19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) 11. 2. 2016 Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF STANICE INTEGROVANÉHO ZÁCHRANNÉHO.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Michaela Brožová, Ing. Markéta Kupcová Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok II. „Technika pro IZS“
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 36. výzva IROP Blok II. „Stanice integrovaného záchranného systému“ Praha.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 27. výzva IROP „VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA IZS“ Praha.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Snídaně starostů , Jedlí
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o výzvě pro školy
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
, Stochov Ing. Luboš Fleischmann Ing. Petra Chvatíková
5. Výzva „MAS SVITAVA – IROP – Bezpečnost v území MAS II.“
Seminář pro žadatele IROP výzva č
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele k výzvám v opatření
Seminář pro potenciální žadatele
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
2. Výzva MAS Střední Haná IROP IZS - Stanice IZS č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Výzva č. 19 – Technika pro integrovaný záchranný systém Vyhlášení výzvy: Typ výzvy: průběžná výzva Příjem žádostí: od do Datum zahájení realizace projektu: od Datum ukončení realizace projektu: do Celková částka dotace z EFRR: Kč Podrobné informace jsou dostupné na v sekci „Výzvy IROP“ (výzva č. 19).

Oprávnění žadatelé MV – generální ředitelství HZS ČR, HZS krajů, Záchranný útvar HZS ČR, obce, které zřizují jednotky požární ochrany (§ 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně), resp. JSDH kategorie II a III podle přílohy zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, MV– Policejní prezidium ČR, krajská ředitelství Policie ČR, kraje (kromě hl. města Prahy) jako zřizovatelé ZZS krajů, státní organizace, která zřizuje jednotku HZS podniku s územní působností.

Spolufinancování Podíl spolufinancování pro obce: 85 % Evropský fond pro regionální rozvoj 5 % státní rozpočet 10 % příjemce Minimální a maximální výše způsobilých výdajů: Minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt vč. DPH: Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt vč. DPH: není stanovena

Zaměření podpory Územní zaměření podpory: Exponovaná území podle přílohy č. 6 Specifických pravidel pro žadatele a příjemce. Podporované aktivity: pořízení vybavení základních složek IZS specializovanou technikou a věcnými prostředky k zajištění připravenosti v exponovaných územích Podporované aktivity jsou rozděleny na: hlavní (min. 85 % způsobilých výdajů) a vedlejší (max. 15 % způsobilých výdajů)

Pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro odstraňování důsledků nadprůměrných sněhových srážek a masivních námraz Pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro výkon činností spojených s orkány a větrnými smrštěmi Pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro výkon činností spojených s extrémním suchem Pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro výkon činností v souvislosti s haváriemi spojenými s únikem nebezpečných látek Projekt musí řešit alespoň jednu z mimořádných událostí. Hlavní podporované aktivity (obce)

Vedlejší podporované aktivity Pořízení Studie proveditelnosti nebo její části, výdaje na zpracování zadávacích dokumentací k veřejným zakázkám a na organizaci výběrových a zadávacích řízení, povinná publicita projektu.

Specifická kritéria přijatelnosti Projekt je v souladu s Koncepcí ochrany obyvatelstva do r s výhledem do roku Projekt je v souladu se Strategií přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR v aktuálním znění. Žadatel má zajištěnou administrativní, finanční a provozní kapacitu k realizaci a udržitelnosti projektu. Minimálně 85 % způsobilých výdajů projektu je zaměřeno na hlavní aktivity projektu. Výdaje na hlavní aktivity v rozpočtu projektu odpovídají tržním cenám. Cílové hodnoty indikátorů odpovídají cílům projektu. V hodnocení eCBA/finanční analýze projekt dosáhne minimálně hodnoty ukazatelů, stanovené ve výzvě.

Specifická kritéria přijatelnosti Projekt je v souladu s dokumentem „Zajištění odolnosti a vybavenosti základních složek integrovaného záchranného systému – Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR (včetně JSDH) v území, s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům v období 2014 – 2020“ Projekt respektuje druh rizika (sucho; orkány a větrné smrště, sněhové srážky a masivní námrazy, havárie nebezpečných látek) definovaný pro exponované území. Projekt přispívá: - minimálně ke snížení negativních jevů mimořádné události, - nebo ke zvýšení kvality záchranných a likvidačních prací, - nebo ke snížení časové dotace potřebné při záchranných a likvidačních prací při řešení mimořádných událostí. Obce, které zřizují jednotky požární ochrany (§ 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně) - jednotky sboru dobrovolných hasičů kategorie II a III (podle přílohy zákona o požární ochraně) doložily doporučující stanovisko HZS ČR.

Zajištění odolnosti a vybavenosti základních složek integrovaného záchranného systému – Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR (včetně JSDH obcí) v území, s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům v období 2014 – 2020 Strategie přizpůsobení se změnám klimatu v podmínkách ČR Koncepce ochrany obyvatelstva do 2020 s výhledem do roku 2030 Strategie a jiné klíčové dokumenty

Pořízení majetku kap. 2.6 Specifických pravidel – normativy vybavení: Dopravního automobil (nadprůměrné sněhové srážky a masivní námrazy) Velkokapacitní požární cisterna na dopravu vody (extrémní sucho) Hadicový kontejner/přívěs (extrémní sucho) Potřebnost techniky a věcného vybavení posuzuje HZS kraje – HZS kraje nemusí vydat doporučující stanovisko HZS kraje. Na stanici (HZS ČR, státní organizace)/jednotku SDH obce/služebnu (PČR) lze žádat o vybavení, uvedené v normativech vybavení v maximálním množství jednoho setu pro příslušný druh techniky/věcný prostředek. Způsobilé výdaje na hlavní aktivity (obce)

Pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu: výdaje na zpracování Studie proveditelnosti nebo její části (podle přílohy č. 10 Specifických pravidel), výdaje na zpracování zadávacích dokumentací k veřejným zakázkám a na organizaci výběrových a zadávacích řízení, výdaje na povinnou publicitu – výdaje podle kap. 13 Obecných pravidel. Způsobilé výdaje na vedlejší aktivity

1.Plná moc 2.Dokumentace k uskutečněným zadávacím a výběrovým řízením 3.Stanovisko HZS kraje v případě, že je žadatelem obec, která zřizuje jednotky požární ochrany (§ 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně) – jednotky sboru dobrovolných hasičů kategorie II a III) podle přílohy zákona o požární ochraně) 3.Studie proveditelnosti 5.Seznam objednávek – přímých nákupů 6.Výpočet čistých jiných finančních příjmů 7.Průzkum trhu Povinné přílohy žádosti:

postup žadatele pro vydání stanoviska HZS kraje je samostatnou přílohou č. 9 Pravidel. vydává územně příslušný HZS kraje (musí být adresováno na náměstka pro IZS a operační řízení) Vzor stanoviska je přílohou č. 8 Pravidel (žadatel vyplňuje oddíl II. a IV.) Stanovisko HZS kraje

SP je v souladu s dokumentem „Zajištění odolnosti a vybavenosti základních složek integrovaného záchranného systému – Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR (včetně JSDH obcí) v území, s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům v období 2014 – 2020 “, kategorie jednotky SDH je JPO II nebo JPO III, dislokace jednotky je ve správním obvodu ORP, vymezené pro SC 1.3, požadovaná technika je v souladu s normativy vybavení podle definovaného rizika a potřebnost byla posouzena HZS kraje. Konzultace Kontaktní osobou je náměstek pro IZS a operační řízení příslušného kraje. Podmínky pro vydání souhlasného Stanoviska

Studie proveditelnosti Kapitoly Studie proveditelnosti ObsahVýstupy projektu Úvodní informacePřipravenost projektu k realizaci Základní informace o žadateliFinanční analýza Charakteristika projektu a jeho souladu s programem Analýza a řízení rizik Podrobný popis projektuVliv projektu na horizontální kritéria Zdůvodnění potřebnosti realizace projektu Závěrečné hodnocení udržitelnosti projektu Management projektu a řízení lidských zdrojů Podklady pro výpočet ukazatelů CBA Technické a technologické řešení projektuZpůsob stanovení rozpočtových cen – Průzkum trhu Dlouhodobý a oběžný majetek, pojištění

Počet nové techniky a věcných prostředků složek IZS Počet nově pořízené techniky Měrnou jednotkou je set V případě hromadného nákupu techniky pro více stanic/jednotek se hodnota pro každou stanici/jednotku počítá zvlášť. Monitorovací indikátor

HARMONOGRAM VÝZEV pro IZS r SCNázev výzvyVyhlášení 1.3Technika pro IZS12/ Vzdělávací a výcviková střediska IZS3/ Stanice IZS6/ Komunitně vedený místní rozvoj - služby vedoucí k sociální inkluzi, IZS, zdravotnictví, regionální vzdělávání 7/2016 Harmonogram výzev je dostupný na v sekci „Dokumentace“ (Harmonogram výzev).

51. VÝZVA IROP - Stanice IZS Vyhlášení výzvy: 06/2016Typ výzvy: průběžná Příjem žádostí: od 06/2016 do 12/2017 Celková alokace: Kč Aktivity: stavby, stavební úpravy, úprava vnějších prostor a pořízení vybavení stanice základní složky IZS Uzemní zaměření podpory: exponovaná území (příloha č. 5 Programového dokumentu IROP)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Markéta Kupcová, tel.: : (výzvy, novinky, dokumenty, kritéria hodnocení, otázky a odpovědi,…)