Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika pokrmů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika pokrmů"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika pokrmů
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů z drůbeže. Drezírování kuřete. VY_32_INOVACE_TPP_555

2 Jak formovat kuře před pečením.
Kuře, které šikovně stáhnete motouzem, se upeče lépe hned ze dvou různých důvodů. Ten první je kompaktní tvar prsíček i stehýnek, ve kterém se upečou rovnoměrněji. Ten druhý spočívá v tom, že motouzem stáhnutá stehýnka nepustí tolik horkého vzduchu do dutiny kuřete. Zpomalí tak ve výsledku tepelnou úpravu prsíček, která by se jinak dělala kosmickou rychlostí z obou stran (a byla by suchá). Na podobném principu funguje i vkládání jablka nebo nádivky do kuřete. Stejně jako svázání pomáhají rovnoměrnější úpravě jinak velmi křehkých a na vysušení náchylných prsíček.

3 Jak formovat kuře před pečením.
1.) Vezměte křidélka, ohněte je v kloubu a zasuňte pod kuře tak, aby vytvořila jednoduchý stojánek.

4 Jak formovat kuře před pečením.
2.) Připravte si 60 cm kuchyňského provázku. Určete si jeho střed a protáhněte ho zespoda pod prsíčky a nahoru.

5 Jak formovat kuře před pečením.
3.) Provázek potom veďte po obrysu prsíček a v rýhách, které tvoří stehno a trup.

6 Jak formovat kuře před pečením.
4.) Na konci prsou udělejte na provázku jednoduchý uzel a utáhněte ho. Prsa se vám zepředu dozadu krásně vyšponují a vytvoří zřetelný oblouk. Nebojte se vše utáhnout opravdu velkou silou a udělat alespoň dva uzlíky.

7 Jak formovat kuře před pečením.
5.) Konce provázku z uzlu veďte dolů, obtočte je okolo konců stehýnek a zase na střed. Tam provázek zauzlete a pořádně utáhněte.

8 Jak formovat kuře před pečením.
6.) Stehýnka se stáhnou dolů a směrem k trupu. Spolu s prsíčky vytvoří pěkný kompaktní balíček. Hotovo — můžete upéct kuře zlaté a nejšťavnatější!

9 VY_32_INOVACE_TPP_555_PRACOVNÍ_LIST
Popiš přípravu formování kuřete: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 –

10 VY_32_INOVACE_TPP_555_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
1.) Vezměte křidélka, ohněte je v kloubu a zasuňte pod kuře tak, aby vytvořila jednoduchý stojánek. 2.) Připravte si 60 cm kuchyňského provázku. Určete si jeho střed a protáhněte ho zespoda pod prsíčky a nahoru. 3.) Provázek potom veďte po obrysu prsíček a v rýhách, které tvoří stehno a trup. 4.) Na konci prsou udělejte na provázku jednoduchý uzel a utáhněte ho. Prsa se vám zepředu dozadu krásně vyšponují a vytvoří zřetelný oblouk. Nebojte se vše utáhnout opravdu velkou silou a udělat alespoň dva uzlíky. 5.) Konce provázku z uzlu veďte dolů, obtočte je okolo konců stehýnek a zase na střed. Tam provázek zauzlete a pořádně utáhněte. 6.) Stehýnka se stáhnou dolů a směrem k trupu. Spolu s prsíčky vytvoří pěkný kompaktní balíček.

11 Použité zdroje. Poznámky - Obrázky k tématu - Staženo dne –


Stáhnout ppt "Charakteristika pokrmů"

Podobné prezentace


Reklamy Google