements

AUTOVRAK - ZDROJ SUROVIN Mgr. Milena Marešová Praha 2006.
Optimalizace modelováním procesu
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Modernizace a ekologizace provozu VE Lipno I. Milníky akce - generální oprava soustrojí TG2 Zahájení: 5. listopadu 2012 Dokončení: polovina prosince 2013.
VÍTKOVICE MACHINERY GROUP
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Zákon o podporovaných zdrojích energie
přehled základních technologii zpracování kovů
Energetika. Snímek č. 2 Snímek č. 3 Snímek č. 4.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
ROZDĚLENÍ Žáci si učivo přečtou a zapíší do sešitu
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Digitální učební materiál
Uhlí Výroba paliv a energie.
Společenské a hospodářské prostředí
I.K.V. s.r.o. Ekologie v průmyslu Odlučovače olejové mlhoviny
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
* Prakticky se jedná o výrobu železa a oceli, výrobu barevných kovů, a jejich následné zpracování. * nejčastější výrobky : trubky, roury, ocel, kolejnice,
Kontrolní práce č. 6 ST – 1SD
Technologie zpracovaní odpadu
Tato prezentace byla vytvořena
Odstraňování thallia a kadmia z odpadních vod v metalurgii olova
Pascalův zákon a jeho užití
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
PRESENTACE 20.říjen, 2010 Ing. Karel ROJKO.
Odvětví průmyslu Česka
Teplárna Otrokovice a.s.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
BIC Ostrava s.r.o. PODNIKATELSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Úspěšné příklady TTT v projektu BISONet Lukáš Gottesman, BIC Ostrava s.r.o , Praha.
Tato prezentace byla vytvořena
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Využití energie Slunce
SPACE ANALÝZA.
Firemní prezentace Taforge a.s.
LÁTKY A TĚLESA.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Opětovné použití IT techniky jako šance pro naši planetu Ing. Pavel Kruba.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Stroje Zbožíznalství 1. ročník 1. Hnací stroje - mění přiváděnou energii na energii mechanickou - dělíme je podle: a) druhu spotřebované energie na vodní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?
Výpočet potřeby zaměstnanců Pracovní list Zpracoval Ing. Jan Weiser.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
Informace o společnosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
I.K.V. s.r.o. Ekologie v průmyslu Odlučovače olejové mlhoviny
Základy slévárenské technologie a výroby odlitků
SLITINY ŽELEZA NA ODLITKY vypracovala: Ing
Výpočet potřeby zaměstnanců
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
Vojtěch Razima Societas Rudolhpina
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Podpora podnikatelskému sektoru v boji se suchem – priorita: VODA
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Moderní postupy využití škváry ze ZEVO
Transkript prezentace:

Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském v zemědělství strojírenském automobilovém leteckém hutním

Víte, že... ? Briketovací lis vylisuje až 20% chladicí kapaliny z kovových třísek. třísky obsahují až 22 % chladicích kapalin brikety obsahují méně než 2% chladicích kapalin cena chladicí kapaliny 100 Kč/kg úspora 20 Kč/kg briket návratnost investice do 1 roku

Víte, že... ? Optimální umístění lisu pro zpracování hliníkových třísek je ve slévárně, která obrábí vlastní odlitky. brikety nahradí nakupovanou surovinu cena surového hliníku 70 Kč/kg při použití briket je úspora 35 Kč/kg návratnost investice do 6 měsíců

Víte, že... ? Při tavení neslisovaných ocelových třísek dochází ke ztrátám železa v kalech z filtrace zplodin za Kč ročně. brikety mají malou plochu, nedochází k oxidaci brikety umožňují recyklaci brikety zvyšují výtěžnost tavby až o 15% návratnost investice do 1 roku

Cíle inovace... BrikStar METAL BrikStar CM iSwarf zvýšit výkon oproti instalovanému příkonu udržet kvalitu briket z lisů METAL lisovat třísky z ocelí a barevných kovů snížit hmotnost oproti lisům METAL zvýšit konkurence schopnost

Inovační změny … udržet kvalitu briket z lisů METAL  Unikátním řešením zesilovače tlaku je zajištěn pracovní tlak 400 bar bez speciálních vysokotlakých hydraulických čerpadel, rozvaděčů a hadic zvýšit výkon oproti instalovanému příkonu  Hydraulický agregát využívá systém dvoustupňového čerpadla  Optimalizace lisovací ho cyklu snížit hmotnost oproti lisům METAL  Zvýšení pracovního tlaku umožnilo snížit průměr válců o 22%  Optimalizací lisovacího cyklu byl snížen příkon stroje lisovat třísky z ocelí a barevných kovů  Řešení nové konstrukce lisovacího rámu umožňuje zvýšení lisovací síly až 1000 kN zvýšit konkurence schopnost  Nové řešení lisovacího rámu umožnilo zabudovat vystrkování briket z lisu  Optimalizací lisovacího cyklu a unikátním řešením zesilovače tlaku došlo k výraznému zkrácení pracovního cyklu a tím zvýšení výkonu  Umístění briketovacího lisu v záchytné vaně s instalovaným čerpadlem zachycených kapalin

Nezůstáváme na jednom místě, jdeme kupředu Inovace briketovacích lisů umožnila spolupráci s jinými podnikatelskými subjekty Hedwiga Group, instalace v Anglii Technologii PTR – pomalý termický rozklad organických odpadních materiálů pro výrobu elektrického proudu Zpracováváme pevný zbytek (drátky z pneumatik) do briket.

Nezůstáváme na jednom místě, jdeme kupředu Pronikáme do všech koutů světa

Globální přínos Vyrobili jsme lisů schopných lisovat dřevěné piliny s celkovým výkonem kg/hod s výhřevností 18,5 MJ/kg. Přepočteno na výkon to činí 919 MW. Temelín má výkon 1000 MW. Vyrobili jsme 192 lisů na kov s kapacitou kg/hod. Je to t za rok. Spotřeba slévárenského hliníku v ČR je t za rok.

Globální přínos Jsme hrdí na naše výrobky, protože jejich využití přispívá k šetření surovin a ke zmenšení množství odpadu kolem nás. Věříme, že chování lidí i firem bude citlivé a zároveň šetrné k životnímu prostředí a briketovací lis se stane samozřejmou součástí každého provozu. Briklis spol. s r.o.