Setkání pracovníků v CR a TIC duben 2013. Veletrhy 2013 Regiontour, ITF Slovakiatour, Holiday World MITT Moskva, Veletrh Glob Katovice, Lentravel Petrohrad,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Setkání pracovníků v CR a TIC listopad Statistika návštěvnosti kraj Počet hostůnerezidentirezidenti Počet přenocování nerezidentirezidenti hl. město.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Pořízení železničních vozidel elektrické trakce.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje 15. listopadu 2016
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o úpravách webu
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Setkání regionálních výrobců
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Transkript prezentace:

Setkání pracovníků v CR a TIC duben 2013

Veletrhy 2013 Regiontour, ITF Slovakiatour, Holiday World MITT Moskva, Veletrh Glob Katovice, Lentravel Petrohrad, Dni Węgrzyna i CK Wino Krakov, TourNatur Düsseldorf, ITEP Plzeň, WTM Londýn, TC Lipsko, Salone del Gusto Udine (Moravské kraje). Aktivity oddělení CR, ORR JMK Fam/press tripy (Utair, Onet, RenTV) Dotační program na podporu TIC dotace Projekt do ROP Jihovýchod „Komunikační kampaň Jižní Moravy“ Program rozvoje cestovního ruchu na roky Příprava oslav 1150 výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu

Marketingová a komunikační kampaň akce Setkání kultur – Mikulčice 2013 Akce Setkání kultur proběhne Areál Slovanského hradiště v Mikulčicích Reklama v TV (B-TV) Reklama v rádiu (Petrov, Kiss Hády, Čro Brno) Billboardy (D1, D2, další hlavní tahy) CLV vitríny (letiště Praha, Bratislava, Brno, krajská + okresní města krajů JM, Zl, Ol a Vysočina) Plakáty (MHD Brno, Jihlava, Olomouc, Zlín) Bannery (budovy v Brně) Reklama v tisku (MF DNES, Právo, Brněnský deník)

Program – Setkání kultur - Mikulčice Večerní bohatý program: 21:00 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů Komponovaný kulturně hudební program Seznámení široké veřejnosti s postavami Cyrila a Metoděje s účastí hlavních protagonistů připravovaného filmu – za účasti režiséra Petra Nikolajeva, herců Josefa Abrháma, Romana Zacha a dalších, hudební vystoupení špičkových interpretů. Záznam České televize.

Dotační program „Podpora zkvalitnění služeb TIC v JMK v roce 2013“ RJMK schválila dotační program dne Sběr žádostí – v rozpočtu Jihomoravského kraje je na finanční krytí dotačního programu v roce 2013 vyčleněna částka: ,- Kč Minimální výše dotace na jeden projekt činí ,- Kč. Maximální výše dotace na jeden projekt činí ,- Kč. doručeno 40 žádostí 2 žádosti nesplnily podmínky DP Požadovaná celková částka : ,- Kč Celková výše poskytnutých dotací : ,- Kč

Rozdělení TIC do skupin vychází z množství zveřejněných informací za jednotlivá TIC na portále cestovního ruchu v roce 2012: skupina č. 1 – … bodů: stávající TIC v/ve: Brně (TIC Brno), Boskovicích, Břeclavi, Mikulově, Kyjově, Znojmě, Hustopečích, Blansku, Hodoníně, Vyškově a Strážnici, skupina č. 2 – 1200 – 1999 bodů:stávající TIC v/ve: Pasohlávkách, Veselí nad Moravou (Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty o.p.s.), Velkých Opatovicích, Ivančicích, Rosicích, Ždánicích, Letovicích, Brně (TIC Židovské obce Brno), Suchém, Židlochovicích, Slavkově, Nedvědici a Tišnově, skupina č. 3 – 0 – 1199 bodů: ostatní TIC působící v Jihomoravském kraji nezařazená do skupiny č. 1 ani skupiny č. 2

Výše dotace 1. skupina – plná výše, max ,- Kč 2. skupina – ,- Kč 3. skupina – ,- Kč

Důležité informace Se smlouvou k podpisu přijde formulář de minimis – je třeba ho vyplnit a přiložit ve 2 vyhotoveních ke smlouvě Žadatel nesmí v průběhu realizace zrušit, snížit nebo omezit rozsah služeb, ke kterým se zavazuje ve smlouvě (formulář rozsah poskytnutí služeb) Zajistit sběr, aktualizaci a zveřejňování informací na turistickém webovém portále Zajistit provoz TIC v letní turistické sezóně Dodržet publicitu – logo JMK U úpravy webových stránek, doložit výkaz prací na webu (co se změnilo oproti původnímu webu) Neobjednávat služby u subjektů, které k dané činnosti nemají oprávnění Dodržet rozpočet projektu

max. o 30% z uznatelných nákladů průjektu JE MOŽNÉ měnit výši jednotlivých položek rozpočtu !POZOR! NELZE RUŠIT JEDNOTLIVÉ POLOŽKY ROZPOČTU Př. Propagační materiály (max. – 3.000,- Kč) Technické vybavení (max ,- Kč) Mzdy (max. – 9.000,- Kč) Celkem (max. – ,- Kč) Místo ,- dostane žadatel ,-, nemá ale fin. prostř. na doplacení projektu. O 30% z uznatelných nákladů (30% z = ) může změnit výši jednotlivých položek rozpočtu. Rozpočet

Použití dotace Nákup zboží a služeb (např. sběr informací, zpracování dat, připojení na internet, překlady, internetové stránky, propagační materiály), Pořízení hmotného majetku (např. digitální fotoaparát, stojany, grafické poutače, navigační tabule, projekční technika), Nákup HW a SW tyto výdaje mohou vzniknout od do Úhrada mezd a ostatních osobních výdajů a odvodů na sociální a zdravotní pojištění žadatele a jeho zaměstnanců. Mzdové výdaje mohou vzniknout v období od do

Vyúčtování dotace do Nejčastější chyby v roce 2012: chybí doklady u mezd chybí VBÚ k odvodům (daň, soc., zdr. poj.) chybně vyplněná tabulka vyúčtování nedodržení harmonogramu na dokladech chybí „Hrazeno z dotace JMK ve výši ….“ chybně uvedené nebo neuvedené údaje na dokladech (množství, cena, ….)

Vyúčtování dotací 2012 Porušení Mínusové body Chybí hrazeno z dotace JMK ve výši nebo je chybně uvedeno100 bodů/doklad Chybně vyplněná tabulka vyúčtování200 bodů Chybí doklad100 bodů/doklad Chybně uvedené nebo neuvedené údaje na dokladech100 bodů/doklad Nedodržení harmonogramu500 bodů

– nejčastější chyby při vkládání na web -Gramatické chyby -Vkládání už proběhlých akcí / vkládání akcí den před jejich konáním -Vernisáž je / bude -Stejná akce s podobných názvem na webu dvakrát / roztříštěnost akcí -Popis akce -Vkládání obrázků / textů

Obrázek versus text

Kvalita a velikost obrázku 138 x 92 pixelů 275 x 183 pixelů -Nevkládat print screeny -Nevkládat vyfocené plakáty a podobně -Nevkládat rozmazané fotografie

Děkuji za pozornost. Soňa Kouřilová Oddělení cestovního ruchu