PROGRAM 1) Jarní dotační výzva (program LEADER) – 6/2012 2) Jak o sobě dát vědět … zdarma? (projekt Venkovská tržnice III) 3) Jak o sobě dát vědět … za.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Advertisements

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
MAS [LAG] Region Pošembeří - historie
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN Národní síť místních akčních skupin ČR František Winter
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Region spokojeného života pro všechny
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Vazba Fiche na článek Nařízení EP a Rady (EU) č. 1305/2013
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
V. Setkání se starosty obcí
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

PROGRAM 1) Jarní dotační výzva (program LEADER) – 6/2012 2) Jak o sobě dát vědět … zdarma? (projekt Venkovská tržnice III) 3) Jak o sobě dát vědět … za pár korun? (služby Regionu Pošembeří) 4) Jak si pomoci navzájem? (jsme na jedné lodi) 5) Ukliďme Pošembeří! (dobrovolníci + podnikatelé = velký efekt) 6) Závěr Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí

2. SETKÁNÍ POŠEMBERSKÝCH PODNIKATELŮ Výzva 6/2012

Důležité: Předpokládaná alokace ,-Kč Předpokládané Fiche (oblast podpory, která naplňuje strategický cíl, který chceme dotací podpořit. V 6. výzvě máme vypsány tyto oblasti podpory):  Fiche 4 PŘÍMĚSTSKÝ TURISTICKÝ RUCH - i za humny je hezky  Fiche 5 ZEMĚDĚLCI (ZEMĚDĚLSTVÍ) - důležitá součást našeho regionu – I. /pozn.: v zásobníku nyní jako č. 9/  Fiche 10 PODNIKÁNÍ - dobrý základ pro rozvoj regionu  Fiche 11 ZEMĚDĚLCI - nová šance podnikání

Základní orientace v dokumentech 1)FICHE č. XY – dokument, ve kterém je specifikován cíl, definice příjemců, co je počítáno do způsobilých výdajů, jsou stanoveny podmínky kritéria a povinné přílohy. 2)Formulář Žádosti o dotaci pro Fichi č. XY - Vyplňují se postupně všechna pole, kontrola je možná. -Neodesílají se v elektronické podobě! Odevzdávají se na datovém nosiči při příjmu žádostí.

Základní orientace v dokumentech 3) Pravidla PRV – návod na vytváření žádosti, definice podmínek, jak se žádost podává, specifikován cíl, definice příjemců, co je počítáno do způsobilých výdajů, jsou stanoveny podmínky kritéria a povinné přílohy.

Základní orientace v dokumentech 4) Metodika – dokumentace pro tvorbu Fichí. V tomto dokumentu byste měli nalézt odpovědi na většinu Vašich otázek. 5) Strategický plán je základním dokumentem MAS Pošembeří, je v ní specifikována oblast působnosti, rozdělení pravomocí mezi jednotlivé orgány, vyjádřena SWOT analýza oblasti, ve které MAS působí i stanovení vizí MAS jejich rozčlenění do cílů.

Preferenční kriteria a)Povinná stanovená SZIF b) stanovená MAS => společná pro všechna opatření/projekty => specifická pro jednotlivá opatření/projekty

Žádost + osnova Žádost a osnova v jednom formuláři, vygenerovaným SZIF Ke stažení na stránkách MAS => => záložka LEADER => VI. výzva JARO 2012 => příslušná Fiche K příjmu žádostí přinést vytištěnou přílohu (pro Výběrovou komisi a pro MAS)

CO BUDE NYNÍ NÁSLEDOVAT Termíny o Zapsání projektu do Zásobníku projektů o Výzva 6/2012 – vyhlášení na plénu o Konzultace neomezeně po tel. domluvě do (Šárka Pučálková – tel.: ) o Příjem žádostí o Chybníky o Obhajoby o Plénum (zveřejnění výsledků) o Registrace na SZIF 15. –

Děkujeme za pozornost a těšíme se na vaše projekty Tým Regionu Pošembeří : Miloslav Oliva, Šárka Pučálková, Hana Vrbovcová, Štěpánka Šoupalová, Blanka Slivová, Gábina Záhrobská, Petra Ištvániková Za výběrovou komisi a programový výbor: Olga Běhounková, Dita Bělová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí

Pošembeří 2014+

Jak po roce 2014 v Pošembeří? VIZE pro ČESKÝ VENKOV VENKOV JAKO SPOLEČENSTVÍ ŠŤASTNÝCH, SPOKOJENÝCH A ZABEZPEČENÝCH LIDÍ, KTEŘÍ UDRŽUJÍ A ROZVÍJEJÍ VENKOVSKÉ HODNOTY V KULTUŘE, V PODNIKÁNÍ I V SOCIÁLNÍCH VZTAZÍCH A SPOLUPRACUJÍ PŘITOM JAK MEZI SEBOU NAVZÁJEM, TAK SE SVÝMI SOUSEDY DOMA I V ZAHRANIČÍ. VENKOV JAKO SEBEVĚDOMÝ A ROVNOPRÁVNÝ PARTNER MĚSTA, KTERÝ ŠETRNĚ A ODPOVĚDNĚ SÁM HOSPODAŘÍ SE SVÝMI ZDROJI A CHRÁNÍ I ROZVÍJÍ PROSTŘEDÍ VENKOVA, SÍDLA I KRAJINU, ZDĚDĚNÉ PO PŘEDCÍCH, ABY JE V POŘÁDKU ZACHOVAL SOBĚ I PRO BUDOUCÍ GENERACE.

Jak po roce 2014 v Pošembeří? EU „Evropa 2020“ - Evropské struktury a fondy - Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR (2010) NÁRODNÍ STRATEGICKÝ PLÁN LEADER Integrovaná rozvojová strategie Regionu Pošembeří (2014 – 2020) Pracovní skupina Strategický plán LEADER „Náš region“ ( ) Strategie cestovního ruchu (2014+) … další Strategie …

Jak po roce 2014 v Pošembeří?

Možnosti spolupráce MAS/o.p.s. s podnikateli v Pošembeří

Jak o sobě dát vědět … v Pošembeří? drobné praktické služby (prostory o.p.s., barevná kopírka/tiskárna A3, scan, PC, zázemí … ) projektové konzultace (i mimo LEADER … MMR, ROP, ESV, OP = ŽP, PI, Doprava, VpK) vč. zpracování žádosti, podání, vyúčtování, monitoring apod. /externisté/ marketingové a propagační (PR) poradenství (specializace v rámci regionu i ČR, tipování cílových skupin, inzerce, mailing, média … ) /VIP klientela/ sponzoring/podílnictví aj. (období, produkt, akce, projekt) /darovací smlouva – daně/ distribuce plakátů a letáků /VT III/

Jak si pomoci navzájem … v Pošembeří? Motto: Jsme na jedné lodi úspory z rozsahu multiplikační efekt specializace a síťování Fond rozvoje Pošembeří - pracovní skupina? vaše návrhy? …..

Ukliďme Pošembeří !

Ukliďme Pošembeří ! 2011 CELKEM SE ZAPOJILO VÍCE NEŽ DOBROVOLNÍKŮ, kteří sesbírali CELKEM 55 TUN ODPADU na území 24 obcí = 450 PYTLŮ SMĚSNÉHO ODPADU = 250 PYTLŮ PLASTU = 75 PYTLŮ SKLA ————————————— 388 KUSŮ PNEUMATIK = 52 OSOBNÍCH AUT = 36 NÁKLADNÍCH AUT = 8 TRAKTORŮ

Ukliďme Pošembeří ! 2012 Termín: so – ne  Záměr na celém území Pošembeří = 37 obcí  Dobrovolníci = občané, spolky a neziskové organizace a podnikatelé = partneři akce:  Služba (doprava, svoz, technika, lidi, občerstvení)  Materiál na úklid (pytle, rukavice, BESIP, …)  Finanční příspěvek/dar Závěr: sobota Den Země na Klepci Medializace partnerů před, v průběhu i po …

Děkujeme za pozornost a těšíme se na další spolupráci Tým Regionu Pošembeří : Miloslav Oliva, Šárka Pučálková, Hana Vrbovcová, Štěpánka Šoupalová, Blanka Slivová, Gábina Záhrobská, Petra Ištvániková Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí