Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají."— Transkript prezentace:

1 Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A

2  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají často v armádě k průzkumným i útočným letům, v současnosti se začínají také komerčně využívat.  Protože drony nemusí brát ohled na pilota uvnitř, mají velkou přednost především v menších rozměrech, hmotnosti a také v době letu.

3  První bezpilotní letadlo vzniklo v roce 1916 a jmenoval se Aerial Target (Vzdušný cíl) a vyrobil jej Archibald Montgomery Low.  Následovalo mnoho letadel řízených na dálku (např. Automatic airplane, V-1)  S miniaturizací všech technologií v 80. a 90. letech 20. století zájem o bezpilotní letouny prudce vzrostl.

4  Začaly se používat v 80. letech minulého století.  Bezpilotní letadla se používají často v armádě k průzkumným i útočným letům.  Rovněž je využívají ke sledování, přepravě v nepřístupném terénu

5 PREDATOR A REAPER  Jsou to bezpilotní letouny využívané armádou Spojených států amerických.  Jejich velikou předností je doba letu (vydrží letět a 48 hodin).  Letouny byly původně využívány výhradně pro průzkumné účely, ale později vznikly jejich ozbrojené verze.

6  Bezpilotní letouny se začínají používat k hašení požárů, policejnímu sledování nebo průzkumu terénu.  V poslední době začíná drony používat široká veřejnost např. k fotografování, reklamním účelům, obsluze hostů.

7 Zdroje:  http://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpilotn%C3%AD _letadlo http://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpilotn%C3%AD _letadlo  http://vtm.e15.cz/aktuality/bezpilotni-letouny- vrazdici-stroje-bez-soucitu http://vtm.e15.cz/aktuality/bezpilotni-letouny- vrazdici-stroje-bez-soucitu  http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/30191 1-bezpilotni-letouny-ze-smrticich-stroju-cisniky- a-postaky/ http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/30191 1-bezpilotni-letouny-ze-smrticich-stroju-cisniky- a-postaky/


Stáhnout ppt "Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají."

Podobné prezentace


Reklamy Google