Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova."— Transkript prezentace:

1 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: 487 829 220, fax 487 829 235 Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM30.7.2011 Ročník použití VMdevátý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMInformace o časových pásmech

2 XVIII. Časová pásma  Aby to s tím časem nebylo tak jednoduché, není na Zemi stejný.  Země je totiž rozdělena na 24 časových pásem. Základní časové pásmo, ke kterému se hodiny přičítají nebo odčítají je pásmo okolo nultého poledníku, který prochází hvězdárnou Greenwich v Anglii.  Směrem na východ i na západ od Londýna je 12 časových pásem, kde se hodiny postupně odčítají nebo přičítají.  Najdi na mapě a vypiš alespoň pět států, které jsou ve stejném časovém pásmu jako my.

3


Stáhnout ppt "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova."

Podobné prezentace


Reklamy Google