Adresa: Dobrovského 672, Písek Telefon: 382 211 233 Mobil: 739 382 266 Vedoucí učitelka: Bc. Helena Kučerová mobil: 728.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Advertisements

Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Mateřská škola Olomouc - Holice
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Rozmarýn.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola a Mateřská škola Soběšovice, příspěvková organizace.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Základní škola Lenešice
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Logopedická třída MOTÝLCI
MATEŘSKÁ ŠKOLA, Marxova 219/28, ÚSTÍ nad Labem
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Mateřská škola, Větrná 1084, Ostrava-Poruba
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Mateřská škola Vestec logo pavoučka.
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Vývoj člověka Ontogeneze.
1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Bc. Kristýna Menclová MŠ Rozmarýnek
Wroclaw 2. –
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Adresa: Dobrovského 672, Písek Telefon: Mobil: Vedoucí učitelka: Bc. Helena Kučerová mobil: Křesťanská mateřská škola v Písku

Motto KMŠ „Lidský život je jako veliká řeka. Poznáváním nových skutečností, učením se mravním hodnotám, navazováním vztahů k lidem kolem nás tvoříme mosty přes řeku. Záleží na každém z nás, kolik mostů dokážeme vytvořit…“

Poslání Křesťanské mateřské školy  Naší vizí je vytvořit rodinnou mateřskou školu, kde panuje ovzduší pohody, důvěry, respektu  Vštěpujeme dětem základní křesťanské i obecně lidské hodnoty – poctivost, úcta, láska, citlivost, vlídnost, empatie, nesobeckost, odpuštění, spolupráce....  Do MŠ jsou přijímány děti z věřících i nevěřících rodin, jejichž rodiče mají zájem o křesťanskou výchovu

Charakteristika školy  Křesťanská MŠ je umístěna v klidném prostředí na okraji města uprostřed zahrad  Její poloha umožňuje časté vycházky do blízké přírody, k řece, i do města  K mateřské škole přiléhá velká zahrada vybavená mnoha hracími a sportovními prvky, v létě se děti mohou na zahradě sprchovat  Celková kapacita školy je 50 dětí, děti jsou rozděleny do dvou tříd – Sluníčka a Hvězdičky

Vzdělávácí program KMŠ Školní vzdělávací program má název „Tvoříme mosty“ Učíme děti tvořit pomyslné mosty samy k sobě, k druhým lidem, ke světu kolem nás Děti se učí pomocí příběhů, her, dramatizace rozlišovat mezi dobrem a zlem Poskytujeme dostatek podnětů a prožitků důležitých pro všestranný rozvoj dítěte, rozvíjíme tvořivost a zvídavost dětí Dbáme na dostatek každodenních pohybových aktivit dětí Vedeme děti k samostatnému myšlení a jednání Součástí ŠVP jsou dva doplňkové programy : „Semínko“- program enviromentální výchovy (vztah k přírodě) a „Světýlko“ – program křesťanské výchovy

Podmínky a organizace vzdělávání  O děti pečují čtyři kvalifikované učitelky, o pořádek a opravy se starají paní uklízečka a školník  Stravování dětí zajišťuje vlastní kuchyně společná pro KMŠ a sousedící 9.MŠ  Mateřská škola umožňuje integraci dětí s postižením  Děti jsou rozděleny do dvou věkově smíšených oddělení, toto uspořádání respektuje sourozenecké a kamarádské vazby dětí  Mateřská škola úzce spolupracuje s rodinami dětí, s místními církvemi a s dalšími subjekty  Zájemce o přijetí dítěte do KMŠ zveme k návštěvě KMŠ s i dětmi pravidelně během celého roku každé 1. pondělí v měsíci od do 16.30, po telefonické domluvě i jindy

Provoz Křesťanské mateřské školy  Provoz MŠ: 6.15 – 16.30, je možno upravit podle potřeb rodičů  Rodiče mohou děti přivádět i odvádět po dohodě s učitelkou podle svých potřeb  Spánek a odpočinek dětí je zařazován po domluvě s rodiči

Den v Křesťanské mateřské škole  Průběh dne v MŠ:  6.15 – 7.30 volné hry dle výběru dětí, individuální činnosti  7.30 – 7.45 úklid hraček, rozdělení dětí do jejich tříd  7.45 – 9.00 ranní kruh, cvičení, společná řízená činnost  9.00 – 9.15 dopolední svačina  9.15 – výtvarné či pracovní činnosti, volné činnosti a hry  –11.30 pobyt venku (s přihlédnutím k aktuální situaci)  příprava na oběd, oběd, odchody dětí po obědě  odpočinek (podle potřeb dětí), klidové činnosti  odpolední svačina  zájmové činnosti (hry, v létě pobyt na zahradě)

Oblíbené akce v Křesťanské MŠ  Pěší výpravy do lesa  Výlety (ZOO, Makov, blízké hrady)  Slavnosti – Martinská, Mikulášská, adventní, vánoční, karneval  Oslavy narozenin a svátků dětí  Návštěvy výstav, knihovny, muzea  Návštěvy v jednotlivých církvích  Setkání s faráři a kazateli v MŠ  Divadelní představení, koncerty  Slavnost ke dni dětí na zahradě  Cesta za pokladem  Návštěva v ZŠ s předškoláky

Spolupráce s rodinami dětí  Partnerský přístup k rodičům  Denní řešení aktuálních témat  Pomoc rodičů při akcích (Martinská slavnost, besedy s odborníky, hledání pokladu...)  Slavnosti pro děti i rodiče – Vánoční posezení, svátek maminek, zahradní slavnost při loučení s předškoláky  Možnost účasti v občanském sdružení rodičů při KMŠ „KáMoŠ“- pořádání jedno - či vícedenních výletů, rodinné dovolené, (např. u moře), setkání s rodiči v MŠ, přednášky na různá témata…..

Další činnosti Křesťanské MŠ  Program křesťanské výchovy – seznamování se základy náboženské výchovy a křesťanských tradic  Enviromentální výchova - návštěvy lesa, stanice ochránců zvířat  Předplavecký výcvik v bazénu pro předškoláky  Pravidelná příprava předškolních dětí na vstup do základní školy  Hra na zobcovou flétnu, kroužek němčiny či angličtiny dle zájmu  Spolupráce s klinickou logopedkou  Návštěvy psycholožky z Křesťanské ped.-psych. poradny z Prahy, možnost vyšetření školní zralosti přímo v KMŠ  Pravidelné vystoupení pro staré lidi v Domovince  Účast na akcích ZŠ – akademie, sportovní den...  Akce o.s. KáMoš – společné výlety, dovolené, brigády na zahradě KMŠ, přednášky pro rodiče i veřejnost

...Na její konec dojde člověk krok za krokem. A jestliže každý z nich je nádherný, jestliže je každý krok kouzelný, pak bude takový i život. Nedívejte se nad ostatní lidi. Dívejte se jim do očí. Neříkejte nic „dětem“, ale vezměte jejich tváře do dlaní a mluvte „s nimi“. Neobjímejte tělo, ale osobu. A udělejte to hned. Pocity, emoce, touhy, nápady, setkání – nic neházejte pod stůl – jednou přijdete na to, jak to bylo velké a nenahraditelné. Každý den se snažte uvědomovat si nádherné věci, které na našem světě jsou. (B. Ferrero: Příběhy pro potěchu duše ) Život je cesta......