Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_58.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_58."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_58 Jméno autora:Mgr. Martin Frolík Třída/ročník:3.A/ třetí ročník Datum vytvoření:11 / 2013

2 Vzdělávací oblast:Cizí jazyky Tematická oblast:Anglická gramatika Předmět:Anglický jazyk Název učebního materiálu:Modální slovesa Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Prezentace k zopakování znalostí a procvičení gramatiky. Prezentace podává přehled modálních sloves a jejich opisné tvary pro minulý a budoucí čas. Klíčová slova:Modální slovesa, can, may, must, opisný tvar Druh učebního materiálu:prezentace

3 MODÁLNÍ SLOVESA vlastnosti, opisné tvary

4 MODÁLNÍ SLOVESA CANMUST MAY

5 MODÁLNÍ SLOVESA 1)Mají stejný tvar ve všech osobách čísla jednotného i množného: I can, you can, he can, we can, you can, they can

6 MODÁLNÍ SLOVESA 2) Následuje po nich sloveso bez „to“ I must go. He must leave. They may stay here.She must wait.

7 MODÁLNÍ SLOVESA 3) Do minulosti, budoucnosti apod. používáme opisné tvary. I must I will must? I will have to! 

8 CAN I can speak English. He can stay there overnight.

9 MUST I must tidy my room. He must help his mum.

10 MAY I may park my car here. He may spend all his money.

11 OPISNÉ TVARY MODÁLNÍCH SLOVES can be able to musthave to maybe allowed to

12 MINULÝ ČAS MODÁLNÍCH SLOVES I can walk.I was able to walk. I must waitI had to wait. I may leave.I was allowed to leave.

13 MINULÝ ČAS MODÁLNÍCH SLOVES I can walk.I wasn´t able to walk. I must waitI didn´t have to wait. I may leave.I wasn´t allowed to leave.

14 BUDOUCÍ ČAS MODÁLNÍCH SLOVES I can walk.I will be able to walk. I must waitI will have to wait. I may leave.I will be allowed to leave.

15 BUDOUCÍ ČAS MODÁLNÍCH SLOVES I can walk. I won´t be able to walk. I must wait I won´t have to wait. I may leave. I won´t be allowed to leave.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_58."

Podobné prezentace


Reklamy Google