Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová31. 3. 2016, Jince.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Advertisements

Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Základní informace k 6. výzvě IROP SC 4.2 POSÍLENÍ KAPACIT KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE ZA ÚČELEM ZLEPŠENÍ ŘÍDÍCÍCH A ADMINISTRATIVNÍCH SCHOPNOSTÍ.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Seminář pro žadatele IROP
Snídaně starostů , Jedlí
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Integrovaný regionální operační program
Financování projektů z fondů EU
Seminář pro žadatele/příjemce
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Animace škol (šablony)
Interní postupy MAS Brdy
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Seminář MAS– Prorodinná opatření - realizace
Operační program Zaměstnanost
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince

Obecné informace o Výzvě č. 6 IROP

Obecné informace Specifický cíl 4.2 Posílení kapacit komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zlepšení řídících a administrativních schopností MAS Průběžná výzva č. 6 Přípravné a podpůrné činnosti, provozní a animační činnosti MAS Datum zahájení příjmu žádostí Ukončení příjmu žádostí Nová platnost pravidel Výzvy č. 6od

Obecné informace  Žadatel může podat žádost nejdříve v době, kdy má strategii CLLD zaregistrovanou v MS2014+  DOPORUČENÍ – podání žádosti o podporu v době, kdy strategie CLLD úspěšně prošla hodnocením formálních náležitostí a přijatelnosti – ZATÍM NEMÁME VÝSLEDKY K DISPOZICI  Podmínkou vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace je schválená SCLLD  Žádat můžeme o proplacení VŠECH výdajů zrealizovaných od zahájení projektu ( ), a to jak uhrazených, tak neuhrazených

Podporované aktivity – Provozní činnosti  Příprava strategie,  Vzdělávání zaměstnanců a členů povinných orgánů MAS,  Aktualizace SCLLD, evaluace a monitorování SCLLD,  Zpracování a vyhlášení výzvy MAS, konzultace žadatelům, příjem žádostí o podporu, posuzování souladu projektu se strategií CLLD, kontrola přijatelnosti a formální náležitostí, věcné hodnocení, výběr projektů, kontroly na místě v době udržitelnosti, apod.

Podporované aktivity – Animace SCLLD  Propagace SCLLD – workshopy, besedy, konference,  Semináře pro žadatele a příjemce k vyhlášeným výzvám MAS.

Podporované aktivity – Animace škol a školských zařízení v OP VVV  Metodická pomoc ZŠ a MŠ s výběrem vhodných šablon,  Školení pro žadatele a příjemce ZŠ a MŠ,  Konzultační činnosti při realizaci projektu, metodická pomoc při zpracování zpráv o realizaci a udržitelnosti projektu, s vypořádáním připomínek ke zprávám o realizaci, při kontrole na místě.

Struktura financování  Podíl financování z CZV:  EFRR95 %  Státní rozpočet0 %  Příjemce5 %  Způsobilé výdaje:  Osobní výdaje – od ,  Ostatní výdaje – od

Způsobilé výdaje  Osobní náklady – hrubá mzda zaměstnanců MAS a členů povinných orgánů MAS, DPČ, DPP, odměny členů povinných orgánů MAS za výkon funkce,  Režijní výdaje – spotřeba energie, nájem kanceláře MAS, poštovné, telefonní a internetové poplatky, tvorba, správa, provoz a hosting povinných webových stránek MAS,  Cestovné – služební cesty, pohonné hmoty, stravné, ubytování,  Pořízení materiálu – odborné publikace, spotřební materiál, pohoštění při seminářích, vazba a tisk materiálů,  Pořízení majetku – software, licence, kancelářské vybavení, osobní automobil,  Nákup služeb – vzdělávání zaměstnanců a členů povinných orgánů MAS, pronájem prostor, právní, auditorské a účetní služby, aj.,  Povinná publicita – na webu popis projektu, viditelná loga, billboard A3

Způsobilé výdaje  Výše způsobilých výdajů jsou omezeny limity  Závazné limity – mzdy a odměny  Doporučené limity – vzdělávání zaměstnanců, spotřeba materiálu, pronájem prostor a kanceláře MAS

Monitorovací indikátory – Počet úspěšně zrealizovaných výzev místní akční skupinou – Počet uskutečněných školení, seminářů, workshopů a konferencí

Další důležité podrobnosti  Zaměstnanci MAS nebo organizace hrazených z IROP, organizace vytvořené zaměstnanci MAS, nesmí zpracovávat projekty do dotačních titulů uvedených ve strategii CLLD, zpracovávat projekty do strategií ostatních MAS,  Zde je využíváno kombinované financování – je tedy nutné s dodavateli (dle pravidel) vyjednat splatnost faktur minimálně 30 dní,  Z důvodu finanční závěrky státního rozpočtu nelze provádět platby na účty příjemců od poloviny prosince do začátku února.

Naše žádost  Podána bude po přijetí kladného hodnocení formálnosti a přijatelnosti žádosti o podporu SCLLD,  Po obdržení rozhodnutí o poskytnutí dotace podáme ihned žádost o platbu – předpoklad proplacení – do ½ prosince 2016  Žádost bude podána na podporu nákladů za období let 2015 – 2018  Rozdělena bude na 10 etap = 10 žádostí o platbu v průběhu realizace pro zajištění pravidelného příjmu finančních prostředků a zdravého cash-flow

Děkujeme za pozornost Sledujte nás: