NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ Jazyk anglický TEMA: Free time – my hobbies.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičení 3: Přítomný čas prostý a přítomný čas průběhový
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují tvoření otázek v přítomném čase prostém. Procvičují si slovní zásobu tematického okruhu volný čas. Tvoří.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách záporných. Procvičují si slovní zásobu tematického.
5.1 Free time and hobbies (present simple tense)
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_69 NázevPresent simple - questions Téma hodinyTvoření otázek v přítomném.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Hobby By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-20-Mezilidské vztahy Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_05_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Zájmena Anotace:Tato.
My day – daily routine NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ Jazyk anglický TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ Jazyk anglický TEMA: Human body ČÍSLO PROJEKTU:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Jazyk anglický TEMA: Free time – sports and.
Can you run fast ?.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího programu.
Jméno autora:Mgr. Jiří Kala Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník:9. Tematická oblast: Témata do hodin angličtiny na 2. stupeň základních.
Ročník:8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk (Anglický jazyk) Tematický okruh: Slovní zásoba Téma:Hudba (Music)
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ Vyjadřuje děje, které jsou pořád nebo se.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_07_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:přítomné časy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová INDOORS OUTDOORSSPORTS collecting models playing cards reading.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová running jumping playing - basketball, hockey, football, volleyball,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Shane Paul Hertnon Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_KOMUNIKACNI_SITUACE_20.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová a beachthe seaa sun umbrellathe ocean a yachtrockssunglassesa.
Sports and Games VY_22_INOVACE_01_12
Present simple He goes to school every day. She gets up at 6 o´clock.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TO HAVE MÍT – VLASTNIT NĚCO Long form I have got You have got
AUTOR: Mgr. Lenka Balážová
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VY_22_ INOVACE_27_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) GRAMMAR – TEST 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_Sei_III_07 Like and dislike
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk-Anglický jazyk
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
VY_32_INOVACE_Kup_III_01 VOLNÝ ČAS
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
ANJ - komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Přítomný čas prostý a průběhový.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Název školy: ZŠ HUSOVA 276, PODBOŘANY, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_Sei_I_15 My day Název projektu: OP VK
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_19_Test -PPČ
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy ZŠ J.E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ (Present continuous)
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ Jazyk anglický TEMA: Free time – my hobbies ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.09/ Free time – my hobbies

Datum vytvoření projektu duben 2012 Ročník5. Popis prezentace Zopakování a procvičení slovní zásoby tématu – Free time – my hobbies spojení obrázků se slovy, tvoření krátkých vět, využití v reálné situaci, otázka- Do you play/collect……?, He/she plays/collets/does, What does he/she play/collect/do ……?

Free time What do you do in your free time ? I collect things:  I collect things: cars comics posters badges books posterssoft toys stamps trains coins stickers mugs

What do you do in your free time ?  I do some sports: I ski I skate I play football I ride a horse I run I play ice-hockey I play tennis I play volleyball I swim I dive I play basketball

What do you do in your free time ?  I do different activities I fish I play table games I work in the garden I work on a computer I like water games I ride a bike I sing carols I dance I listen to music I play table tennis I play chess

What do you do in your free time ?  I play a musical instrument a piano a key board drums a violin a guitar a trumpet a flute an accordion

Guess. What hobby is this ? Riding a bike Listening to music Playing the violin Collecting coins Playing chess Swimming Skating Playing tennis

Instrument maze  George plays the ………..  Sarah  Michael  Peggy  Harry  Jude Picture maze What instruments do the children play ?

He plays the ……… She plays the …...  George plays the drums.  Michael plays the accordion.  Harry plays the trumpet. Sarah plays the violin. Peggy plays the piano. Jude plays the flute. What instruments do they play ? Now complete the sentences

Does Michael play the drums ? Does Michael play the accordion ?  Michael plays the Michael plays the accordion. Is it true or false ?  Michael plays the drums. Michael plays the drums.

The wrong answer

The right answer.

Read the text Complete the missing words I collect stamps. I have got a big collection. I have got about one hundred stamps. They are from the USA, Great Britain,the Czech Republic. These are my favourite stamps. I like my stamp collection. I collect …………………….. I have a………………..collection. I have about …………………………… They are from…………………………. These are my favourite ………………. I like my ……………………………… My favourite things – My collection

Do you like this poster ? Yes, I do. /Yes, I like this poster. Do you like the stamps ? Do you like this badge ? Do you like this game ? Do you like these coins ? Yes, I do. Yes, I like this badge Yes, I like this game. Yes, I do. Answer these questions

Do you like this comic ? No,I don´t (like this comic). Do you like this trumpet ? Do you ……..these stickers ? Do ……………..the guitar ? Do ………………these books ? No,I don´t like the trumpet. No, I don´t like these stickers. No, I don´t like the guitar. No, I don´t like these books. Answer these questions

Fill in the missing letters Check your words P – S T - R S B – D G – S S T – C K – R S C – M – C S S T – M – S S – F - T – Y S C – I - S P O S T E R S B A D G E S S T I C K E R S C O M I C S S T A M P S S O F T T O Y S C O I N S What are these words ?

Answer these questions Do you collect things ? What do you collect ? Have you got a big collection ? How many coins have you got ? Do you like your posters ? Do you do sports ? What sports do you do ? Do you like playing basketball ? Do you like swimming ? What musical instrument do you play ? Do you play the piano ? Do you like playing the guitar ? Yes, I do. No I don´t. I collect coins and posters. Yes, I have got a big collection. I have got fifty coins. Yes, I like my posters. I do many sports. I play basketball and I swim. Yes, I like playing baketball. I like swimming, too. I play the flute and the guitar. No, I don´t play the piano. Yes, I like playing the guitar.

Try again. What do these people like doing ?

Try again. What do these people like ? Check. These people like : 1. dancing 2. playing volleyball 3. working on the computer 4. playing table tennis 5. playing the guitar 6. running 7. playing the trumpet 8. diving 9. playing table games 12. Skating Playing ice hockey 12. Skating Playing the piano 10. swimming 11. playing basketball 12. skating 13. playing the piano 14. playing football 15. playing tennis 16. playing ice hockey 17. playing with a doll 18. collecting coins 19. riding a bike

Použité zdroje  /fotos_deportes/tenis.jpghttp:// /fotos_deportes/tenis.jpg   s počítačem#ai:MP |mt:0| s počítačem#ai:MP |mt:0|         

Použité zdroje  cz/images/results.aspx?qu=ko%C5%A1%C3%ADkov%C3%A1&ctt=1#ai:MP |mt:0| cz/images/results.aspx?qu=ko%C5%A1%C3%ADkov%C3%A1&ctt=1#ai:MP |mt:0|  cz/images/results.aspx?qu=plav%C3%A1n%C3%AD&ctt=1#ai:MP |mt:0| cz/images/results.aspx?qu=plav%C3%A1n%C3%AD&ctt=1#ai:MP |mt:0|  cz/images/results.aspx?qu=volejbal&ctt=1#ai:MP |mt:0| cz/images/results.aspx?qu=volejbal&ctt=1#ai:MP |mt:0|  all&rsvelikost=sab all&rsvelikost=sab  ditete/koleckove-brusle-jsou-pro-celou-rodinu ditete/koleckove-brusle-jsou-pro-celou-rodinu  na koni#ai:MP |mt:0| na koni#ai:MP |mt:0|

Použité zdroje  cz/images/results.aspx?ex=2&qu=fotbal#ai:MP |mt:0| cz/images/results.aspx?ex=2&qu=fotbal#ai:MP |mt:0|  známky známky    2.thumbnail.jpg 2.thumbnail.jpg  kytara/obr/?foto=1 kytara/obr/?foto=1    dětí#ai:MP |mt:0| dětí#ai:MP |mt:0|

Použité zdroje  cz/images/results.aspx?ex=2&qu=lyžování#ai:MP |mt:0| cz/images/results.aspx?ex=2&qu=lyžování#ai:MP |mt:0|  mesto/orientalni-tance-pro-deti mesto/orientalni-tance-pro-deti 