Nabídka spolupráce Ostravské univerzity v Ostravě s podniky doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prorektor pro rozvoj a informatizaci Seminář Podpora vědy, výzkumu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Nanočástice – jejich vliv na lidský organismus
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Institut environmentálního inženýrství 546
Matematické metody v ekonomii (MME)
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Komunitní péče.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
ERERI ERERI (Energy, Raw Materials and Environment - Research Infrastructure) : Výzkumná infrastruktura pro suroviny, energetiku a životní prostředí RNDr.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
1 #. 2 KLINICKÁ BIOCHEMIE © Biochemický ústav LF MU (V.P.) 2010.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
STRATEGIE AV21 Špičkový výzkum ve veřejném zájmu
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
1 Masarykova univerzita - partner pro spolupráci s aplikační sférou Eva Janouškovcová Jan Alán, Jan Brulík Centrum pro transfer technologií MU 6. března.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Presentation Title 1st September 2002
Stipendia města Ostrava
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Náměty pro vědu, výzkum a inovace v českém lázeňství
Transkript prezentace:

Nabídka spolupráce Ostravské univerzity v Ostravě s podniky doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prorektor pro rozvoj a informatizaci Seminář Podpora vědy, výzkumu a inovac í v Moravskoslezsk é m kraji 2010

Struktura OU Filozofická fakulta Přírodovědecká fakulta Pedagogická fakulta Fakulta zdravotnických studií Fakulta sociálních studií Fakulta umění Evropský výzkumný institut sociální práce Ústav pro výzkum a aplikace fuzzy modelování

Základní směry aplikovaného výzkumu na OU Výzkum matematických metod zpracování informací zatížených neurčitostí a vybrané metody teorie čísel Interdisciplinární výzkum environmentálních problémů Uplatnění epidemiologické metody práce v ochraně veřejného zdraví

Zaměření OU dle DZSV 1.udržitelný rozvoj 2.molekulární biologie 3.energetické zdroje 4.materiálový výzkum 5.strojírenství 6.informační společnost 7.bezpečnostní výzkum 8.společenskovědní výzkum

Podpora směrů výzkumu projekty VaVpI V prioritní ose 1 –IT4Innovations (VŠB-TU - žadatel, OU, VUT Brno, SLU v Opavě, ÚG AV Ostrava - partneři) V prioritní ose 2 –Institut environmentálních technologií IET (VŠB-TU - žadatel, OU partner) –InterMediTech Ostrava (OU – žadatel, FNO a VŠB - TU partneři) V prioritní ose 4 –Lékařská fakulta (OU - žadatel)

IT4Inovations Výzkum teoretických základů metod soft computing založených zejména na hlubokých vlastnostech používaných algebraických struktur. Výzkum metod a nástrojů pro vícekriteriální rozhodování. Výzkum metod a nástrojů pro získávání znalostí a prognózování dalšího vývoje. Vývoj speciálních přírodou inspirovaných algoritmů a robustních algoritmů pro numerické výpočty. Vývoj metod pro zpracování speciálních (např. medicínských) obrázků. Rozvoj teorie a experimentálního modelování multiagentových systémů.

Institut environmentálních technologií Hodnocení dopadu průmyslových odpadových technologií na životní prostředí –Molekulární a buněčná úroveň, rostlinná a živočišná úroveň, úroveň biocenóz Dopady související s pevnou fází (půda), s plynnou fází (atmosféra) a s kapalnou fází (odpadní vody) Návrhy řešení na zmírnění dopadu vybraných průmyslových technologií –Biodegradační metody –Management území postižených antropogenními vlivy –Adsorpční metody

InterMediTech Ostrava Databáze genotoxických faktorů v profesionální expozici pracovníků. Screeningový program pro vybraná nádorová onemocnění. Rychlé metody diagnostiky neuroinfekcí a tetanu Sada nových antropometrických ukazatelů české populace. Inovativní léčebné postupy pomocí transplantace kmenových buněk u míšních poranění, kostních fraktur a pakloubů. Diagnostický panel pro molekulárně-genetická vyšetření závažných dědičných onemocnění. Analýza zdravotních rizik nanočástic a standardy pro bezpečné nakládání s nanotechnologickými materiály. Pokročilé externí fixátory s použitím v traumatologii. Prostorové počítačové modely fyziologických systémů lidského těla. Senzory pro monitorování pacientů v reálném čase.

Vznik nových center a divizí na OU Centrum IT4I na VŠB –Divize Soft Computing pro IT Centrum IET na VŠB –Divize pro výzkum dopadů environmentálních technologií na životní prostředí Centrum InterMediTech na OU –Divize epidemiologického výzkumu

Lékařská fakulta Specializované odborné laboratoře ústavu zobrazovacích metod, odborné laboratoře a pracovny pro ústav urgentní medicíny a forenzních věd a ústav ošetřovatelství a porodní asistence, odborné pracoviště pro fyzioterapii a ergoterapii, mikrobiologické laboratoře a laboratoře imunologie, místnosti pro biologické pokusy, laboratoře fyziologie a patofyziologie, laboratoře biofyziky, biochemie a chemie, hematologie a biologie, mikroskopický sál pro výuku mikrobiologie, biologie a genetiky, pracoviště pro výuku chirurgických oborů, interních oborů a farmakologie.

Nabídka spolupráce Divize Soft Computing pro IT Aplikace fuzzy algoritmů v systémů řízení podniků. Aplikace metody fuzzy řízení a regulace v řízení technologických procesů (regulační systém 5 tavicích pecích v AlInvest, a.s.). Metody analýzy a prognózování časových řad pro finanční instituce. Dolování informací z dat pro výrobní podniky např. chemický průmysl. Statistické zpracování dat všeho druhu, modelování dat (reprezentace analytickými závislostmi, interpolace, extrapolace), numerické řešení matematických modelů. Biovýpočty, analýzy medicínských obrázků s využitím fuzzy algoritmů.

Nabídka spolupráce Divize pro výzkum dopadů environmentálních technologií na životní prostředí Chromatografické, spektrofotometrické, termické analýzy, elektrochemické metody, měření zeta potenciálu, rtuťová porozimetrie pro hutnictví, strojírenství, výroba barviv, léčiv, silikátový průmysl, úpravnictví apod. Problematika odpadních vod - využívání levných přírodních sorbentů (uhlí, jíly) při odstraňování těžkých kovů, fenolických látek či povrchově aktivních látek. Hodnocení toxicity a genotoxicity chemických kontaminant v nejrůznějších složkách životního prostředí. Hodnocení genotoxicity látek pomocí detekce poškození plasmidové DNA. Využití vybraných bakterií a hub pro biodegradaci průmyslových odpadních vod.

Nabídka spolupráce Divize epidemiologického výzkumu –Databáze genotoxických faktorů pracovního prostředí. Použitelné pro průmyslové podniky všeho druhu. –Alergenní rizika pracovního prostředí. Totéž použití. –Ověření metody rychlé diagnostiky přítomnosti protilátek proti tetanu. Odběratelem je Krajská hygienická stanice, nabídka ke zrychlení diagnózy tetanu, což je klíčové pro správnou terapii. –Monitorování sluchových poruch v průmyslové aglomeraci Moravskoslezského kraje. Stejný odběratel (KHS), zásadní přínos pro veřejné zdraví v kraji.

Projekt VpK AGENT Vytvoření partnerské sítě Zabezpečit efektivní propojení nabídky odborných technických služeb univerzit a VaV pracovišť s poptávkou podnikatelského a veřejného sektoru, Přínosný přenos informací Posílení využití komerčního potenciálu univerzit a VaV organizací.

Děkuji za pozornost