P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Diagnostika SPU.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Dokážu to“ a Cena Kiron
Pedagogicko-psychologická poradna Olomouckého kraje
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Školní poradenské pracoviště
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Název projektu: Zajištění individuální podpory Reg. číslo: CZ.1.07/1.2.31/ Pedagogicko psychologická poradna Plzeň, Částkova 78, Plzeň Práce.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Vedoucí sekce primární prevence
Školní poradenské pracoviště
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Minimální preventivní program školy
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Prožitkové programy Centra nové naděje Frýdek-Místek
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Harmonogram projektu a činnosti pediatra. Časový plán ve zkratce Říjen 08 – únor 09 Vytvoření výzkumného týmu, přípravné práce Březen 09 – duben 09 Oslovení.
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Hotel ATRIUM Otrokovice 25. června 2014 Projekt „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“, reg: č.: CZ.1.07/1.1.00/ , je.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Plánování prvních kroků
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Podpora výchovných poradců 2018
Porada ředitelů 20. ZÁŘÍ 2018.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Školní vzdělávací program
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb

P-centrum,spolek poskytuje tyto služby: prevence péče o rodinu s dětmi poradenství léčby a doléčování závislostí prostor pro současné umění

Struktura služeb Doléčovací centrum Poradna pro alkoholové a jiné závislosti Rodinné centrum U Mloka Centrum primární prevence Galerie U Mloka Kavárna Naše café (provozuje Sociální družstvo Stabilita Olomouc - dceřiné družstvo P-centra)

Centrum primární prevence

CPP je a poskytuje Certifikované pracoviště v oblasti specifické PP Preventivní programy třídním kolektivům Vzdělávací kurzy pro ŠMP, třídní učitele a další pedagogy Adaptační programy Intervence v oblasti šikanování (šetření a řešení)

Preventivní programy

Programy pro 1. stupeň ZŠ Aktovka plná her - pro 1. ročník ZŠ Hrajeme si pexeso - pro 2. ročník ZŠ Věřím v sebe a podporuji tebe - pro 3. ročník ZŠ Červená Karkulka - pro ročník ZŠ Lidské tělo a co mu škodí - pro 4. ročník ZŠ Hodnoty ve mně a kolem nás - pro 5. ročník ZŠ

Programy pro 2. stupeň ZŠ a víceletá gymnázia NAŠE TŘÍDA – NAŠE PARTA - pro 6. ročník ZŠ MŮJ ŽIVOT V MÝCH RUKOU - pro 7. ročník ZŠ ZACHYCEN V SOCIÁLNÍ SÍTI - pro 7. ročník ZŠ JÁ A MOJE JEDINEČNOST - pro 8. ročník ZŠ MULTIKULTURALITA - pro 8. ročník ZŠ PINK - pro 8.ročník ZŠ ZÁVISLOST JAKO NE-MOC - pro 9. ročník ZŠ GAMBLING - pro 9. ročník ZŠ a SŠ, SOŠ, SOU, OU DUSOT ZE MĚ - pro kolektivy ZŠ

Programy pro SŠ, SOŠ, SOU, OU DROGY, MÝTY A FAKTA - pro 1. ročníky SŠ BESEDA S EX-USEREM - pro vyšší ročníky SŠ HRANÍ PŘÍBĚHŮ - pro vyšší ročníky SŠ GAMBLING - pro 9. ročník ZŠ a SŠ, SOŠ, SOU, OU

Naše spolupráce se školami při realizaci selektivního programu PP Domluva - administrativa Výběr tříd – určení zakázky Vyplnění sondážního dotazníků ke třídě a případné upřesnění – konzultace s TU, ŠMP Sestavení programu na míru dle zakázky Realizace programu + dvě krátké konzultace s TU před a po programu Vytvoření písemné zprávy z realizace PP + doporučení pro další práci se třídou Hodinová osobní konzultace (v případě zájmu školy)

Vzdělávání pro ŠMP, třídní učitele, preventisty a ostatní pedagogy

Kurzy pro pedagogy a preventisty Primárně preventivní minimum (1. úroveň) Středně pokročilý prev. pracovník (2. úroveň) 40 hodin (každá úroveň)

Studium pro školní metodiky primární prevence “250“ 250 hodin Nový běh únor

Šikana a kyberšikana jako společenský fenomén 8 hodin

Agrese a agresivita dětí a dospívajících 8 hodin

Závislost dětí a dospívajících 8 hodin

Herní seminář: Práce se třídou formou hry 8 hodin

Nové vzdělávací kurzy Kurz pro třídní učitele – jak pracovat se třídou (8 hodin) Metodika programu Divadlo Fórum podle Augusta Boala (8 hodin) Prevence šikany, kyberšikany a minimalizace rizik pohybu ve virtuálním světě (16 hodin)

Školení pro rok 2016 Kurz pro třídní učitele – návod jak pracovat se třídou – lektoři P-centra Právní náležitosti rizikového chování dětí a dospívajících – Mgr. Jaroslav Šejvl Klinika adiktologie, 1. LF UK a VFN v Praze Prevence šikany, kyberšikany a minimalizace rizik pohybu ve virtuálním světě – 1.4. a lektoři P-centra Primárně preventivní minimum, 1. úroveň – září a říjen

Intervence v oblasti šikanování Vyšetřování a řešení šikany/kyberšikany Nabízíme: šetření pomocí diagnostických technik i sociometrie v třídním kolektivu, konzultace s pedagogy, rozhovory s žáky, asistenci při jednání s rodiči žáků z dané třídy, asistenci při třídních schůzkách, proškolení pedagogického sboru v dané problematice, intervenční programy na míru, preventivní aktivity, které by měly následovat po intervenci.

Adaptační kurzy Seznamovací pobyty pro nové třídní kolektivy

Díky za pozornost! Kontakty: Centrum primární prevence P-centrum, spolek Lafayettova 47/9, Olomouc Telefon: Mobil: