Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku 1846. Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku 1846. Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena."— Transkript prezentace:

1 Důl Jindřich

2 Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku 1846. Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena průzkumná šachtice č. X, později upravená na důlní jámu. Těžní věž dolu Jindřich - Jindřiška: Věž pochází z roku 1913, stojí na místě původního dolu z r. 1846.

3 Funkčnost  Důl existoval v letech 1846 - 1982, těžba uhlí probíhala v letech 1861 – 1933  V roce 1979 byla důlní jáma zasypána

4 Poloha  Objekt se nachází na Nádražní třídě, která vede k ostravskému hlavnímu nádraží, naproti vyústění Bieblovy ulice.

5 Území dolu Jindřich  V roce 1872 zde byla postavena první ocelová těžní věž v revíru. Roku 1932 se Důl Jindřich stal pouhou větrací jámou, jako součást dolu František.  V roce byla zasypána i jáma dolu František

6 Důl v součastnosti  Těžní věž z příhradové ocelové nýtované konstrukce a jámová budova z režného cihlového zdiva jsou jedinými pozůstatky dolu Jindřich.  Uhelný důl hlubinný, z toho jen věž s jámovou budovou dolu Jindřich, byl zapsán do státního seznamu památek 3. května 1958


Stáhnout ppt "Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku 1846. Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena."

Podobné prezentace


Reklamy Google