Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konstrukční spojování Spojování součástí a dílců v konstrukční celky se provádí pomocí spojovacích prostředků a různých spojů. Pevnost a tuhost jednotlivých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konstrukční spojování Spojování součástí a dílců v konstrukční celky se provádí pomocí spojovacích prostředků a různých spojů. Pevnost a tuhost jednotlivých."— Transkript prezentace:

1 Konstrukční spojování Spojování součástí a dílců v konstrukční celky se provádí pomocí spojovacích prostředků a různých spojů. Pevnost a tuhost jednotlivých spojů se podílí na funkčních vlastnostech hotového nábytku. Druh konstrukčních spojů se volí podle funkce předmětu a vlastností použitého materiálu. Spojování kovovými spojovacími prostředky Přibíjení drátěnek a sponek Drátěnky (kolářské hřebíčky) – používají se pro zpevnění některých konstrukčních spojů, přibíjení zad skříněk, den zásuvek, připevnění lišt. Pro pevnost spojů je důležitý odpor, kladený dřevem proti vytažení. Tvrdá dřeva větší pevnost.

2 Pevnost spoje ovlivňuje velikost, druh a počet drátěnek. Zatloukáním drátěnek pod úhlem se zvyšuje pevnost spoje. (V současné době se za drátěnky používají pinky nebo pinety, které se zarážejí pomocí speciálních nástrojů.)

3 Sponky – používají se pro připevňování tenkých desek, zajišťování truhlářských spojů. Zhotoveny z ocelového drátu různých rozměrů, podle použitých typů sponkovaček.

4


Stáhnout ppt "Konstrukční spojování Spojování součástí a dílců v konstrukční celky se provádí pomocí spojovacích prostředků a různých spojů. Pevnost a tuhost jednotlivých."

Podobné prezentace


Reklamy Google