Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravotní a sociální aspekty života na ulici -Výchozí zdravotní situace jednotlivce -Výchozí sociální situace jednotlivce -Zdravotní a sociální politika.
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Poslání Intervenčního centra
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ohroženým domácím násilím
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Krizová pomoc.
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
člen Asociace občanských poraden
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy

Centrum sociálních služeb Praha (CSSP) poskytuje terénní, ambulantní i pobytové služby široké škále osob v tíživé životní nebo sociální situaci. Rozsah služeb realizovaných CSSP zahrnuje služby především z oblasti sociální, ale jeho nedílnou součástí jsou také některé ze služeb zdravotnických, informačních apod. Zároveň CSSP zaměřuje svou činnost i na sféru odborného vzdělávání a metodickou a koncepční aktivitu v oblasti sociálních služeb na území Prahy. V současné době je tak CSSP jednou z největších sociálních organizací v hlavním městě Praze a také pevně ukotveným systémem vzájemně provázané a navazující pomoci občanům.

CSSP Služby pro osoby bez přístřeší Psychologické poradenství Sociálně právní poradenství Služby pro osoby v krizi Primární prevence Služby pro osoby ohrožené domácím násilím Služby pro pachatele trestné činnosti

Služby pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové služby Azylové domy Sociální byty Ošetřovatelské služby

Služby pro osoby bez přístřeší Program z ulice do bytu Život na ulici Terénní programy Noclehárny Azylové domy Sociální byty Integrace do společnosti

Nízkoprahové služby Terénní programy Noclehárny Zimní opatření Služby pro osoby bez přístřeší Loď Hermes V zimním období jsou nízkoprahové služby výrazně posíleny

Služby pro osoby bez přístřeší Pobytové služby Azylový dům pro muže Azylový dům pro ženy Azylový dům pro matky s dětmi Azylový dům Šromova Sociální byty Je určen pro osoby, které prošly azylovým ubytováním Jsou určeny pro osoby z azylového domu Šromova

Služby pro osoby bez přístřeší Ošetřovatelské služby Terénní ošetřovny Ošetřovny na noclehárnách Ošetřovny ADOS – Azylový dům s ošetřovatelskou službou Určen pro krátkodobé pobyty soběstačných osob, které potřebují doléčit nemoc nebo zranění v klidovém režimu na lůžku

Služby pro osoby v krizi Krizové centrum RIAPS Pražská linka důvěry Nepřetržité ambulantní a pobytové služby osobám v akutních krizových stavech Nepřetržitá telefonická krizová pomoc

Služby pro osoby ohrožené domácím násilím Poradna Viola Intervenční centrum Pomoc osobám ohroženým domácím násilím Poradenství pro osoby, které nezvládají svou agresi

Služby pro pachatele trestné činnosti Resocializační a reintegrační programy Resocializační programy Reintegrační programy Doprovodné programy Program ALFA Program BETA program pro podmíněně odsouzené program pro podmíněně propuštěné z výkonu trestu odnětí svobody specializované programy pro propuštěné z výkonu trestu odnětí svobody sociální a právní poradenství pro rodiny a sociální okolí pachatelů trestných činů

Primární prevence Pražské centrum primární prevence je odborným metodickým pracovištěm zaměřeným na oblast primární prevence rizikového chování na území hlavního města Prahy

Psychologické poradenství Poradny pro rodinu manželství a mezilidské vztahy Triangl – centrum pro rodinu Poradna Praha 1 Poradna Praha 3 Poradna Praha 4 Poradna Praha 6 Poradna Praha 12 Poradna Praha 8 Poradna Praha 10 Poradna Praha 2

Sociálně právní poradenství Poradna Job klub Poradna Kontakt Praha 2 Poradna Kontakt Praha 7 Sociálně právní poradna Centrum Informační a poradenské centrum Kontakt – IPC Kontakt Sociální a právní poradenství Sociální a rodinné poradenství Sociální a pracovní poradenství Sociální a právní poradenství

Doprovodná činnost Publikační činnost Vzdělávání v sociální oblasti Realizace projektů Newsletter CSSP Časopis Pražský senior Sborníky přednášek Adresáře Kurzy Semináře Přednášky Pro uživatele sociálních služeb Pro pracovníky ze sociální oblasti

Děkuji za pozornost