Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Advertisements

Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
TV, video.
Tato prezentace byla vytvořena
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Radiokomunikační sítě – RKS (referát)
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Počátky televizního vysílání v Československu Přednáška kurzu Audiovizuální žurnalistická média J 1031.
PRAHA-hlavní město ČR.
Větrné Elektrárny Martin Svoboda. Větrné elektrárny jsou čistý zdroj energie. Pomáhají snížit český příspěvek ke globálním změnám klimatu i závislost.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Elektrotechnika Přenosová technika
26.Bezdrátový přenos informací
Tato prezentace byla vytvořena
Elektromagnetické vlnění
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Tato prezentace byla vytvořena
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Elektromagnetické záření 2. část
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
České Radiokomunikace – stabilní partner pro digitalizaci 2008 Kamil Levinský ředitel Úseku pro transformaci společnosti.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Přímé přenosy Petr Janda.
Družicové datové přenosy. Družicové komunikační systémy jsou v dnešní době velmi důležitou součástí komunikačního řetězce. Doplňují pozemní kabelové,
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
KOMERCIALIZACE SPORTU
Vodní elektrárny Dlouhé Stráně.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII ANTÉNY Obor:Elektrikář.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Antény televizních přijímačů.
Projekt EVO1 Jednočlánkové bezbariérové tramvajové vozidlo typu EVO1 člen skupiny
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII DOMOVNÍ ZESILOVAČE.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_14 TÉMA: VYNÁLEZY.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Přijímače pro příjem FM signálu OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
Rádio (Rozhlas)‏ Historie Po složitých počátcích vysílání českého rozhlasu z vysílače ve Kbelích se studio několikrát stěhovalo a potýkalo s obtížnou.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Rozhlasové vysílače pro FM OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
MELODIE.
Kompresní stanice Jirkov
VY_32_INOVACE_Rypkova_ Stereofonie
Protektorát Čechy a Morava
Jeseníky.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
ZALOŽENÍ ESÚS V EUROREGIONU NEISSE-NISA-NYSA
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Transkript prezentace:

Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále. Věž, vysoká necelých 123 m s retranslační kabinou umístěnou ve výšce 30 m. TV vysílač byl instalován do budovy, která vyrostla u její paty. První pokusné vysílání bylo zahájeno 15. listopadu 1955, vysíláním zkušebního obrazce monoskopu. V budově bylo i malé TV studio s jednou kamerou, ze kterého se denně vysílalo. Spojení s pražským studiem v Měšťanské besedě se podařilo až v r V r byl první přímý přenos představení Prodaná nevěsta z divadla Z. Nejedlého. Premiéru měl i ostravský přenosový vůz.

V r se začaly instalovat rozhlasové vysílače pro VKV pásmo - monofonní, v r stereofonní vysílání. V sedmdesátých letech minul. stol. dochází k velkým změnám v rozhlasovém etéru a v oblasti televizního vlnění- zahájení vysílání druhého programu ČST. Vysílače se musely konstruovat naprosto odlišným způsobem. Ostravský vysílač byl v první vlně, kde proběhlo zahájení vysílání 2. tv programu. Kromě Ostravy v Praze na Petříně a v Brně-městský vysílač- Barvičova ul.

První experimentální barevné tv vysílání bylo na Petříně v r. 1964, s různými přestávkami pokračovalo až do r Koncem šedesátých let se rozhodovalo, kterou z evropských barevných soustav přijme naše republika pro své barevné tv vysílání - francouzskou SECAM III.b nebo německou PAL. Odborníci prosazovali PAL, ale z politických důvodů byla přijata soustava SECAM III.b. Pro studiové zpracování byla použita norma PAL, umožňovala lépe zpracovávat a odbavovat signál v tv studiu. Na Kavčích horách byl instalován tzv. transkodér barevného vysílání z normy PAL do normy SECAM. Počátkem devadesátých let byl značně zjednodušen přechod na vysílání v normě PAL. Pravidelné barevné tv vysílání v síti druhého tv programu bylo zahájeno 9. května 1973.

Stávající vysílací středisko nebylo schopno absorbovat se zvyšující nároky na rozhlasové a tv vysílání. Došlo k realizaci výstavby tzv. Nových Hošťákovic. Současná vysílací věž, vysoká 184,5 m, byla postavena v letech prosince 1980 bylo zahájeno vysílání z nové věže s novými vysílači a s plným využitím přidělených ERP výkonů. Pro rozhlasové vysílání byly ve vysílacím sále instalovány tři dvojice VKV vysílačů pro VKV vysílání byl na věži nainstalován zbrusu nový anténní systém. Původní příhradová věž z roku 1955 byla stržena těsně před Vánocemi 1980

V letech byla v areálu ostravského vysílače vybudována betónová kulatá retranslační věž vysoká 50m, pro potřeby neustále se rozvíjejících retranslačních tras a příspěvkových distribučních sítí.