Open access v rámci Nakladatelství Karolinum Jan Havlíček Vít Krobot

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Advertisements

OPEN ACCESS Otevřený přístup k vědeckým informacím.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Principy open access Když máte jedno jablko a já mám jedno jablko a ta jablka si vyměníme, tak stále budeme mít každý jedno jablko. Ale pokud máte myšlenku.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Model řešení otevřeného přístupu Akademie věd ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha,
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
Otevřený přístup – Open Access (OA) Jak je definován a čeho se týká, proč je prosazován, jak ho zajistit… Mgr. Iva Prochásková, Mgr. Lucie.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Architektura systému e-deposit Jiří Dobrovolný, Jiří Pavlík E-KNIHY 3, NTK,
Elektronické zdroje pro filozofii, teologii a historii.
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Informační zdroje GEOLOGIE.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Open Access v AV ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Ostrava,
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Open Access – jiný pohled na zacházení s vědeckými informacemi Cílem je volný a bezplatný přístup k informacím pro kohokoli a možnost jejich opětovného.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Čtenářství e-knihy. E-knihy Elektronická forma monografické publikace (včetně děl pokračujících v několika dílech) ORAVOVÁ, Monika a Gabriela FILIPIOVÁ.
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
Popularizace otevřeného přístupu a repozitářů PAVLA RYGELOVÁ Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
Bibliografická a rešeršní činnost Získávání primárních dokumentů 2011.
ZMĚNY VE VĚDECKÉ KOMUNIKACI - POHLED VYSOKOŠKOLSKÉ KNIHOVNY (POLITIKA AUTOARCHIVACE) Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Dana Sigmundová Závěrečné práce – část I. - Jak najít literaturu k danému tématu ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Elektronické informační zdroje (VIKBA25) Martin Krčál EIZ - kurz pro studenty KISK FF MUBrno, 22. října Významné e-zdroje dostupné na MU.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Pilotní projekt NK ČR Dobrovolné uložení elektronických publikací Mgr. Martin Žížala Oddělení doplňování domácích dokumentů.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 19. října 2015.
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Elektronické informační zdroje (EIZ)
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Otevřený časopis: standardy vědeckého publikování
Elektronické informační zdroje pro chemické obory
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
Transkript prezentace:

Open access v rámci Nakladatelství Karolinum Jan Havlíček Vít Krobot

Open access na Univerzitě Karlově V roce 2013 se Univerzita Karlova v Praze připojila k Berlínské deklaraci o otevřeném přístupu ke znalostem v přírodních a humanitních vědách.

Open access v rámci Nakladatelství Karolinum všechny časopisy vydávané Nakladatelstvím Karolinum jsou vydávány jako otevřené časopisy (gold open access) e-knihy − vybrané učební texty

E-knihy Nakladatelství Karolinum 2013–2015 (celkem 281 e-knih) snažíme se o paralelní publikování − s tištěnou knihou publikujeme i elektronickou verzi (ne vždy je to možné − autorské právo) do konce roku 2016: 400 e-knih e-knihy přístupné pro koncového zákazníka: web, Kosmas, Google Play; monografie v angličtině také Amazon a iBooks e-knihy v českých a zahraničních knihovnách − ProQuest (ebrary, EBL) a EBSCO eBooks (formát web ready pdf)

E-knihy Nakladatelství Karolinum role univerzitního nakladatelství: služba studentům a zaměstnancům UK → knihovní přístup ke všem e- knihám NK zdarma e-knihy přístupné kdykoli a odkudkoli, 24/7, multilicence (neomezený počet uživatelů) 220 vědeckých publikací 41 učebních textů 9 titulů beletrie 7 učebních příruček (OA) 4 sborníky více na

Open access a knihy Nakladatelství Karolinum 7 titulů: elektronické učební příručky 6 textů vzniklo v rámci projektu Rozvoj a inovace bakalářského studia českého jazyka v Ústavu českého jazyka a teorie komunikace FF UK v Praze (CZ.2.17/3.1.00/33275), který byl realizován v období 2011–2013 za finanční podpory Operačního programu Praha Adaptabilita podmínky podpory: texty mohou být publikovány POUZE elektronicky NK financovalo redakci, sazbu a garantuje šíření v rámci OA

Open access a knihy Nakladatelství Karolinum text Otakara A. Fundy vydaný v německém jazyce v roce 2012 s názvem Das Entstehen des christlichen Glaubens (Vznik křesťanské víry) autor využil možnosti publikovat v rámci OA u nakladatele (aktuálnost publikace) archivace: univerzitní digitální repozitář DigiTool (pdf/A) dostupnost: PEZ, DigiTool, karolinum.cz, kosmas.cz

Open access a knihy Nakladatelství Karolinum

Open access a časopisy Nakladatelství Karolinum gold open access všechny časopisy Nakladatelství Karolinum ponechávají autorům právo na autoarchivaci preprintů i postprintů

Řešení otevřeného přístupu u časopisů Nakladatelství Karolinum vlastní webové stránky (OJS, Joomla, Plone... – např. AUC Geographica, AUC Theologica, Historická sociologie a další) webové stránky spravované třetí stranou (např. Acta Medica, Prague Medical Report) webové stránky vytvářené Nakladatelstvím Karolinum (

Časopisy s domovskou stránkou na webu Nakladatelství Karolinum AUC Historia Universitatis Carolinae Pragensis AUC Interpretationes AUC Iuridica AUC Kinanthropologica AUC Philologica AUC Philosophica et Historica

Aktuální dění

Děkujeme za pozornost