Vojenský technický ústav, s.p. Příspěvek k tématu „Inteligentní technologie vs. ploty pro ochranu státních hranic České republiky“ Kulatý stůl Poslanecké.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpilotní prostředky
Advertisements

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
Aplikace ERTMS/ETCS v ČR
Fakulta vojenských technologií Univerzita obrany
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Civilní kontrola a řízení bezpečnostního systému ČR Praha – Jinonice | UK FSV
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Příklad odhadu nákladů Ing. Barbora Ředinová. Řešení vzhledu civilní verze miniaturizace soustavy minimalizace výrobních a provozních nákladů.
1 Úvodem tohoto příspěvku je vhodné věnovat pozornost dvěma aspektům – lze stručně popsat – poslání – genezi tohoto semináře ?
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Kontaktní a koordinační centra
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
ASM 2015 Jeneč 2015 Ivan Beneš Oddělení ASM.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
pplk. RNDr. Michal Kroča, Ph.D. Odbor biologické ochrany Těchonín
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Informační podpora při krizovém řízení
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Organizace zdravotnické služby v armádě
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Únik nebezpečné látky - organizace v místě zásahu
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Informace z chemické služby pplk. Ing. Jiří Matějka MV-generální ředitelství HZS ČR.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2015 Generální ředitel 10. listopadu 2015 PRAHA 13. ročník jednání s leteckými dopravci.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Systém ochrany kritické infrastruktury a st. hranice 2016.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Představení společnosti 1997 založení společnosti 2000 RC letadla 2010 drony 2011 projekt MV bezpečnostní výzkum 2012 DJI Profi Line 2012 ÚCL 2012 projekt.
Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Fakulta vojenských technologií Univerzita obrany
Prezentace VTÚ, s.p Vojenský technický ústav, s. p. Připravenost Vojenského technického ústavu, s. p. na aktuální bezpečnostní rizika Praha,
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
Výbory a pracovní skupiny
Katedra zbraní a munice
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
AMBO 2017 – „Bezpečné přenosy dat„
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
MINISTERSTVO OBRANY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Sekcia modernizácie a podpory
Přezbrojení AČR obrněnými transportéry
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Trendy rozpočtu Ministerstva obrany
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
Moderní technika a technologie Policie ČR CZ.1.06/3.4.00/
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Zkušenosti z provozu MKDS v Pardubicích
Zkušenosti s efektivním řízením provozu v úsecích s dočasným omezením
Transkript prezentace:

Vojenský technický ústav, s.p. Příspěvek k tématu „Inteligentní technologie vs. ploty pro ochranu státních hranic České republiky“ Kulatý stůl Poslanecké sněmovny PČR Praha, březen 2016

Praha - Kbely Vyškov Slavičín Bzenec Brno Vojenský technický ústav letectva a protivzdušné obrany (VTÚLaPVO) Vojenský technický ústav letectva a protivzdušné obrany (VTÚLaPVO) Vojenský technický ústav výzbroje a munice (VTÚVM) Vojenský technický ústav výzbroje a munice (VTÚVM) Vojenský technický ústav pozemního vojska (VTÚPV) Vojenský technický ústav pozemního vojska (VTÚPV) Zkušební střelnice Bzenec Vojenský technický ústav, s.p. (ředitelství) Vojenský technický ústav, s.p. (ředitelství)

Jak může VTÚ, s.p. přispět k projednávanému tématu? -zkušení odborníci se schopnostmi připravit speciální techniku pro ochranu státních hranic -technické vybavení, laboratoře a zkušebny -operativní malosériová výroba speciálních systémů nezbytných k ochraně státní hranice -mnohaleté zkušenosti z provozu speciálních systémů v nejtěžších provozních podmínkách

Co umí VTÚ, s.p. v současné době nabídnout? -optoelektronické prostředky pro pozorování ve dne i v noci, a to jak ve stacionárním provedení, tak i v zástavbě na vozidlech nebo na palubách letadel a bezpilotních prostředků -distribuci dat do neutajované a utajované domény s cílem zamezení úniku informací -systémové řešení dané problematiky a tím vytvoření optimálních podmínek pro řídící orgány nebo velitele

Stacionární stanoviště Integrace informací řady senzorů do jednoho místa, např. budovy nebo kontejneru: -barevná TV kamera -monochromatická TV kamera -infračervená kamera -PTZ kamera -Radiolokátor -PIR čidl a Jako příklad lze uvést: Kontejnerové pracoviště centrální ochrany, VŠV, SOM 3

Mobilní pozemní průzkumné stanoviště vojenská aplikace Přednosti: - mobilita, umožňující operativně měnit stanoviště i v těžkém terénu - vysoká provozní odolnost Denní kamery: detekce až 13 km, rekognoskace až 5 km, identifikace až 2,5 km Termovizní kamery: detekce až 9 km, rekognoskace až 3 km, identifikace až 2 km

Mobilní pozemní průzkumné stanoviště vojenská aplikace SNĚŽKA-MLOS-M LOV-PzPANDUR

Mobilní pozemní stanoviště civilního aplikace Přednosti: - mobilita, umožňující operativně měnit stanoviště - nenápadná konstrukce - schopnost přenosu dat do sítě GSM

Prostředky vzdušného průzkumu Dron pro taktické nasazení Letoun Z-143LSi pro operační průzkum

Bezpilotní prostředek „BRUS“ Operační nasazení do vzdálenosti 10 km. Doba letu 40 – 60 min. Podmínky: den / noc. Přenos obrazu v HD kvalitě do 10 km. Minimální hlučnost za letu

Nasazení dronu v rovinatém terénu Oblet jižní části státní hranice podle vloženého letového programu Sokol UAV Operační prostor dronu / přenos HD/IČ obrazu: do 10 km Doba nasazení: 40 – 60 min. BRUS

Nasazení dronu v hornatém terénu Kontrola průsmyků vhodných pro převádění osob (východní hranice)

Letoun Z-143LSi s průzkumným čidlem Denní / IČ kamera. Letová vytrvalost 5 hodin / dolet 800 km.

Nasazení Z 143 na státní hranice

Příklady reálného nasazení

Distribuce informací z průzkumných systémů Neutajované informace – pro civilní krizová centra/ IZS Citlivé/ utajované informace – pro operační centra PČR / AČR

Děkuji za pozornost