Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Celostátní síť pro venkov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Celostátní síť pro venkov"— Transkript prezentace:

1 Celostátní síť pro venkov
Ministerstvo zemědělství ČR

2 Celostátní síť pro venkov
Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť bude „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí a členským státem efektivnější získávání zpětné vazby. Síť bude hrát klíčovou roli při formování přístupu k venkovu a zemědělství po roce 2013. Síť bude propagovat nejen aktivity Ministerstva zemědělství ČR, ale i subjektů činných ve venkovském prostoru a zemědělství, jak u nás, tak i v zahraničí.

3 Cíle Sítě Seskupit organizace a státní správu zapojenou do podpory rozvoje venkova a zemědělství. Vytvářet vhodné podmínky pro partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Podpořit implementaci a hodnocení politiky rozvoje venkova a zemědělství sdružením expertů. Sběr informací a údajů o nejlepší praxi, poznatcích a osvědčených postupech.

4 Cíle Sítě Organizace seminářů, setkání a pracovních sekcí.
Vytvoření databáze expertů a poradců pro osy III a IV Programu rozvoje venkova ČR. Být komunikačním nástrojem ministerstva zemědělství ČR a Programu rozvoje venkova.

5 Informační portál Sítě
Zřízení informačního portálu Sítě na internetových stránkách MZe. Databáze členů Sítě. Databáze projektů nejlepší praxe a databáze mezinárodních projektů nejlepší praxe. Databáze expertů a poradců. Nástroj na vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci. Databáze a přehled o socio-ekonomických charakteristikách venkova.

6 Členství v Síti Členství v Síti je pro aktivní přispěvatele
Členové Sítě nejsou předem určeni

7 Kontaktní místa Sítě Pracoviště zemědělských agentur na regionální, krajské a národní úrovni. Zemědělské agentury disponují podrobnou znalostí regionu, ve kterém působí. Zemědělské agentury mají v regionu autoritu. Zemědělské agentury mají kapacitu pro zavádění nových činností.

8 Kontaktní místa Sítě Národní pracoviště Ministerstva zemědělství ČR
Krajská pracoviště zemědělských agentur Regionální pracoviště zemědělských agentur

9 Výše alokace Na Celostátní síť pro venkov je vyhrazena částka 7,2 mil. € tj. cca 173 mil. Kč na období Na zřízení struktur potřebných pro provoz Sítě je vyhrazena částka cca 43 mil. Kč. Na realizaci cílů Sítě je vyhrazena částka cca 130 mil. Kč.

10 Motivace k členství v Síti
Získání platformy pro komunikaci mezi státní správou, organizacemi a subjekty aktivními ve venkovském prostoru. Snazší přístup k informacím a vzdělávání. Snazší přístup k aktuálním novinkám. Možnost diskutovat pilotní domácí a mezinárodní projekty nejlepší praxe. Spolupodílení se na koncepci přístupu k rozvoji venkova a zemědělství. Přispění Sítě k naplňování potřeb jejich členů a efektivnějšímu získávání zpětné vazby pro orgány státní správy.

11 Celostátní síť pro venkov
Ministerstvo zemědělství Vám děkuje za pozornost.


Stáhnout ppt "Celostátní síť pro venkov"

Podobné prezentace


Reklamy Google