Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Španělské anagramy (1) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Křížová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ;

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Španělské anagramy (1) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Křížová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ;"— Transkript prezentace:

1 Španělské anagramy (1) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Křížová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Anagram (přesmyčka) anagram je slovo nebo více slov, vzniklý prohozením písmen ve slově (tzv. přesmyčka) např: mám hlad – dáma mlh

3 Španělské anagramy Následuje dvacet španělských anagramů, vždy slovo (nebo slovní spojení) a číselný údaj, z kolika slov se skládá originál (slovo nebo slova, z nichž byl anagram sestaven).

4 anagramy (A) anagram (počet slov originálu) yeti fez los yo (3) gente dos (2) vecinal o y (3) araña mana moña plan (4) espinaca del a (2) mesana la (2)

5 anagramy (B) anagram (počet slov originálu) quiza de ir (1) tenis de sol (2) seña teo (2) quinta llame (1) cito anis (1) dice ópiro (1)

6 anagramy (C) anagram (počet slov originálu) bulero vino (2) efleje (2) valencia (2) red ion (1) cobla novin (2) eloor (2)

7 anagramy (D) anagram (počet slov originálu) tatarje (1) coral o luz (2)

8 Zdroje Tento materiál je originálním autorským dílem (není ani částečně odvozeným dílem) a necituje žádné externí zdroje. Celý obsah je výsledkem tvůrčího úsilí autorky. K vytvoření tohoto DUMu nebyly použity žádné externí zdroje s výjimkou slovníku (česko-španělského a španělsko-českého).


Stáhnout ppt "Španělské anagramy (1) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Křížová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ;"

Podobné prezentace


Reklamy Google