Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Advertisements

OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova M01 – PŘEDÁVÁNÍ ZNALOSTÍ A INFORMAČNÍ AKCE CÍL:  Posílit znalostní základnu a podpořit znalosti v zemědělství, potravinářství.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova Operace Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 16. Spolupráce.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Program rozvoje venkova ČR na období K O L O P Ř Í J M U Ž Á D O S T Í 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Program rozvoje venkova Výzva č
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Místní akční skupina Třešťsko, o.p.s.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Místní rozpočtové jednotky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Státní organizace.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Zákon o sociálním podnikání
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Pozemkové úpravy.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Lesní hospodářský plán Náležitosti LHP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Program na podporu lesních ekosystémů
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
Průmysl možnosti podpory
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti,
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů

Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů  Podopatření 8.6 Podpora investic do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, jejich mobilizace a uvádění na trh  Operace Technika a technologie pro lesní hospodářství  zvýšení hodnoty lesů s využitím šetrnějších technologií a strojů  omezení poškození lesní půdy a porostů  technika a technologie pro výchovu lesních porostů  produkce kvalitního reprodukčního materiálu lesních dřevin  posílení hospodářského využití lesů

Záměry a definice žadatele Záměr a) pořízení strojů Definice žadatele: - fyzická nebo právnická osoba - sdružení s právní subjektivitou - obce nebo jejich svazky - lesní podniky vysokých škol hospodařící v lesích - Fo nebo Po poskytující služby v lesnictví v případě pořízení vyvážecího vleku za koně a koně

Druh a výše dotace  Druh dotace: přímá nenávratná dotace  Výše dotace 50 %.  Výdaje na jeden projekt: min Kč max Kč

Způsobilé výdaje I.  Výdaje, které vznikly nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci.  Pouze investiční výdaje.  Stroje a technologie (včetně koně a vleku za koně k vyvážení dříví) pro obnovu, výchovu a těžbu lesních porostů včetně přibližování  Stroje ke zpracování potěžebních zbytků  Stroje pro přípravu půdy před zalesněním  Stroje, technologie a zařízení pro lesní školkařskou činnost (ne závlahové systémy)

Kritéria přijatelnosti projektu I.  Žadatel podá pouze jednu žádost na danou operaci v jednom kole příjmu  Žadatel je vlastníkem/nájemcem, pachtýřem nebo vypůjčitelem lesních pozemků a hospodaří podle platného lesního hospodářského plánu nebo převzaté lesní hospodářské osnovy a to na minimální výměře 3 ha  Žadatel splnil podmínku finančního zdraví u projektů, jejichž způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace, přesahují ,- Kč

Kritéria přijatelnosti projektu II.  Podpora je podmíněna kladným zhodnocením projektu s vyhodnocením aspektů účelnosti, potřebnosti, efektivnosti, hospodárnosti a proveditelnosti.  Podpora se vztahuje pouze na stoje a technologie šetrné k životnímu prostředí, zejména z hlediska ochrany půdy (utužení, vznik eroze).  Školkařská činnost:  V případě investic do strojů a technologií, budou podporovány lesní školky, které jsou součástí lesnického podniku provozující školkařskou činnost na PUPFL.  V případě investic do strojů a technologií je žadatel evidován v systému reprodukčního materiálu ERMA jako provozovatel školkařské činnosti.

Kritéria přijatelnosti projektu III.  Koně  Musí být uvedeni v plemenné knize – plemeno chladnokrevných koní  Musí se jednat o koně, který absolvoval výkonností zkoušky Plemeno koní:  norik  slezský norik  českomoravský belgik

Další podmínky  Minimálně 15 bodů za preferenční kritéria.  Lhůta vázanosti projektu na účel – 5 let od data převedení dotace na účet příjemce dotace.  Místem realizace se rozumí všechny pozemky určené k plnění funkcí lesa, na kterých je stroj využíván.  Podpora musí mít motivační účinek – tzn. žadatel dotace před zahájením prací předložil Žádost o dotaci.  Není možné poskytnout dotaci na:  Závlahové systémy  Traktory a osobní či nákladní automobily pro školkařskou činnost  Za celé programovací období pouze jeden stroj havestor, a jeden harwarder

Preferenční kritéria I.  Velikost investice v závislosti na obhospodařovaném lesním majetku

Preferenční kritéria II.  Podíl rozlohy PUPFL uvedených v LHP/LHO k rozloze obhospodařovaných pozemků evidovaných v LPIS  Míra nezaměstnanosti  Projekt je realizován v hospodářsky problémových region  V rámci projektu dojde ke snížení provozních nákladů na pohonné hmoty – k ŽOD doložit TP nyní používaného stroje  kód 003 – kůň  Kód 010 – vlek za koně  Kód Školkařská činnost

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Květoslava Černá Tel.: