Voda a domácnost aneb počítáme s vodou AYARI MIRIAM, NELA ŠNAJDROVÁ, KATEŘINA VONDRÁČKOVÁ, VIOLA ELLEDEROVÁ, ADÉLA BOUSKOVÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_02 TÉMA: SLAVNÍ.
Advertisements

Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu –embryo 94%, dítě 65%, starý člověk 55% –krev 83%, mozek 75%, kosti 22% –okurek 98%, jablko.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Rozdíl je v lidech projekt Kompetence pro život workshop, Jihlava & průběžné výsledky Kompetence pro život.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Potenciál, napětí, náboj, proud Základy elektrotechniky 1 Potenciál, napětí, náboj, proud Ing. Jaroslav Bernkopf.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_15 TÉMA: VYNÁLEZY.
VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
VYPRACOVALA: Mgr. Ivana Tesařová, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_2PRV3-3 VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověřeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_04 TÉMA: Násobení ČÍSLO.
Voda v domácnosti zpracovali : Matyáš Kříha, František Erlich, Magdaléna Hanušová, Jan Melnyčok a Tadeáš Macák. 7.B ZŠ Litvínovská 600.
Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Konec plýtvání - osvěta veřejnosti Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, z.s.
Přírodověda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Projekt: Šance pro každého žáka
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Úraz není náhoda - úrazy dětí
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Environmentální výchova - voda
Název : VY_32_INOVACE_01_10_Zemětřesení
REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Bůh je moje jistota..
Bojíte se francouzštiny?
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_47_F6
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_11 Elektrická práce Šablona číslo: IX
VY_32_INOVACE_09_Činnost litosféry na Zemi Autor: Mgr. Milan Javůrek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Elektřina VY_32_INOVACE_05-29 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_08
Zlaté pravidlo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Poměr v základním tvaru.
Umím se chovat ve škole NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Elektrické spotřebiče, vodiče, nevodiče
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
Přírodopis Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16_ pomocníci člověka
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_03
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
V 1. E.
Moudra s květinou.
Úměrnost přímá a nepřímá Mgr. Petra Toboříková
Poměr v základním tvaru.
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Terénní krizová služba
Transkript prezentace:

Voda a domácnost aneb počítáme s vodou AYARI MIRIAM, NELA ŠNAJDROVÁ, KATEŘINA VONDRÁČKOVÁ, VIOLA ELLEDEROVÁ, ADÉLA BOUSKOVÁ

Plýtvání vodou  Myslíte si, že voda je obyčejná věc ?  Že je všude k mání ?  Víte kolik vody vypotřebujete za jedno mytí pračky ?  A proč se o vodu zajímat ?  Tak si zkuste přečíst naší prezentaci.

VODA - je jedinečná tekutina bez, které bychom nežili Ale přesto se jí plýtvá.

SVĚTOVÉ ROZDÍLY V bohatých zemíchV Africe

NAŠE NÁZORY NA: PLÝTVÁNÍ VODOU SVĚTOVÉ POMĚRY JSOU DOSTI NEROVNOMĚRNĚ ROZLOŽENY. NÁŠ POSTOJ K PLÝTVÁNÍ S VODOU JSTE MOHLI POCHOPIT Z MINULÉHO OBRÁZKU.

Úsporné využití RECYKLACE VODY? CO TO JE? OKAPY- úsporné znovuvyužití vody - teče do sudu, použití zalévání STUDNA- používání k pití, zalévání

Kolik vody vám zmizí před očima? (srazí i silné povahy?) Jedno koupání ve vaně l Jedno spláchnutí záchodu- 1-3 l

Další srovnání 1 praní v pračce 10 l1 sprchování l

Co dělat a nedělat…  Nenechat téct volně kohoutek  Nevylévat zbytečně vodu  Záchod není koš!!!  Používat co nejvíc vodu  Pouštět pračku, myčku nebo jiné elektrické spotřebiče když nejsou plné!!! VODA JE ZÁKLAD ŽIVOTA!!!

Děkujeme za pozornost! Doufáme, že jsme Vás aspoň trochu zaujaly a už nebudete plýtvat vodou. Nebuďte „plejtváci“!!! Ayari Miriam, Nela Šnajdrová, Kateřina Vondráčková, Viola Ellederová Adéla Bousková…

kvetiny/foto.phtml?cid=752293&id= orig/602/60273b086b8a40a34ff09f4ddfcce514.jpg kvetiny/foto.phtml?cid=752293&id= orig/602/60273b086b8a40a34ff09f4ddfcce514.jpg Energy/Thought-food/CS/index.htm ink-the-ice-bucket-challenge-is-stupid-youre-wrong/ spotrebice/usporne-mycky-kolik-usetri-vody-a-energie.aspx Energy/Thought-food/CS/index.htm