T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, 18. 5. 2011 Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Environmentální výchova pro základní školu
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Setkání KVC, Telč Michal Uhlař. Představení Ostravská univerzita v Ostravě – Pedagogická fakulta – Centrum dalšího vzdělávání – Metodické a evaluační.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
INFORMACE O VÝSLEDCÍCH TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Trenčín, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
IRER – spolupráce se školami Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let 2 ročníky soutěže Festival vědy.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
STANDARDIZACE PROFESNÍCH ČINNOSTÍ UČITELE Projekt MŠMT ČR pro rok 2008.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt VEKTOR Jihlava, Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s. (Olomouc, 26. března.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
KVALITA rozvojový program kraje
Plánování prvních kroků
Pracovní skupina Vzdělávání
Název operačního programu:
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Komunitární program PROGRESS
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Z ÁKLADNÍ CÍLE A JEJICH NAPLNĚNÍ Cíl Příprava vstupních testů (ČJ, SJ, Ma, AJ, NJ, Př.Z.) pro žáky 3., 5., 7. ZŠ a 1. SŠ SPLNĚNO Naprogramování on-line testovací aplikaceSPLNĚNO Vstupní testování 6400 žáků ČR x SRSPLNĚNO Elearningové školení pro učitele – 1600 osobSPLNĚNO Příprava tvorba metodický příruček – celkem bylo připraveno 36 metodických příruček SPLNĚNO Příprava výstupních testůSPLNĚNO Výstupní testování 6400 žáků ČR a SRSPLNĚNO Mezinárodní setkávání – celkem 3 konferenceSPLNĚNO Předání výstupů školám??? 2 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

M EZINÁRODNÍ SETKÁNÍ ÚČASTNÍKŮ Úvodní konference – Ostrava - prosinec 2008 Komparativní konference – Trenčín – říjen 2009 Komparativní konference – Trenčín – duben 2010 Komparativní konference – Ostrava – listopad 2010 Závěrečná konference – dnes 5 workshopů a seminářů 3 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

PROJEKTOVÝ TÝM Partneři projektu Metodické a evaluační centrum Ostravská univerzita v Ostravě Trnavská univerzita v Trnavě Garanti projektu: RNDr. Martin Malčík, Ph.D. Prof. RNDr. Erika Mechlová, CSc. Doc. RNDr. Maria Lucká, Ph.D. Manažeři projektu Mgr. Helena Schaumannová Ing. Dana Ambrozková PaedDr. Milan Pokorný, PhD. 4 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

PROJEKTOVÝ TÝM Odborní garanti: RNDr. Tomáš Hudec Doc. RNDr. Peter Čerňanský, PhD. PaedDr. Pavel Prokop, PhD. Garanti testování Mgr. Marián Hosťovecký, Ph.D. Ing. Michal Uhlař Mgr. Martin Rangl Programátoři Bc. Petr Hurtík, Ing. Martin Richter, Ing. Václav Svatoň, Bc. Martin Jabloňský, Martin Roman, Jiří Kubina, 5 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

P ÁR ČÍSEL Vstupní testování 6 Metodické a evaluační centrum, o.p.s. 2009ČRSR Školy4125 Třídy Žáci ČRSR Školy5912 Třídy29648 Žáci

P ÁR ČÍSEL 7 Metodické a evaluační centrum, o.p.s. Výstupní testování Spárovatelná data 2011ČRSR Školy4730 Třídy Žáci

M ETODICKÉ PŘÍRUČKY 8 Metodické a evaluační centrum, o.p.s. Celkem vytvořeny 36 sbírek (18 ČR, 18 SR) ZŠ 1. stupeň 5 typů (mat. jč, aj, jn, biologie) ZŠ 2. stupeň 6 typů (mat. jč, aj, nj, biologie a fyzika) SŠ 7 typů (mat, jč, aj, nj, biol, fyz. a chemie) Autoři ČR a SR 30 autorů 18 recenzentů

VÝSTUPNÍ TESTY Testování žáků 5., 7., 9. tříd ZŠ a 3. ročníků SŠ Testování v předmětech ČJ, SJ, MA, AJ, NJ, Bi, Fy, Che Vytvořena databáze příkladů pro každý test – celkem vytvořeno více jak 1900 příkladů Vytvořeno 10 variant testů pro každý předmět Vytvořeno prostředí pro správu testovacích otázek 9 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

S PRÁVA TESTOVACÍCH OTÁZEK - KRAKEN dex.php hp 10 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

C O DÁLE Výstupní testování bude pokračovat v i po ukončení projektu ČR a SR Metodické a evaluační centrum – výzkumná organizace součást Pedagogické fakulty Společnost pro kvalitu školy, o.s. Projekt ESF „Diagnostika stavu znalostní a dovedností žáků se zaměřením na jejich rozvoj“ 11 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

C O DÁLE 12 Metodické a evaluační centrum, o.p.s. Testování žáků 5. a 9. tříd základních škol Dnes přihlášeno více než 860 škol v CŘ Aktuální stav testování (3 týdny) _kase_2011.php?opravneni=statistika Více informací:

C O DÁLE Připravujeme další projekty s finanční podporou EU Více na: Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

D ĚKUJI Přeji příjemný pobyt v naší společnosti Michal Uhlař 14 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.