Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_19. TISK Z VÝŠKY  tisknoucí místa jsou na tiskové formě vyvýšena nad úroveň míst netisknoucích  jako způsob tisku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Autorka: Ivana Brožová
Základy počítačů a kancelářský software
Systémy tisku CTP a CTF semestrální práce
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Počítačová grafika.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Inkoustové tiskárny
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl.
Základy fotografování (V. Část)
Laserové tiskárny.
Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.
GRAFICKÉ TECHNIKY 9. ročník
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Užití skeneru.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Selen v rámci technologie kopírek a tiskáren (xerox)
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
NÁZEV:VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Kvalitní a efektivní vzdělávání pro žáky ŠKOLA:Střední škola polygrafická,
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Počítačové tiskárny - úvod Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál.
Grafické techniky Název školy
Tvorba dokumentů.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_20. FORMÁT KRESBY  Než začneme kreslit, musíme si na pauzovací papír nakreslit základní formát v poměru stran.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_17. ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ Podle způsobu vytváření, resp. zpracování grafické informace rozeznáváme:  vektorová zařízení.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_18.  přidáním barevného odstínu vznikne tmavší barva, tento způsob používají například tiskárny.
Počítačové sítě VY_32_INOVACE _SITE_12. PODSTATA PŘENOSOVÝCH MÉDIÍ  Základní fyzikální principy  Rozdělení  přenosová média vodivá  přenosová média.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Periferní zařízení počítače - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Laserová tiskárna
Výstupní hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_19

TISK Z VÝŠKY  tisknoucí místa jsou na tiskové formě vyvýšena nad úroveň míst netisknoucích  jako způsob tisku z výšky se používá tzv. flexotisk

TISK Z HLOUBKY  tisknoucí místa jsou na tiskové formě pod úrovní míst netisknoucích  nejčastěji používaný autotypický hlubotisk má proměnlivé tiskové jamky jak do hloubky, tak do plošné velikosti  rotačním hlubotiskem jsou tištěny např. vysokonákladové časopisy, ve kterých převažuje obrazový doprovod.

TISK Z PLOCHY  nejrozšířenější technikou tisku z plochy a nejrozšířenější tiskovou technikou vůbec je ofset.

PRŮTISK  tisková technika založená na protlačování barvy průchodnými místy obrazové šablony.  v praxi je využíván technologií zvanou serigrafie – sítotisk

DIGITÁLNÍ TISKOVÝ STROJ  Digitálními tiskovými stroji se dnes vybavují vedle center digitálního tisku i tiskárenské provozy, které dříve vlastnily jen klasické tiskové stroje.  Digitální tiskový stroj tiskne přímo digitální data a tiskne je v barvách CMYK. Přenos barvy na papír se děje elektrostaticky a barva je na papíře zafixována teplem a tlakem.

TECHNIKY DIGITÁLNÍHO TISKU Techniky digitálního tisku, označované jako Computer to Print se rozdělují podle principu vzniku a přenosu obrazu do dvou skupin:  techniky nepřímého tisku přes vložený nosič  techniky přímého tisku bez vloženého nosiče

ELEKTROFOTOGRAFIE (TECHNIKA NEPŘÍMÉHO TISKU PŘES VLOŽENÝ NOSIČ ) Základem kopírky je obrazový válec (fotoválec), který je pokrytý vrstvičkou elektricky nabitého materiálu citlivého na světlo, obsahující selen

TRYSKOVÝ TISK (TECHNIKA PŘÍMÉHO TISKU BEZ VLOŽENÉHO NOSIČ E) V dnešní době se tryskový (inkoustový, inkjetový) tisk rozděluje do dvou skupin:  Hardwarový princip drop on demand:  termální princip  piezoelektrický princip – používá se u inkoustových systémů vyšší úrovně  Hardwarový princip kontinuálního tisku – vysoká rychlost tisku

 DOJČAR, Zdeněk. Barva. Brno. Vysoké učení technické v Brně,  KAPOUNOVÁ, Jana. Zpracování grafických informací. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě,  KOSTOLÁNYOVÁ, Kateřina. Úvod do multimédií: (grafika, hudba a zvuk). Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2003, 54 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN  NAGYOVÁ, Ingrid. Audiovizuální prostředky. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě,  NOGA, Pavel a Marek KOLASA. Grafické zpracování informací (Desk Top Publishing). Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2003, 50 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN X.  ŠTEFAN, Radim a Dalimil KOUTEK. Digitální zpracování a animace. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003, 46 s. Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska. ISBN  ŠTEFAN, Radim. Zvuk a počítače. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2002.