Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk Sada: 2 Číslo materiálu v sadě: 1 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

2 Název: I wish Jméno autora: Mgr. Jana Novotná Předmět: anglický jazyk Jazyk: anglický, český Klíčová slova: wish, past simple, regular and irregular verbs Cílová skupina: žák 3. ročníku Stupeň a typ vzdělání: střední odborné Očekávaný výstup: žák si procvičí používání výrazu „wish“ ve spojitosti s minulým časem. Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 tř. 17.listopadu 49, 772 11 Olomouc

3 Metodický list/anotace: Žáci si na základě prezentace procvičí různými způsoby spojení „I wish“, které se používá při vyjadřování přání. Zároveň si zopakují minulý čas a pravidelná a nepravidelná slovesa. Datum vytvoření: 20. 12. 2012

4 1. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets. 1.I wish I ___ (know) Mary´s phone number. 2.I wish it ___ (not rain) so often. 3.I wish I ___ (can) drive. 4.I wish we ___ (not have) so much homework. 5.I wish there ___ (not be) so many people. 6.I wish it ___ (not be) winter. 7.I wish we ___ (live) in a city. 8.I wish she ___ (be) my girlfriend. 9.I wish they ___ (speak) English fluently.

5 Key: 1.I wish I knew Mary´s phone number. 2.I wish it didn´t rain so often. 3.I wish I could drive. 4.I wish we didn´t have so much homework. 5.I wish there weren´t so many people. 6.I wish it wasn´t winter. 7.I wish we lived in a city. 8.I wish she was my girlfriend. 9.I wish they spoke English fluently.

6 2. Complete the sentences with I wish. 1.I can´t write business letters, so I can´t work as a secretary. I wish ______________________________________________. 2.I don´t speak Spanish fluently. I wish ______________________________________________. 3.I don´t drive a car, so I have to go to work by bus. I wish ______________________________________________. 4.It´s cold and I hate cold weather. I wish ______________________________________________. 5.I don´t have a key and I need one. I wish __________________________________________.

7 Key: 1.I can´t write business letters, so I can´t work as a secretary. I wish I could write business letters. 2.I don´t speak Spanish fluently. I wish I spoke Spanish fluently. 3.I don´t drive a car, so I have to go to work by bus. I wish I drove a car. 4.It´s cold and I hate cold weather. I wish it wasn´t so cold. 5.I don´t have a key and I need one. I wish I had a key.

8 3. Complete the sentences using the words in brackets and any other words you need. 1.People drive too fast, so there are a lot of accidents. (more slowly) I wish people ________, then there would be fewer accidents. 2.I haven´t got enough time to cook, so I eat a lot of „fast food“. (more) I wish I _________, then I would eat less „fast food“. 3.We don´t have enough money, so we can´t go for a holiday. (more) I wish ____________, then we could go for a holiday. 4.I´m not good at maths, so I can´t study it at university. (better) I _________________, then I could study it at university.

9 Key: 1.People drive too fast, so there are a lot of accidents. (more slowly) I wish people drove more slowly, then there would be fewer accidents. 2.I haven´t got enough time to cook, so I eat a lot of „fast food“. (more) I wish I had more time to cook, then I would eat less „fast food“. 3.We don´t have enough money, so we can´t go for a holiday. (more) I wish we had more money, then we could go for a holiday. 4.I´m not good at maths, so I can´t study it at university. (better) I wish I were better at maths, then I could study it at university.

10 4. Write your own sentences beginning I wish. 1.(somewhere you´d like to be now) I wish __________________________________________. 2.(something you´d like to be able to do) I wish __________________________________________. 3.(something you´d like to have) I wish __________________________________________. 4.(something you´d like to be) I wish __________________________________________.

11 Key (possible answers: 1.(somewhere you´d like to be now) I wish I were in a park. 2.(something you´d like to be able to do) I wish I could sing and draw nicely. 3.(something you´d like to have) I wish I had a new laptop. 4.(something you´d like to be) I wish I were taller.

12 Použité zdroje: vlastní zdroje


Stáhnout ppt "Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google