Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS Excel Formátování tabulek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS Excel Formátování tabulek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník."— Transkript prezentace:

1 MS Excel Formátování tabulek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.

2 Anotace Autor: Mgr. Jan Zahradník Zaměstnavatel: SŠOGD PRAKTIK s.r.o. Vytvořeno: 2013 Ročník: 1. a 2. Vzdělávací oblast: Informační technologie Téma: Formátování tabulek Popis: Prezentace je zaměřená na práci a úpravu tabulek v programu MS Excel 2007

3 Zaměření a cíl prezentace Prezentace je zaměřena na výuku tvorby tabulek v programu MS Excel 2007. Zabývá se problematikou tvorby a další úpravou tabulek. Lze ji využít v hodině, i jako podklad pro samostudium. Cílem prezentace je seznámit žáky s tvorbou tabulek v programu Excel a jejich další úpravou.

4 Úprava textu ve sloupcích Označíme část tabulky, která obsahuje sloupce, ve nichž je text, který chceme přizpůsobit šířce sloupců a klikneme na „Zalamovat text“.

5 Úprava textu ve sloupcích Provedená změna.

6 Úprava textu ve sloupcích Změna orientace text v buňce. Označíme buňky, ve kterých chceme

7 Úprava sloupců – stejná šířka sloupců. Označíme buňky, ve kterých chceme mít stejnou šířku sloupců. Domů – Formát – Šířka sloupce a nastavíme požadovanou šířku sloupců.

8 Úprava sloupců – stejná šířka sloupců. Upravená šířka sloupců.

9 Úprava sloupců – stejná výška řádků. Označíme buňky, ve kterých chceme mít stejnou výšku řádků. Domů – Formát – Výška řádku a nastavíme požadovanou výšku řádku.

10 Úprava sloupců – stejná výška řádků. Upravená šířka řádků.

11 Zadání úkolu pro studenty Vytvoř tabulku, ve které budeš evidovat známky žáků v 10 předmětech. V řádcích bude seznam 10 žáků, výška řádku bude 20. Ve sloupcích bude 10 předmětů (Biologie, Anglický jazyk, …), názvy předmětů budou napsány celým slovem a otočeny o 90°, šířka sloupců bude 5. Tabulku obarvi dle své volby. Nad tabulkou bude nápis Prospěch žáků.

12 Použité zdroje KLATOVSKÝ Karel, Pavel Navrátil. Excel 2007 nejen pro školy.: Computer Media, 2008. ISBN 80-86686-85-X.


Stáhnout ppt "MS Excel Formátování tabulek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník."

Podobné prezentace


Reklamy Google