Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1319 Řazení dat Autor: Martin Votava Anotace: žák umí seřadit dat vzestupně, sestupně podle jednoho i více kritérií Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Řazení dat Při práci s daty často dochází k situaci, kdy je potřeba dat seřadit podle určitého kritéria. Například závodníky podle startovacího čísla nebo podle příjmení nebo podle výsledného času nebo podle věku. Toho lze v Excel dosáhnout velmi snadno pomocí řazení dat.

3 Jak seřadit data Na kartě domů je k dispozici rychlá volba Pro seřazení dat. Pokud je aktuální buňka uvnitř seznamu a ten není přerušen prázdným řádkem nebo sloupcem, můžeme okamžitě řadit data podle sloupce aktuální buňky.

4 Vlastní řazení dat Možnost jsou – vzestupně nebo sestupně a vlastní řazení. Můžeme kombinovat více kritérií a je možné rozlišit záhlaví tabulky.

5 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google