DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Advertisements

Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ8 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ54 Název školy SPŠ.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ22 Název školySPŠ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ6 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ12 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ7 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ5 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ35 Název školy SPŠ a.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ20.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ22 Název školySPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ57 Název školy SPŠ a.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
CHRISTMAS LESSON Anotace: Materiál je určen pro žáky 8
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Kamila Jurčeková a Nela Balcárková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Describing photos. Food
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Shane Paul Hertnon Název materiálu:
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název materiálu: Past simple tense
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Hlavní jídla Ročník 1, 2, 3 - gastronomie Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu hlavní jídla, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

► Meat dishes ► Meals to order ► Fish ► Venison ► Poultry

► Beef goulash, Debreceen Style ► Sirloin with Mushrooms ► Beef Stephany ► Fillet of Beef in Cream with Paprika ► Stewed Leg of Pork in Cream Sauce ► Moravian Pork „Sparrows“ ► Mutton in Paprika Sauce ► Roast Pork ► Stewed Stuffed Veal Chop ► Sirloin, Prague Style

► Beef Steak with Egg ► Roast Stuffed Sirloin of Beef ► Fillet of Beef Medaillons ► Curried Chicken ► Pork Steak Fried ► Pig´s Liver Fried in Breadcrumbs ► Grilled Veal Chop Nature ► Calf´s Kidney with Mushrooms

► Fried Carp ► Boiled Carp / Blue ► Salmon with Mushrooms ► Fillet of Trout ► Stewed Eel in Butter ► Pike in Beer ► Stewed Sole

► Venison Goulash (srnčí) ► Leg of Venison in Cream Sauce ► Shoulder of venison ► Hare in Cream Sauce Nature ► Grilled Pheeasant ► Stewed Wild Duck with Vegetable ► Boar Goulash ► Leg of Boar with Garlic

► Fried Chicken ► Chicken in Paprika Sauce ► Chicken in Cream Sauce ► Stuffed Breast of Turkey ► Fried Goose Liver with Onion ► Breast of Goose with Garlic ► Fried Duck

Can you answer the questions? ► What main dishes can you name? ► What meat dishes do you know? ► What are the meals to order? Give examples. ► Can you name meals from fish/venison/poultry? ► How are the main dishes served? ► How are they placed on the menu?

Create your own list of the main dishes, give the side dishes to them! Tell it the rest of class!

► Křivánek, Mirko. Česko-anglicko-německý průvodce gastronomii a restauračním provozem. Leda: 2004, ISBN x ► Měšťan, Jan. Pane vrchní. Písek:1993 ► Obrázky: Galerie Klipart /cit /, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na cz/images/