Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním."— Transkript prezentace:

1 Peníze na cestě Nikola Fenclová

2 Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním o pohybu peněz v hotovosti a účtování o pohybu na běžném účtu V pokladní knize a na účtu Pokladna musí být účtováno podle pokladních dokladů toho dne, kdy se příjmy a výdaje uskutečnily Na běžném účtu se účtuje, až dostane účetní jednotka výpis z bankovního účtu Účet peníze na cestě se používá také při peněžních převodech mezi dvěma bankovními účty například mezi běžným účtem a úvěrovým účtem

3 Vklad hotovosti do pokladny (VBÚ) – 221/261 Odvod šeků a poukázek k zúčtování peněžního stavu(VPD) -261/211 Přijatý krátkodobý úvěr na účet (VBÚ) – 221/261 Výpis účtu o inkasu směnky (VBÚ) – 221/261 Přijatý krátkodobí úvěr na účet(VÚÚ) – 261/231


Stáhnout ppt "Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním."

Podobné prezentace


Reklamy Google