Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů."— Transkript prezentace:

1 OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů

2 COPYRIGHT Na operační systémy i aplikační software se vztahuje ochrana autorských práv. Rozlepením obálky a zasunutím média do PC se uživatel zavazuje plnit licenční podmínky. Je třeba vyplnit formulář a odeslat registrační kartu.

3 COPYRIGHT II. Získá-li někdo autorský program, aniž by jej řádně zaplatil, jej vlastně ukradl. Řádným zakoupením programu získává uživatel licenci na jeho využívání, na upgrade a na programovou podporu a pomoc v případě potíží. Licence jednouživatelská (single) multilicence ( pro větší počet PC)

4 COPYRIGHT III. Licence je nepřenosná, program smí být používán jen na těch PC, pro které byla licence zakoupena. Jestliže uživatel používá vyšší verzi programu, je povinen si zakoupit tzv. Upgrade. I když má zakoupenu vyšší verzi, může používat i nižší, tzv. downgrade.

5 Druhy nekomerčních programů PUBLIC DOMAIN - autor se vzdává autorských práv, dílo je volně šiřitelné. SHAREWARE - vztahuje se na něj copyright, dílo je na ukázku po časově omezenou dobu nebo je vzorek zasílán omezený. Po zaslání poplatku je dodána plná verze.

6 Volné programy II FREEWARE - volně šiřitelný, má copyright. DEMOVERZE - lze získat zdarma nebo za malý poplatek, může mít omezené funkce. *Nelze převést autorská práva na jiný subjekt bez svolení autora.


Stáhnout ppt "OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů."

Podobné prezentace


Reklamy Google