Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k 31.03.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Advertisements

Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Sociální zabezpečení a důchodová politika
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Studijní obor: Sociální činnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Organizace sociální správy
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Státní politika zaměstnanosti
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Politika zaměstnanosti
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Státní politika zaměstnanosti. Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. stanovuje postup k dosažení cílů politiky státu v oblasti zaměstnanosti. Státní politika.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
Aktivní politika zaměstnanosti
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Veřejná služba 2017.
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Stav zaměstnanosti na Mostecku za rok 2016
Aktivní politika zaměstnanosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Mgr. Jan Karmazín, MPA – ředitel odboru trhu práce
Transkript prezentace:

Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k

Veřejně prospěšné práce Veřejně prospěšnými pracemi se rozumí časově omezené pracovní příležitosti spočívající zejména v údržbě veřejných prostranství, úklidu a údržbě veřejných budov a komunikací nebo jiných obdobných činnostech ve prospěch obcí nebo ve prospěch státních nebo jiných obecně prospěšných institucí, které vytváří zaměstnavatel nejdéle na 24 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, a to i opakovaně, k pracovnímu umístění uchazečů o zaměstnání. Pracovní příležitosti jsou vytvářeny na základě dohody s Úřadem práce, který na ně může zaměstnavateli poskytnout příspěvek. Hlavní cíle:  snížit dlouhodobou nezaměstnanost UoZ  minimalizovat dobu pobytu uchazeče o zaměstnání v evidenci, podporovat co nejrychlejší vstup či návrat na trh práce  podporovat ty uchazeče o zaměstnání (UoZ), kterým nelze pro jejich individuální znevýhodnění zajistit pracovní uplatnění jiným způsobem  zamezit opakovanému umístění UoZ bez vážného důvodu na nástroj VPP  zcela výjimečně ve zvlášť odůvodněných případech uzavírat dohody na období 24 měsíců

Veřejně prospěšné práce v MSK veřejně prospěšné práce vč. ESF-NIP 1) celkem míst od počátku roku k celkem UoZ od počátku roku k Bruntál Frýdek-Místek Karviná Nový Jičín Opava Ostrava MSK celkem rok 2014rok 2015meziročně výdaje v mil. Kč: 319,2348,5+29,3 (+9,2 %)

Výše finančních příspěvků na veřejně prospěšné práce - kritéria 2016 nástroj APZ výše příspěvku - plný úvazek - VPP Kč VPP předák (koordinátor) Kč Asistent prevence kriminality (APK) Kč Příspěvek lze poskytnout až do výše skutečně vynaložených prostředků na mzdy nebo platy na zaměstnance umístěného na tyto práce, včetně pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na veřejné zdravotní pojištění, které zaměstnavatel za sebe odvedl z vyměřovacího základu tohoto zaměstnance. V roce 2016 jsou finanční příspěvky poskytovány na dobu max. 12 měsíců.

Společensky účelná pracovní místa Společensky účelnými pracovními místy se rozumí pracovní místa, která zaměstnavatel zřizuje nebo vyhrazuje na základě dohody s Úřadem práce a obsazuje je uchazeči o zaměstnání, kterým nelze zajistit pracovní uplatnění jiným způsobem. Společensky účelným pracovním místem je i pracovní místo, které zřídil po dohodě s Úřadem práce uchazeč o zaměstnání za účelem výkonu samostatné výdělečné činnosti. Na společensky účelná pracovní místa může Úřad práce poskytnout příspěvek. Podmínky :  Počet finančně podpořených pracovních míst (SÚPM vyhrazené) u jednoho zaměstnavatele v okrese činí v kalendářním roce 2 místa. Nově vzniklou firmu nebo OSVČ podpoříme až po půlroce fungování.  Příspěvek neposkytneme v případech, kdy byla udělena pokuta v rámci dodržování pracovně právních vztahů rok zpět od podání žádosti.  Při posuzování žádostí je nutno upřednostňovat UoZ s kumulací handicapů, tzn. věk, zdravotní omezení, dlouhodobá evidence atd., a to v návaznosti na poptávkovou stranu trhu práce, abychom nepodporovali pracovní místa, která jsou běžně k dispozici v databázi ÚP bez příspěvku. V roce 2016 jsou finanční příspěvky na SÚPM vyhrazená poskytovány na dobu max. 6 měsíců; u odborné praxe pro UoZ do 30 let věku na dobu max. 12 měsíců.

Společensky účelná pracovní místa - vyhrazená - SÚPM - vyhrazená vč. ESF-NIP 1) celkem míst od počátku roku k Bruntál Frýdek-Místek Karviná Nový Jičín Opava Ostrava MSK celkem rok 2014rok 2015meziročně výdaje v mil. Kč: 368,0534,2+166,2 (+45,2 %)

Výše finančních příspěvků na společensky účelná pracovní místa - kritéria 2016

Děkuji za pozornost Ing. Vladana Piskořová Úřad práce ČR - krajská pobočka v Ostravě