Kovářov 63 398 55 Kovářov.  Vznik 5. 9. 2005 za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví Území 26 obcí 18486 obyvatel  Severovýchodní okraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
MAS Střední Povltaví se představuje. Základní údaje o MAS Střední Povltaví MAS vznikla 5.září 2005 za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Sdružení obcí ORLICKO Historie Orlicka – založení konsorcia Sdružení obcí a měst Orlice 1992 – založení konsorcia Sdružení obcí.
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
VENKOVSKÁ TRŽNICE III. Projekt pro 13. kolo výzvy Programu rozvoje venkova Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o. p. s
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
DESTINAČNÍ AGENTURA KRUŠNÉ HORY
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Státní organizace.
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Agroturistika a podnikání na venkově
Podpora rozvoje venkova v ČR
Základní informace o programu
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Regionální konference Venkov 2018
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Připravenost na nové plánovací období
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Kovářov Kovářov

 Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví Území 26 obcí obyvatel  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)

 25 členů  7 zástupců veřejná správa  5 zástupců neziskového sektoru  13 zástupců podnikatelského sektoru

 Výbor – 7 členů  Revizní komise – 5 členů  Výběrová komise – 7 členů  Valná hromada – nejvyšší orgán MAS tvořený všemi členy MAS

 Vznik  Rok 2006 – LEADER +, osvojování schopností (Podpora partnerství ve Středním Povltaví)  Rok 2007 – LEADER ČR 2007  Rok 2008 – Strategický plán LEADER na období 2008 – 2013  Roky 2009 – 2011 – projekty spolupráce z PRV, spolupráce se SOM  2012 – příprava nových projektů spolupráce

 na Mze podáno 57 záměrů MAS  vybráno 24 MAS – MAS SP na 15. místě  vyhlášení Výzvy k předkládání projektů  Výběrovou komisí MAS SP hodnoceno 10 žádostí (1 pro neúplnost vyřazena z hodnocení)  Z 10 žádostí výběrovou komisí vybráno 5 projektů + 1 náhradní  Všech 5 vybraných projektů schváleno Mze → realizace

 Ing. Martin Trávníček – nakladač s příslušenstvím – ,- Kč  SOM – velkokapacitní párty stan – ,- Kč  Obec Kovářov – bagrnakladač – ,- Kč  ZD Chyšky – hydraulický vyžínač – ,- Kč  Zdeněk Komárek – traktor s čelním nakladačem – ,- Kč

 Vytvořen v roce 2008 pro období 2008 – 2013  „neúspěch“ – 1. pod čarou MAS SP pokračuje v činnosti jako nepodpořená  Přesto podílení se na Projektech spolupráce z PRV (Osa IV.)

 PRV ČR, Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce  Projekt tří MAS: MAS Střední Povltaví, MAS Lužnice a MAS Vltava  Propojení měst Týn nad Vltavou, Bechyně a Milevsko (s prodloužením na Onen Svět)

 Vedena po současných značených turistických trasách  Napojení na naučné stezky  Celková délka Stezky 66 km (na území MAS SP 32 km)  Vybudováno 9 odpočinkových míst na lesních pozemcích (infotabule, sety k posezení, interaktivní mobiliář)  Náklady MAS SP ,- Kč

 PRV ČR, Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce  Projekt tří MAS: MAS Střední Povltaví, MAS Lužnice a MAS Vltava  Náklady MAS SP – ,- Kč  Odpočinková místa mimo lesní pozemky  Vybudována 2 odpočinková místa  Dokončení 11/2011  slavnostní otevření Stezky

 PRV ČR, Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce

 zviditelnění místní produkce a podpora prodeje  připomenutí významu regionu Prácheňska  Značka garantuje kupujícímu, že se jedná o kvalitní a jedinečný produkt ve vztahu k regionu (např. místní suroviny, tradiční postupy, ruční práce), který je vyrobený místním výrobcem a který nepoškozuje životní prostředí.

Značka udělena 65 výrobcům a 12 provozovatelům služeb  Za MAS SP 1 provozovatel služeb a 11 výrobků slavnostní předání certifikátů a poohlédnutí se za projektem ukončení činnosti v regionální značce Prácheňsko REGIONÁLNÍ ZNAČKA PRÁCHEŇSKO

 Výstupy:  Vytvoření pracovních skupin (Zemědělství, Děti a mládež, Občanská vybavenost, kultura a památky, Cestovní ruch, Podnikání, Vzdělávání, Ženy)  Zpracování Integrované studie území, která byla při tvorbě rozvojové strategie území  Proběhlo několik informačních a propagačních akcí (v Milevsku, Kostelci nad Vltavou, Chyškách, Bernarticích, Kovářově)

 Ve spolupráci s MAS Svazek obcí Blatenska se uskutečnila vzdělávací akce Proběhla tréninková výzva  Propagační akce pro podporu komunitně vedeného rozvoje území, vítězem byl Milevský kraj o.p.s., který navrhl a vytiskl propagační letáky  Byla vytvořena a vytištěna brožura „Obce a místní části na území MAS SP“Byly vyrobeny dva reklamní bannery MAS SP

 Projekt spolupráce 4 MAS (Lužnice, Sedlčansko, Krajina srdce, Střední Povltaví), zaměřený na vytvoření nové turistické oblasti Toulava  Byly vytvořeny cedule na zařízení „Toulava“  Cedule ke komunikacím „Toulava – turistická oblast“  Proběhla fotografická soutěž „Vyfoť Toulavu i ty“ do které se přihlásilo 123 fotografů se 750 fotografiemi ve 4 kategoriích (Architektura, Lidé, Příroda, Zážitek). Soutěž byla propagována na plakátech a v tisku.  V každé ze zúčastněných MAS proběhla vernisáž a následná výstava oceněných fotografií

 Proběhl Presstrip pro novináře a zástupce médií  Byl vydán leták prvního kontaktu a spolufinancováno vytvoření reklamního spotu, za který byla udělena Toulavě o.p.s. první cena v soutěži Tour Region Film v Karlových Varech  Propagační film ke shlédnutí na EHM

 Projekt podpoře tvorby Strategie komunitně vedeného místního rozvoje  Rozpočet projektu ve výší ,- Kč  Výstupem projektu byla Integrovaná strategie území

 Místní akční skupina Střední Povltaví z. s. dostala certifikát o Standardizaci MAS

 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Střední Povltaví 2014 – 2020 byla podána k hodnocení a nyní čekáme na výsledky formálního hodnocení

 Výstupem tohoto projektu byl dodatek Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS střední povltaví 2014 – 2020 s názvem: Strategie spolupráce obcí MAS Střední Povltaví z. s.  Celková výše alokace na osobní náklady ,-Kč ,-Kč finanční spoluúčast MAS SP z.s.

 Projekt spolupráce MAS Třeboňsko (KMAS), MAS Hlubocko-lišovsko, MAS Lužnice,MAS Lužnicko, MAS Blatensko, MAS Střední Povltaví, MAS Vltava  Celkové výdaje projektu za všechny MAS ,- Kč  Celkové náklady MAS Střední Povltaví z.s ,-Kč

 Poradenská činnost pro Svazek obcí Milevska  Realizace projektů SOM:  Zastav se a odpočiň  Malovaný venkov  Živá kultura  -Po stopách doby husitské

 Každoroční účast na Zemi Živitelce  Pořádání tematických seminářů na Onom Světě  Účast na konferencích o venkovu  Listopad 2010 – prezentace MAS v Rakousku  Od ledna 2012 každý rok prezentace na Regiontour  Ucelená propagace regionu  Jižní Čechy husitské

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!