Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Masarykova 542/18, 460 01 Liberec IČ: 712 29 230.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Advertisements

Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
 problematika odborné způsobilosti SBS 20 let upravena naprosto nedostatečným způsobem,  především v oblasti soukromých detektivních služeb,  živnostenský.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
1 HK ČR, TECHNICKÉ FÓRUM 2016 ING. MICHAL ŠTEFL VICEPREZIDENT HOSPODÁŘSKÉ KOMORY ČR.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Informační a poradenské centrum ZČU
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Úřad práce České republiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Setkání kariérových poradců
Aktuální informace o projektu IKAP
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji I –
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Šablony I a jejich realizace
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Masarykova 542/18, Liberec IČ:

. Držitel čestného certifikátu NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ V PRAXI Člen sdružení pro rozvoj Libereckého kraje, signatáře Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje Liberecký kraj, Technická univerzita Liberec, Krajská hospodářská komora Libereckého kraje, Úřad práce ČR - krajská pobočka v Liberci a Regionální rada odborových svazů ČMKOS – Liberecký kraj. Koordinátor krajského zastoupení Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR Oficiální vzdělávací centrum Microsoft

Masarykova 542/18, Liberec

Nitranská 410/10, Liberec

IQLANDIA SCIENCE CENTER LIBEREC

Koncepce CVLK 2014+

Cíl koncepce Snížení závislosti na zřizovateli Posílení soběstačnosti Stabilizace organizace Kroky směřující k naplnění Snižování provozního příspěvku zřizovatele do roku 2016 Vyprofilování činností směřujících k posílení soběstačnosti Snížení stavu kmenových zaměstnanců v roce 2014 Hlavní okruhy další činnosti Další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Další vzdělávání (DV) Projektová činnost Další činnost

Další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP)

Kurzy dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Akreditováno přes 300 vzdělávacích programů (MŠMT) 100 vzdělávacích programů pro SŠ zaměřených na různé oblasti Vzdělávací kurzy z oblasti pedagogiky, psychologie, speciální pedagogiky, řízení školy, výchovného poradenství, výpočetní techniky a informačních technologií, českého jazyku, cizích jazyků (Aj, Nj), fyziky, chemie, biologie, dějepisu, zeměpisu, tělesné výchovy, aj.

Kurzy DVPP pro SŠ Pro 2. pololetí školního roku 2014/2015 nově připravujeme: o Kurz zaměřený na efektivní metody kariérového poradenství v praxi – pomoc studentům při výběru vhodné SŠ, VŠ, o matematické kurzy ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci - nová budova G (Univerzitní nám.), o Kurzy propojené s expozicemi Science Centra iQLANDIA o žádané kurzy PaedDr. Zdeňka Martínka zaměřené na prevenci sociálně-patologických jevů o kurzy zaměřené na poruchy učení na SŠ, genderovou problematiku, sociální a emocionální inteligenci, komunikaci školy s rodiči. o KURZY NA KLÍČ – pro skupinu zájemců připravíme kurz dle Vašich požadavků přímo ve Vaší škole (s ohledem na možnosti lektora)

Další vzdělávání (DV)

Kurzy dalšího vzdělávání Akreditované kurzy: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Ministerstvo zdravotnictví České republiky Ministerstvo práce a sociálních věcí Ministerstvo vnitra České republiky

Všeobecný sanitář Cílová skupina: pomocný personál v nemocnici nebo v sociálním zařízení Časová dotace: 180 hodin (100 hodin teorie, 80 hodin praxe) Cílové znalosti a dovednosti: absolvent zná etické, právní a psychologické aspekty zdravotnické profese, základy podpory a ochrany zdraví, včetně bezpečnosti a ochrany zdraví pacientů, personálu a životního prostředí, zná základy organizace a provozu zdravotnických zařízení, má základní teoretické znalosti a praktické dovednosti o poskytování první pomoci, zná základy poskytování ošetřovatelské péče a základy specializované ošetřovatelské péče Poslední ukončený kurz: – , 30 úspěšných absolventů Zakončení: závěrečná zkouška Další kurz: leden až březen 2015

V roce 2015 otevíráme Zubní instrumentářka Kvalifikační kurz, MZČR Absolvent kvalifikačního kurzu bude připraven k výkonu povolání zubní instrumentářky v oboru stomatologické prevence a zubního lékařství pod odborným dohledem zubního lékaře nebo dentální hygienistky Časová dotace: 800 hodin (z toho 528 hodin teorie a 272 hodin praxe) Pracovník v sociálních službách Kvalifikační kurz, MPSV Absolvování kurzu opravňuje účastníka k výkonu profese pracovníka v sociálních službách dle §116 zákona č. 108/2006, o sociálních službách Časová dotace: 150 hodin

Projektová činnost

Projekt: „Zdravá výživa a škola“ reg. č. CZ.1.07/1.3.52/ Příjemce podpory: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Partner projektu: 1.Mateřská škola Hvězdička, Liberec, Gagarinova 788/9, příspěvková organizace 2.Česká zemědělská univerzita Praha Rozpočet projektu: ,13 Kč Realizace projektu: – Cílová skupina: pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci z MŠ a ZŠ Cíl projektu: je vytvoření kvalitních vzdělávacích programů pro pedagogické i nepedagogické pracovníky z mateřských a základních škol v Libereckém kraji a to v oblasti problematiky zdravé výživy a stravování dětí a žáků. Celkem bude proškoleno 340 osob z cílové skupiny.

Projekt: „Efektivní vzdělávání obyvatel“ reg. č.: CZ.1.07/3.1.00/ Příjemce podpory: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Partner projektu: Spirála Turnov, o. s. Rozpočet projektu: ,80 Kč Realizace projektu: – Cílová skupina: obyvatelé s trvalý pobytem v obcích do 2 tis. obyvatel, z obcí na území Libereckého, Ústeckého a Moravskoslezského kraje Cíl projektu: proškolení CS v oblastech: finanční gramotnost, základy počítačové dovednosti, spotřebitelská gramotnost, právní vzdělání, základy podnikání. Celkem bude proškoleno obyvatel z CS ze tří krajů.

Projekt: „Aktivní POLYTECH školka“ reg. č.: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Rozpočet projektu: ,30 Kč Realizace projektu: – Cílová skupina: učitelé mateřských škol v Libereckém kraji Cíl projektu: a) Podpora profesního rozvoje učitelů MŠ v oblasti podpory polytechnického vzdělávání b) Osobnostní a sociální rozvoj učitelů MŠ Projekt je zaměřen na realizaci akreditovaných kurzů DVPP pro učitele MŠ. Dalším z cílů je vytvoření metodického a materiálně-technického zázemí v rámci polytechnického vzdělávání a umožnit osobám z CS výměnu zkušeností a příkladů dobré praxe. Celkem bude proškoleno 720 osob z CS.

Projekt: „Učíme se pro trh práce“ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Příjemce podpory: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Rozpočet projektu: ,42 Kč Partneři projektu bez finančního příspěvku: 1.Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace 2.Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace 3.PHG s.r.o. 4.Liberecký kraj Realizace projektu: – Cílová skupina: žáci oboru stavebnictví a mechanik–elektrotechnik, učitelé odborných předmětů a odborného výcviku Cíl projektu: zapojení žáků výše zmíněných oborů do praktické výuky, která probíhá v reálném prostředí stavby hotelu Imperial v Liberci, dále přenos novinek z oboru a praxe do teoretické výuky na školách, klíčové aktivity pro pedagogické pracovníky (odborné exkurze na stavbě, přednášky a konzultace odborníka z praxe ve školách) Celkem bude zapojeno min. 165 žáků a 16 učitelů.

Projekt: „Vzdělávání dotykem“ reg.č. CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: ATTEST, s.r.o. Hlavní partner projektu: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace Partneři projektu: 50 škol v Libereckém, Ústeckém a Středočeském kraji Rozpočet projektu: ,56 Kč Realizace projektu: – Cílová skupina: pedagogičtí pracovníci ZŠ a SŠ z Libereckého, Ústeckého a Středočeského kraje Cíl projektu: Projekt se zaměřuje na zvyšování kompetencí a profesní rozvoj pedagogických a vedoucích pracovníků základních a středních škol v oblasti integrace informačních a komunikačních technologií do výuky. Celkem bude proškoleno 753 osob z cílové skupiny.

Nabídka pro školy Další vzdělávání pedagogických pracovníků - kurzy na klíč - přijedeme k Vám Monitoring výzev jednotlivých operačních programů Komplexní administrace projektů Monitoring a analýza potřebnosti dle poptávky ÚP Systém autorizací dle Národní soustavy kvalifikací Zapojení do projektu FDV Stáže ve firmách (pro učitele odborných předmětů) Pomoc při sjednávání praxí pro žáky odborných škol u zaměstnavatelů Zapojení do přeshraniční spolupráce v Euroregionu Nisa

Projektové služby školám Nabízíme: konzultace projektového záměru pomoc při sepsání projektové žádosti administrace a spolupráce při realizace projektu možnost partnerství Prioritním záměrem projektových služeb je především sejmutí náročné administrativní zátěže ze škol a minimalizace jejich vysokých ekonomických nákladů na zpracování projektů. Proto nabízíme kompletní administraci školou zvolených projektů – od sepsání žádosti, přes průběžné monitorovací zprávy až po vyhotovení závěrečné zprávy.

Systém rekvalifikací Sdružení právnických osob, ve kterém by byly SŠ a CVLK a to se by poté mohlo ucházet o veřejné zakázky v rámci rekvalifikací na ÚP SŠ – rekvalifikační programy CVLK – administrativní zajištění

Systém autorizací dle NSK Zapojení do systému autorizací v rámci Národní soustavy kvalifikací. CVLK může fungovat jako autorizovaná osoba, která pod sebou bude sdružovat autorizované zástupce ze středních škol a podnikatelské sféry. CVLK v rámci procesu autorizací a následných zkoušek převezme roli administrátora a koordinátora, školy a firmy dodají odbornost. Přidružený efekt - zvýšení spolupráce mezi autorizovanými zástupci škol a firem.

Česko-saský projekt: „GEMINI“ GEmeinesame INItiative für den deutsch-tschechischen Arbeitsmarkt durch grenzüberschreitende Berufsorientierung/ Společná iniciativa pro německo-český trh práce prostřednictvím přeshraniční profesní orientace Žadatel projektu na saské straně: Internationales Begegnungszentrum St. Marienthal (Mezinárodní centrum setkávání St. Marienthal) Partneři projektu na české straně: CVLK a další partnerské organizace Cíl projektu: – Implementace tématu „přeshraniční profesní orientace“ do českých a německých škol – Podpora profesní orientace a výchovy k volbě povolání – Příprava mladých lidí (žáků ZŠ a SŠ) na šance a perspektivy vycházející z přeshraničního pracovního trhu – Zajištění nutných předpokladů pro spolupráci mezi českými a německými aktéry v oblasti profesní orientace

Projekt „GEMINI“ Cílová skupina: – Pedagogičtí pracovníci – učitelé a výchovní poradci zabývající se tématem volby povolání, učitelé podporující přeshraniční spolupráci – 50 až 60 osob – Žáci základních a středních škol v Euroregionu Nisa, jichž se dotýká téma profesní orientace a kteří stojí před rozhodnutím volby povolání – 300 osob – Odborníci z oblasti profesní orientace (pracovníci úřadu práce, hospodářské a obchodní komory, vzdělávací instituce, spolky, podniky aj.) – 20 až 30 osob Doba realizace: 3 roky Realizace projektu: –

Projekt „GEMINI“ Financování: Program na podporu přeshraniční spolupráce 2014 – 2020 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko SN – CZ 2014 – 2020 (85% z Evropského fondu pro regionální rozvoj, 5 % ze Státního rozpočtu, 10% vlastní podíl) Předpokládaný rozpočet celkem: EUR Předpokl. rozpočet na české straně (všichni partneři): EUR Vlastní podíl českých partnerů (10%): EUR ( CZK)

Děkuji za pozornost