Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1302 Formátování buňky Autor: Martin Votava Anotace: žák umí rychlou volbou i rozšířeným nastavením formátovat buňku a její obsah Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Rychlý formát buňky Na kartě Domů je k dispozici několik nejčastěji používaných formátovacích nastavení skrze sdružená tlačítka. K dispozici jsou vybraná tlačítka pro změnu vzhledu, zarovnání a druhu obsahu buněk. Změny se aplikují na aktuální buňku nebo označenou oblast buněk.

3 Rychlá změna vzhledu obsahu typ písmavelikost písma rozšířené nastavení řez podbarvení/barva ohraničení

4 Rychlá změna zarovnání obsahu vertikální zarovnánízalamování a slučování b. směr textu odsazenírozšířené horizontální zarovnání nastavení

5 Rychlá změna druhu obsahu volba druhu obsahu účetnický desetinná stylmísta rozšířené styl procent a desetinné čárkynastavení

6 Rozšířené nastavení formátu buňky Lze spustit skrze tlačítka na kartě domů nebo pomocí Pravého tlačítka myši a volby Formát buněk… Lze zde detailně nastavit nejen vzhled, zarovnání A druh obsahu buňky, ale také ohraničení, podbarvení a nastavení zamknutí buňky.

7 Rozšířené nastavení - číslo Druh obsahu a jeho zobrazení. Měna, desetinná místa apod.

8 Rozšířené nastavení - zarovnání Vodorovné, svislé zarovnání, pod úhlem. Směr textu, přizpůsobení.

9 Rozšířené nastavení - písmo Velikost, typ, řez, barva, podtržení písma. Indexy a přeškrtnutí.

10 Rozšířené nastavení - ohraničení Proškrtnutí nebo ohraničení, jeho barva a styl čáry.

11 Rozšířené nastavení - výplň Podbarvení vzorkem, plnou barvou nebo barevným přechodem.

12 Rozšířené nastavení - zámek Podmínka pro uzamčení listu. Možnost skrytí vzorců.

13 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google