Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika."— Transkript prezentace:

1 VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika Anotace VMKruh, kružnice – def., cvičení

2 KRUŽNICE A KRUH KRUŽNICE k(S, r) KRUH K(S, r) r d S S S je střed kružnice r je poloměr kružnice (r > 0) d je průměr kružnice S je střed kruhu r je poloměr kruhu (r > 0) d je průměr kruhu A A Kružnici tvoří všechny takové body A, pro které platí | AS | = r Kruh tvoří všechny takové body A, pro které platí | AS |≤ r k K

3 Zapiš, které body patří kružnici k( S, r ) Zapiš, které body patří kruhu K( S, r ) +A+A +C +D B +A B +C D

4 Narýsuj K( S, 4 cm ). Narýsuj k( L, 5 cm ). Zvol body A, B, C, které náleží k. Bod D, který nenáleží k.


Stáhnout ppt "VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika."

Podobné prezentace


Reklamy Google