Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_AJ.3.20 Wish Vytvořeno:25. 10. 2013 Ověřeno: 05. 11. 2013 Třída:VE3

2 Wish Vzdělávací oblast:Jazykové vzdělávání Předmět:Anglický jazyk Ročník:3. Autor:Ing. Jana Červená Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:dataprojektor Klíčová slova:wish, will, past tenses Anotace: Materiál je určen k procvičení condicionálů.

3 Úvod Kondicionály používáme k vyjádření podmínky, za které: -se něco stane vždy (0. cond.) - nebo se může stát (1. cond.) -mohlo by se stát, ale málo pravděpodobné (2. cond.) -bývalo by se stalo, kdybych udělal v minulosti jiné rozhodnutí (3. cond.)

4 I wish The main use of 'wish' is to say that we would like things to be different from what they are, that we have regrets about the present situation. I wish I was rich. He wishes he lived in Paris. They wish they'd chosen a different leader. Notice that the verb tense which follows 'I wish' is 'more in the past' than the tense corresponding to its meaning. I'm too fat. I wish I was thin. I never get invited to parties. I wish I got invited to parties. It's raining. I wish it wasn't raining. I went to see the latest Star Wars film. I wish I hadn't gone. I've eaten too much. I wish I hadn't eaten so much.

5 Further use In the case of 'will', where 'will' means 'show willingness' we use 'would'. He won't help me. I wish he would help me. You're making too much noise. I wish you would be quiet. You keep interrupting me. I wish you wouldn't do that. Where 'will' means a future event, we cannot use 'wish' and must use 'hope'. There's a strike tomorrow. I hope some buses will still be running. I hope everything will be fine in your new job. In more formal English, we use the subjunctive form 'were' and not 'was' after 'wish'. I wish I were taller. I wish he were here.

6 Wish to I wish to' can mean the same as 'I want to' but it is much, much more formal and much, much less common. I wish to make a complaint. I wish to see the manager. You can also use 'wish' with a noun to 'offer good wishes'. I wish you all the best in your new job. We wish you a merry Christmas.

7 Exercises Přelož: Kéž bych byl starší. Přál bych si mít více času na cestování. Už aby přestalo pršet! Kéž bys tu byl se mnou! Kéž bych uměla nádherně zpívat!

8 Použité zdroje UNKNOWN, Unknown. englishgrammarsecrets [online]. [cit. 10.12.2013]. Dostupný na WW: http://www.englishgrammarsecrets.com/goin gtofuture/menu.php Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google