Výroční zpráva nadačního fondu DĚTI A RODINA r.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 OBCE a MĚSTA  SPONZOŘI  VEŘEJNÉ SBÍRKY  AKCE JEDNOTY  NADAČNÍ FONDY  DOTACE EU  ČESKÁ OBEC SOKOLSKÁ.
Advertisements

Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Fundraising PE 415.
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
1.SK Rouchovany. Vážení podnikatelé,majitelé a vedoucí firem,milí přátelé naše organizace 1.SK Rouchovany pořádá v sobotu 16. února 2008 v pořadí již,,7.fotbalový.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
Lobbying Pavel Čech Učo: Úvod Prezentovaný projekt již úspěšně 15 let funguje. Vše se povedlo, ale jak to začalo……. Na počátku byl internet v plenkách.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Co to je, když se řekne „komunitní role“ aneb Knihovna v malé obci Tábor, červen 2009 Zlata Houšková.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Aktivity o. s. RAMPA využití prostor Tyršova 29. RA RA  radost M M  motivace P P  potenciál A A  aktivita 1. o co nám jde.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Výroční zpráva Nadačního fondu DĚTI A RODINA. Preambule My, kteří můžeme dát něco z našich přebytků, buďme sounáležití a pomůžeme lidem okolo nás, kteří.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Zpráva o činnosti spolku Ulita Černilov
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Ekonomika nadací a nadačních fondů
VSTUPNÉ: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Výroční zpráva nadačního fondu DĚTI A RODINA r.2013

Preambule My, kteří můžeme dát něco z našich přebytků, buďme sounáležití a pomůžeme lidem okolo nás, kteří jsou potřební Zřizovatelé nadačního fondu jsou: Mgr. Sofie Wernerová Dimitrovová a Ivana Poschová Spisová značka : N 120 vedená u rejstříkového soudu v Ústí nad Labem Název subjektu : Nadační fond - DĚTI A RODINA IČO : Sídlo : Děčín VI, Teplická 27/29, PSČ Den zápisu : Právními členy správní rady byli jmenovány Mgr. Sofie Wernerová Dimitrovová, Kateřina Kafková, Michaela Elstnerová Předsedkyně a ředitelka je PhDr. Sofie Wernerová Dimitrovová Revizorem nadačního fondu je : Pavel Werner Funkční období je pětileté.

Základní informace Základní kámen založení NF již od Založen podle paragrafu 227/1997 u krajského soudu v Ústí nad Labem Funkční orgán se skládá ze řizovatelky a ředitelky nadačního fondu PhDr. Sofie Wernerová Dimitrovová a členů správní rady Kateřiny Kafkové, Michaeli Elstnerové a Pavla Wernera revizora. Naším hlavním cílem je zajistit dětem a mládeži pozitivní vyplnění volného času a tím předcházet negativním vlivům vycházející z „nicnedělání“.

Specifikace NF Nadace poskytuje finanční prostředky na konkrétní dítě a jeho volnočasovou aktivitu. S dětmi a jejich rodiči podepisujeme smlouvu o spolupráci. Nadace se snaží hledat a podporovat především to, co je potřebné a co míří do budoucna.

Specifikace NF Financujeme 55 dětí a další jsou zařazeni v pořadníku (např. Kroužky začínají od září apod) Finanční prostředky na naše aktivity získáváme pořádáním řady akcí určených pro širokou veřejnost nebo jako dary od sponzorů Úspěchy dělíme na organisační a přímou práci s dětmi, obě jsou pro naší práci stejně důležité, jsou na sobě v podstatě zavislé a prolínají se.

Co se zadařilo v roce 2013 : 1. podařilo se obsadit dva nové členy do správní rady, jeden ze statního sektoru a jeden ze soukromého sektoru podnikatelů, oba se podílí na kontrolingu nadace a pomoci při zajištování finančních darů 2. podařilo se sehnat nové prostory pro nadaci, které nám majitel pronajímá zcela zdrama a změnit sídlo firmy u KS v Ústí n/L. 3. ve spolupráci s DDM Děčín se mi podařilo vykomunikovat 10% slevu na kroužky pro nadační děti 4. obsadit jednoho našeho chlapce do FK Union Bynov, kde vyniká svými sportovními výkony 5. začít spolupracovat s dalšími sportovními osobnostmi – fotbalisté Petr Voříšek, ŠtěpánVachoušek 6. navázat spolupráci s MF Dnes, jako novým patronem a podporovatelem každoročního bazaru dětských knih 7. uskutečnit projek prázdninových akcí, při kterých jsme se o nadační děti staraly celé prázdniny, kdy volnočasové instituce jinak nefungují, proplatily jsme cca 20 výletů a akcí, vstup na akce jsme podnítily dobrým vysvědčením a slušným chováním, tím jsme zajistily motivaci 8. dostaly jsme pochvalu od města Děčína (odbor péče o děti a mládež), za spolupráci, chod nadace, péči o děti a profesionální přístup 10. obnovit všem podporovaným dětem po roce smlouvy o spolupráci, což vypovídá o tom, že zatím všechny děti byli po celý rok úspěšné a aktivně navštěvovali zájmové útvary po celou dobu domluvené spolupráce

Pořádané aktivity v roce 2013 ● Nadační bazar dětských knih ● Prázdninové výlety nadačních dětí ● Umisťování dalších dětí do zájmových kroužků ● Finanční dar OS Domeček a OS Děti a Rodina ● Internetová dražba basketbalového míče ● Ples basketbalového klubu Děčín ● Dražba basketbalového dresu

Obdržené finanční prostředky v roce 2013 ● 5 000,- z nadačního bazaru dětských knih ● 3 081,- dar od fyzické osoby ● 9 900,- vydražený basketbalový míč ● ,- vydražený basketbalový dres ● celkem jsme mohli podpořit nadační děti ● ,- kč ● Což bylo více než v loňském roce

Ples BK ● Na plese basketbalistů Děčín jsme byli pozváni jako čestní hosté, pro které se konala dražba ● Houškův dres vydražen za kč,-

Nadační bazar dětských knih ● Nadační bazar dětských knih, pořádaný ve spolupráci s DDM Děčín měl velký úspěch, velkou účast a zájem lidí ● Akci budeme opakovat každoročně ● Podařilo se nám mnoho knih dostat a také mnoho prodat ● Výtěžek byl kč,-

Pozvánka na nadační bazar dětských knih Nadační fond Děti a Rodina ve spolupráci s Klárou MacRae a DDM Děčín pořádají akci na podporu dětí a mládeže ve volném čase s názvem : S KNÍŽKOU O KROK DÁL … termín konání : , úterý, od 15:30 v DDM Děčín, Teplická ul. Patronem nadačního knižního bazaru je MF Dnes. Čestným hostem bude Sváťovo divadlo. Sběr dětských knih, které budete chtít věnovat a tím podpořit nadační fond, se uskuteční od v prostorech DDM vždy od 14:30-18:00 na recepci, osobní předání možné po domluvě na tel.č Knihy, které darujete, se budou na nadačním setkání prodávat a jejich výtěžek půjde na financování volnočasových aktivit pro potřebné děti z Děčína. podrobný program akce 15:30 – při příchodu dostane každé dítě dětský časopis zdarma, dospělý slosovací lístek do tomboly 15:45 – oficiální zahájení a představení nadačního fondu moderátorkou Štěpánkou Šmídovou 16:00 – pohádka pro děti v podání Sváťova divadla, vstup na představení je zdarma 16:30 – prodej knih - budou po celou dobu vystavené v sále k prohlédnutí tombola – výhrou budou kosmetické poukázky do salonu Kláry MacRae, večeře se sportovcem a dárky pro děti krátká vystoupení již podporovaných „nadačních“ dětí výstava výrobků od již podporovaných „nadačních“ dětí ochutnávka cukroví během celého programu Vstup na nadační akci je zdarma a nemusíte se prokazovat touto pozvánkou.

Spolupracující instituce, do kterých již děti chodí na zájmové kroužky ● DDM Děčín ● Aquapark Děčín ● Charitní sdružení Děčín ● OS Děti a Rodina Děčín ● ZUŠ Žandov ● FK Union Bynov ● ZŠ Vojanova Děčín ● OS Domeček Děčín ● Speciální škola Děčín

Splněné cíle z roku 2012 ● Podařilo se napsat rigorózní práci na téma – Prevence rizikového chování u dětí a mládeže na základě pozitivního využívání volnočasových aktivit ● V této publikaci je i statistický výzkum, co dělají děti a mládež nejvíce a nejméně v dnešní době ve volném čase ● Nabízet padagogicko-psychologické poradenství ● Shánět finančních prostředků a realizace nadačních projektů ● Výměna členů správní rady za nové ● Nové sídlo nadačního fondu

Vize do roku Fotbalový výkop aneb přátelské fotbalové utkání a dražba fotbalových dresů II. ročník nadačního bazaru dětských knih vytipování dalších „nadačních dětí“ spolupráce se sponzory setkání nadačních dětí Nadační hokejový zápas Prodej ručně vyrobeného andělíčka v krámku Dej dárek Prodej vybraného zákusku v cukrárně Camélie

Pravdivost a souhlas s výroční zprávou stvrzujeme svými podpisy ● Sofie Wernerová – zakladatelka, ředitelka a předsedkyně správní rady - ● Kateřina Kafková – členka správní rady - ● Michaela Elstnerová – členka správní rady - ● Pavel Werner – revizor -