Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální."— Transkript prezentace:

1 Asociace sociálního podnikání

2 Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální podnikání, vlastní sociální podnikání  s estavování a realizaci samostatných projektů zaměřených na aplikaci sociálního podnikání nebo projektů na zakázku,  expertní skupina pro aplikaci sociálního podnikání jako jednoho z finančních zdrojů pro spolufinancování sociálních služeb.

3 Vize Krajský sociální podnik  založení krajského sociálního podniku ( kraj, nezisková organizace),  Majetkový podíl veřejná instituce: nezisková organizace – může být různý dle dohody a potřeb  činnosti (např. Analytické činnosti, oblast bezpečnosti, organizačně-administrativní),

4 Krajský či obecní sociální podnik  konkrétní činnosti mohou být stanoveny v úzké spolupráci zástupců podílníků sociálního podniku.  Sociální podnik naplňuje veřejný cíl a zároveň sleduje princip trojího prospěchu.

5 Krajský či obecní sociální podnik  Lze využít zkušenosti z domova i ze zahraničí s touto pozicí či obdobnými pozicemi,  Projekt zaměřený na zaměstnávání věkové skupiny 50 + také v subjektech sociálního podnikání ( i dalších hůře uplatnitelných skupin),

6 Krajský či sociální podnik  Ve spolupráci s členy, členskými organizacemi vytvářet analýzy k podpoře sociálního podnikání,  Ve spolupráci s členskými organizacemi rozvinout analytickou a poradenskou činnost jako jednu z forem sociálního podnikání. Dalším vhodným využitím je možnost sociálně podnikat s cílovou skupinou v činnostech umožňující pracovní využití mladých lidí

7 Krajský či obecní sociální podnik  činnostech umožňující pracovní využití mladých lidí,  Využití prostřednictvím školních či jiných statků v zemědělství, zemědělské výrobě či drobné řemeslné výrobě,  Možnost využít spolupráce veřejné správy,

8 Krajský či obecní sociální podnik  škol, dětských domovů a přítomnosti JZD či školního statku  v případě sociálního podnikání v zemědělství možnost využití umístění statku v krajině, některé zemědělské produkty v případě vhodných prostor možno využít např. v dalších provozech – minipivovar, restaurace, prodejna farmářských produktů atd.

9 Sociální podnikání Děkuji za pozornost! Hynek Kalvoda hynek.kalvoda@obcanskeporadny.cz


Stáhnout ppt "Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální."

Podobné prezentace


Reklamy Google