Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_157_rovnoměrný a nerovn. pohyb Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_157_rovnoměrný a nerovn. pohyb Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká."— Transkript prezentace:

1 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_157_rovnoměrný a nerovn. pohyb Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: 487 829 220, fax 487 829 235 Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM24.7.2011 Ročník použití VMsedmý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMSeznámení s fyzikálním tématem „Rovnom. a nerovn. pohyb“

2 XIII. Rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb  Představte si, že běžíte po cestě a každých 10 sekund uběhnete 60m. Pak můžete říci, že při běhu konáte rovnoměrný pohyb.  Rovnoměrný pohyb tedy je, když těleso za stejné doby urazí vždy stejné dráhy.

3  Takhle ale asi neběžíte, že? Nejspíš vám zpočátku trvá, než naberete rychlost, pak běžíte jak nejrychleji umíte a ke konci jste vyčerpaní a zpomalujete.  V tom případě je váš běh pohybem nerovnoměrným  Nerovnoměrný pohyb je, když těleso za stejné doby urazí různé dráhy.  Většina pohybů s nimiž se setkáváte, jsou pohyby nerovnoměrné Např. let ptáka, auto při rozjíždění, let kulky  Mezi pohyby rovnoměrné patří Např. eskalátory, pásové dopravníky, jízda autem, které nemění rychlost.

4


Stáhnout ppt "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_157_rovnoměrný a nerovn. pohyb Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká."

Podobné prezentace


Reklamy Google