DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Advertisements

Z Á KLADN Í Š KOLA NOV Á ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOV Á KOMUNIKACE CIZ Í JAZYK SLOVN Í Z Á SOBA Food VY_32_INOVACE_AJ_SO_04 Vypracovala: Mgr.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Holidays and festivals – test
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
English breakfast Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ54 Název školy SPŠ.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ7 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ35 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Markéta Březinová NÁZEV: VY_32_INOVACE_AJ_13_FOOD AND DRINKS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ22 Název školySPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ43 Název školySPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ57 Název školy SPŠ a.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk-anglický jazyk DUM 08
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Téma hodiny: UK Holidays - Christmas Předmět: English language
Describing photos. Food
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Meal AND DRINKS Stay healthy!.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Cizí kuchyně - anglická kuchyně Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu Cizí kuchyně - Anglická kuchyně, její charakteristika,zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

English Cuisine English Cuisine Characteristic

English Breakfast English Breakfast Breakfast often begins with glass of orange juice but raraly with porridge or cereals. Next comes something cooked, boiled or fried: bacon and eggs, sausages, tomatoes, mushrooms, fish or toast with butter and jam. Very favourite is tea. It is drunk with milk.

Main meals and soups Main meals and soups Hors D´oeuvres start mostly with fish or meat and sliced hard-boiled eggs with lots of vegetables or fruits. The English are fond of fish soups or vegetable soups. Typical English soups are tomato soup or cream of tomato, cream of pea, fish or mushroom soup.

meat in the English Cuisine meat in the English Cuisine Fish is quite common in English homes. Mutton and lamb are eaten a lot. Pork chops or cutlets are served with apple sauce or grilled tomatoes and mushrooms. Poultry and game are roasted, fried, grilled. Game is cooked in red wine with herbs and vegetables.

Food for holidays Food for holidays Christmas menu consists of roast turkey with chestnut stuffing, roast potatoes, Brussels sprouts, bread sauce, bacon rolls and gravy. Christmas Cake Christmas pudding

Fast food in Britain Many people in Britain like to have sandwiches. Well known British specialities are fish and chips. Very popular are hamburgers.

Can you answer the guestions? What is English breakfast? What typical English soups do you know? What kinds of meat are eaten in England and how? What is Christmas food in the UK? What popular meals are there in the UK? Do you like English cuisine?If yes, why? If no, why?

Zdroje: Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: Informatorium, 2002, ISBN , s Obrázky: Galerie Klipart /cit /, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na cz/images/