Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Účtová třída 46 V účtové třídě 46 je obsažen účet:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Účtová třída 46 V účtové třídě 46 je obsažen účet:"— Transkript prezentace:

1 Účtová třída 46 V účtové třídě 46 je obsažen účet:
461 – Bankovní úvěry Na tomto účtu evidujeme stavy dlouhodobých bankovních úvěrů. Pro krátkodobé bankovní úvěry je určen účet 231 – Krátkodobé bankovní úvěry Hranicí pro krátkodobý / dlouhodobý je jako obvykle 1 rok.

2 Bankovní úvěry Bankovní úvěry můžeme čerpat
převodem na bankovní účet nebo přímou úhradou závazku z bankovního úvěru Podkladem pro účtování na účtech 231 a 461 (bankovní úvěry) je výpis z úvěrového účtu. Při převodu peněz z úvěrového účtu na bankovní účty používáme účet 261 – Peníze na cestě Princip účtu 261 – Peníze na cestě je vysvětlen v prezentaci 02 – Peněžní prostředky. Stručně: k zaúčtování současného pohybu úvěrového a bankovního účtu potřebujeme dva doklady, my ale máme k dispozici vždy jeden (ten, který účtujeme). Oproti situaci s převodem peněz mezi pokladnou a bankovními účty zde není dáno, který doklad přijde první.

3 Bankovní úvěry - účtování
Čerpání úvěru na bankovní účet Dle výpisu z bankovního účtu Dle výpisu z úvěrového účtu 231 / 461 – Bankovní úvěry 261 – Peníze na cestě 221 – Bankovní účty X X X X Výpis z úvěrového účtu Výpis z bankovního účtu Úvěr musíme vrátit, máme vůči bance závazek Přibyli nám peníze na účtu Souhrn MD D VBÚ – příjem peněz z bankovního úvěru 221 – Bankovní účty 261 – Peníze na cestě VÚÚ – poskytnut bankovní úvěr 231/461 – Bankovní úvěry


Stáhnout ppt "Účtová třída 46 V účtové třídě 46 je obsažen účet:"

Podobné prezentace


Reklamy Google